Σαλάτα πράσινη με ροκφόρ και καρύδια
Μία πολύ ξεχωριστή και νόστιμη σαλάτα!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε την! Έίναι πολύ ωραία. Η συνταγή είναι από τον Ηλία Μαμαλάκη
Υλικά
-
600 γραμ πράσινες σαλάτες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)
-
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
-
60 γραμ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
-
150 γραμ ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους
-
για τη σάλτσα
-
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
-
1 κουτ σούπας μπαλσάμικο
-
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μικρό μπρικάκι ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
2
Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να περιμένει.
-
3
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάμε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζω με τη καρυδόψιχα.
-
4
Φυλάμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.
-
5
Πριν τη σερβίρω την περιχύνω με τη σάλτσα και ανακατεύω καλά.
Σχόλια (15)