Gogo Dask
Gogo Dask @gogo_dask
Λάρισα

Η αυθεντική σαλάτα του σεφ, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να την τρώμε στα περισσότερα εστιατόρια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να στολίσουμε την κορυφή της σαλάτας μας με ελιές ή ό,τι άλλο υλικό θέλει ο καθένας σας.Τα μαρούλια και γενικώς τα λαχανικά να μην "κρατάνε" νερό γιατί το αποτέλεσμα θα βγει πανιασμένο.Είναι εγγυημένη η γεύση της και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη! 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 Minutes
5-6 άτομα
  1. 5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι σγουρό
  2. 2 μεγάλες ντομάτες
  3. 1 μεγάλο αγγούρι
  4. 1/4 κιλό πάριζα ή ζαμπόν (ανάλογα με το γούστο του καθενός)
  5. 300-400 γρ τριμμένο gouda
  6. Υλικά για τη σως
  7. 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  8. 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  9. λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
  10. λίγο ξύδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
  11. ελάχιστο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε για βράσιμο τα αυγά.

  2. 2

    ΑΦού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομμάτια (όπως θα κόβαμε την χωριάτικη σαλάτα μας) και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.

  3. 3

    Κόβουμε την πάριζα (ή το ζαμπόν) σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα.

  4. 4

    Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας.

  5. 5

    Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, στην κορυφή της σαλατιέρας τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα το καθένα.

  6. 6

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια της σαλατιέρας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.

Αντιδράσεις

Από

Gogo Dask
Gogo Dask @gogo_dask
στις
Λάρισα