Σαλιγκάρια a la bourguignonne
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη γέμιση με το βούτυρο à la bourguignonne καλό είναι να την έχετε ετοιμάσει από προηγούμενη μέρα και να την έχετε στο ψυγείο. Για να τη φτιάξετε, χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό. Διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό. Για να τα φάτε χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες.
Υλικά
-
48 σαλιγκάρια
-
1/2 φλιτζ. τσαγιού ξίδι
-
10 γραμ. αλεύρι
-
2 ποτήρια ξηρό άσπρο κρασί
-
2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 κοτσάνι σέλερι
-
1 καρότο
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
αλάτι, πιπέρι
-
4 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού
-
Για τη γέμιση βουτύρου μπουργκινιόν (bourguignonne)
-
250 γραμ. βούτυρο
-
35 γραμ. κρεμμύδι εσαλότ
-
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη, λιωμένη
-
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε καλά τα σαλιγκάρια με αρκετά χέρια νερό για να καθαρίσουν εξωτερικά από τις λάσπες κλπ. Βάλτε τα σε μια μεγάλη λεκάνη- μπολ και καλύψτε τα με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει το ξίδι, λίγο αλάτι και μια πρέζα αλεύρι. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 2 ώρες.
-
2
Πλύντε τα ξανά σε μπόλικο νερό και ζεματίστε τα σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Στραγγίξτε τα και κρυώστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό.
-
3
Βγάλτε τα σαλιγκάρια έξω από το κέλυφός τους και αφαιρέστε το μαυράκι από την άκρη της ουράς τους. Αφήστε στην άκρη τα κελύφη, μην τα πετάξετε!
-
4
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το μαϊντανό και προσθέστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρασί και το ζωμό. Εκεί θα βάλετε και τα σαλιγκάρια, το υγρό θα πρέπει ίσα να τα καλύπτει.
-
5
Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Aφήστε τα να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους.
-
6
Βράστε τα κελύφη για μισή ώρα, στραγίξτε τα, πλύντε τα σε κρύο νερό και στεγνώστε τα.
-
7
Γεμίστε τα κελύφη ως εξήςΒάλτε ένα πολύ μικρό κομμάτι βούτυρο à la bourguignonne, μετά ένα σαλιγκάρι και κλείστε το με ελάχιστο βούτυρο μπουργκινιόν.
Σχόλια