Σαλεποτηγανόψωμα
Τηγανόψωμα με γεύση σαλέπι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σαλέπι δινει άρωμα βέβαια, αλλά και την εντύπωση ότι η ζύμη εχει γίνει σε ξυλόφουρνο.
Υλικά
-
1/2 κιλό αλεύρι
-
1 φακελάκι μαγια
-
1 κουταλιά σούπας σαλέπι
-
αλάτι
-
παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι
-
μέλι ή πετιμέζι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλευρι, σαλέπι, μαγιά και αλατάκι.
-
2
Ρίχνουμε χλιαρό νεράκι σιγά σιγά ως να κάνουμε μία μαλακή ζύμη.
-
3
Πλάθουμε τηγανόψωμα στρογγυλά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
-
4
Περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια