Σαλάτα σπανάκι-πλευρώτους
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σαλάτα αυτή σερβίρεται αμέσως για να είναι ζεστά τα μανιτάρια. Τα σπανάκια πρέπει να είναι βιολογικά ή τελοσπάντων να ξέρουμε την προέλευση γιατί τα χρησιμοποιούμε ωμά και δε θέλουμε να είναι πικρά ή γεμάτα φτυτοφάρμακα...
Υλικά
-
2 κούπες ωμό τρυφερό σπανάκι
-
1/2 κουτί μανιτάρια πλευρώτους
-
4-5 καρύδια σε κομμάτια
-
ελαιόλαδο
-
Σως
-
4 κ.γ. μέλι
-
2 κ.γ. μπαλσάμικο
-
2 κ.γ. πολύ απαλή μουστάρδα
-
4 κ.γ. νερό
-
4 κ.γ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε παρα πολύ καλά το σπανάκι, του αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σκληρά μέρη, ώστε να πάρουμε μικρά τρυφερά φύλλα, και τα στραγγίζουμε.
-
2
Χτυπάμε με μιξεράκι φραπέ τα υλικά της σως.
-
3
Ανακατεύουμε το σπανάκι με τη μισή σως και το στρώνουμε σε μεγάλο αλλά ρηχό πιάτο ώστε να σχηματιστεί ένα "βουνό".
-
4
Διαλέγουμε τα πιο μικρά μανιτάρια από το πακέτο και τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά. Αμέσως ζεστά όπως είναι τα στρώνουμε προσεχτικά πάνω στο βουνό από το σπανάκι.
-
5
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως που έμεινε και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια