Σαλάτα Σπανάκι

Bαθμολογία: 4.5833
       
 
12 ψήφοι
MEΡΤΖΕΛΙΔΟΥ ΦΩ, 01.01.05
Σαλάτα Σπανάκι
photo: Sol81

Συνταγή από:

MEΡΤΖΕΛΙΔΟΥ ΦΩ

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό σπανάκι (τα φύλλα)
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 σκαφάκι ντοματίνια
  • 1 κούπα χοντροτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουτί κρουτόν (με γεύση σκόρδο-κρεμμύδι η δική μου προτίμηση)
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι-πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένω πολύ καλά τα λαχανικά και τα κόβω σε χονδρά κομμάτια.
  2. Βάζω πρώτα τη μισή ποσότητα σπανάκι στη σαλατιέρα, αλατίζω, στη συνέχεια τη μισή ρόκα, τα μισά ντοματίνια, τη μισή ποσότητα κρουτόν και κατόπιν πάλι σπανάκι-ρόκα-ντοματίνια-κρουτόν.
  3. Αφήνω μερικά ντοματίνια για στόλισμα.
  4. Καλύπτω την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα και στολίζω με τα ντοματίνια τα οποία τα έχω κόψει στη μέση.
  5. Την ώρα που είναι να σερβίρω τη σαλάτα , χτυπώ στο multi , τα υλικά της σάλτσας (λάδι,ξύδι,μέλι, μουστάρδα,πιπέρι) και περιχύνω την σαλάτα. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΣΑΛΤΣΑ.

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από mairi, 5-1-07  
    Ωραία σαλάτα. Την έφτιαξα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πρόσθεσα λίγο χοντροκομένο καρύδι. Θέλει όμως λιγότερο ξύδι.
    #
    Σχόλιο από redtiger1970, 14-1-08  
    Μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή σαλάτα. Μπορείς να προσθέσεις και καβουρδισμένο σουσάμι που του πάει πολύ και αντί για τριμμένη παρμεζάνα φλοίδες. Αν προσπαθήσεις να την δώσεις σε μικρά παιδιά καλό θα ήταν να αφαιρεθεί η ρόκα και να μετριαστεί το βαλσάμικο.
    #
    Σχόλιο από Νένα, 14-1-08  
    Πολύ νόστιμη σαλάτα. Εμάς που μας αρέσει το ξύδι, δεν μας "έπεσε" πολύ.
    #
    Σχόλιο από ggk, 23-2-08  
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 9-7-08  
    Δεν έβαλα κρουτόν αλλά καβουρδισμένο σουσάμι και έγινε υπέροχη.Πολύ καλή ιδέα.
    #
    Σχόλιο από Senda990, 4-11-08  
    Περίπου έτσι την φτιάχνω κι εγώ. Απλά δεν βάζω το μέλι και προσθέτω... καλαμπόκι κονσέρβας.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 30-11-10  
    Πέντε πηρουνάκια αλλά με τις εξής παραλλαγές. Πολύ λιγότερο ξύδι, παραπάνω μέλι, λιαστές ντομάτες αντί για φρέσκιες και καρύδια αντί για κρουτόν. Είναι υπέροχη πραγματικά
    #
    Σχόλιο από zucchino, 12-11-11  
    Εξαιρετική σαλάτα, όμως αν αλατίσουμε ανάμεσα στις στρώσεις των λαχανικών το σπανάκι βγάζει όλο του το νερό και χαλάει την σαλάτα. Θέλει στ' αλήθεια λιγότερο ξύδι, εγώ έβαλα 1/3 του φλιτζανιού, αλάτισα και ανακάτεψα τελευταία στιγμή, λίγο πριν σερβίρω.
    #
    Σχόλιο από angelikisalonikia, 16-3-12  
    τελεια η σαλατα ομως με καποιες παραλαγες περισοτερο μελι που του παει πολυ λιαστες ντοματες αντι για φρεσκιες καβουρντισμενα καριδια και εγω βαζω οποτε εχο και ροδια και σινιθως αποξηραμενα σικα και γινετε κολαση δοκιμαστε την οταν τιν κανω ετσι δεν μενει τιποτα ολη την τρομε
    #
    Σχόλιο από elinaDxxx, 17-10-12  
    #
    Σχόλιο από marianthi17, 21-11-12  
    Και εγώ θα έλεγα ότι την προτιμώ με λιγότερο ξύδι...
    #
    Σχόλιο από Ροδόλφος, 23-8-13  
    η σαλάτα αυτή είναι υπέροχη. Πολλές παραλλαγές μπορούν να γίνουν βέβαια κοντά σε αυτήν.

    Αντί για κρουτόν ο ντάκος ταιριάζει απίστευτα.
    Αντί για παρμεζάνα, τυρί φέτα.
    Επίσης ταιριάζουν οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα (προσωπική προτίμηση τα καρύδια και τα αποξυραμένα σύκα και δαμάσκηνα)
    Τέλος, ένα σχόλιο που θέλω να κάνω είναι ότι εκτός από βαλσάμικο καλό είναι να βάζεις και λίγο κανονικό ξύδι, για να εντείνεις λίγο την γεύση.

    ΑΑ ναι. αν φτιάξεις το ντιπ ξεχωριστά, βάλεις δηλαδή μέλι μουστάρδα λάδι και ξύδια σε ένα μπολ και το ανακατέψεις, γίνεται πολύ αραιό και παραμένει στον πάτο του πιάτου. Γι'αυτό προτιμώ να τα βάζω πάνω στο πιάτο μαζί με τα υλικά και να τα ανακατεύω (πάντα με τα χέρια);)

    Καλό μαγείρεμα!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mairi, 5-1-07  
    Ωραία σαλάτα. Την έφτιαξα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πρόσθεσα λίγο χοντροκομένο καρύδι. Θέλει όμως λιγότερο ξύδι.
    #
    Σχόλιο από redtiger1970, 14-1-08  
    Μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή σαλάτα. Μπορείς να προσθέσεις και καβουρδισμένο σουσάμι που του πάει πολύ και αντί για τριμμένη παρμεζάνα φλοίδες. Αν προσπαθήσεις να την δώσεις σε μικρά παιδιά καλό θα ήταν να αφαιρεθεί η ρόκα και να μετριαστεί το βαλσάμικο.
    #
    Σχόλιο από Νένα, 14-1-08  
    Πολύ νόστιμη σαλάτα. Εμάς που μας αρέσει το ξύδι, δεν μας "έπεσε" πολύ.
    #
    Σχόλιο από ggk, 23-2-08  
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 9-7-08  
    Δεν έβαλα κρουτόν αλλά καβουρδισμένο σουσάμι και έγινε υπέροχη.Πολύ καλή ιδέα.
    #
    Σχόλιο από Senda990, 4-11-08  
    Περίπου έτσι την φτιάχνω κι εγώ. Απλά δεν βάζω το μέλι και προσθέτω... καλαμπόκι κονσέρβας.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 30-11-10  
    Πέντε πηρουνάκια αλλά με τις εξής παραλλαγές. Πολύ λιγότερο ξύδι, παραπάνω μέλι, λιαστές ντομάτες αντί για φρέσκιες και καρύδια αντί για κρουτόν. Είναι υπέροχη πραγματικά
    #
    Σχόλιο από zucchino, 12-11-11  
    Εξαιρετική σαλάτα, όμως αν αλατίσουμε ανάμεσα στις στρώσεις των λαχανικών το σπανάκι βγάζει όλο του το νερό και χαλάει την σαλάτα. Θέλει στ' αλήθεια λιγότερο ξύδι, εγώ έβαλα 1/3 του φλιτζανιού, αλάτισα και ανακάτεψα τελευταία στιγμή, λίγο πριν σερβίρω.
    #
    Σχόλιο από angelikisalonikia, 16-3-12  
    τελεια η σαλατα ομως με καποιες παραλαγες περισοτερο μελι που του παει πολυ λιαστες ντοματες αντι για φρεσκιες καβουρντισμενα καριδια και εγω βαζω οποτε εχο και ροδια και σινιθως αποξηραμενα σικα και γινετε κολαση δοκιμαστε την οταν τιν κανω ετσι δεν μενει τιποτα ολη την τρομε
    #
    Σχόλιο από elinaDxxx, 17-10-12  
    #
    Σχόλιο από marianthi17, 21-11-12  
    Και εγώ θα έλεγα ότι την προτιμώ με λιγότερο ξύδι...

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ροδόλφος, 23-8-13  
    η σαλάτα αυτή είναι υπέροχη. Πολλές παραλλαγές μπορούν να γίνουν βέβαια κοντά σε αυτήν.

    Αντί για κρουτόν ο ντάκος ταιριάζει απίστευτα.
    Αντί για παρμεζάνα, τυρί φέτα.
    Επίσης ταιριάζουν οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα (προσωπική προτίμηση τα καρύδια και τα αποξυραμένα σύκα και δαμάσκηνα)
    Τέλος, ένα σχόλιο που θέλω να κάνω είναι ότι εκτός από βαλσάμικο καλό είναι να βάζεις και λίγο κανονικό ξύδι, για να εντείνεις λίγο την γεύση.

    ΑΑ ναι. αν φτιάξεις το ντιπ ξεχωριστά, βάλεις δηλαδή μέλι μουστάρδα λάδι και ξύδια σε ένα μπολ και το ανακατέψεις, γίνεται πολύ αραιό και παραμένει στον πάτο του πιάτου. Γι'αυτό προτιμώ να τα βάζω πάνω στο πιάτο μαζί με τα υλικά και να τα ανακατεύω (πάντα με τα χέρια);)

    Καλό μαγείρεμα!

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σαλατουλες
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της Urania
    ΣΑΛΑΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της ANGOLINA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 102 αγαπημένων συνταγών, του/της kateWalker