Salmon Cakes
Κεφτέδες σολωμού. Νόστιμος και διαφορετικός ουζομεζές της άνοιξης!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο σολωμός μπορεί ν΄αντικατασταθεί με οποιοδήποτε ψάρι βραστό που μας περίσσεψε. Η συνταγή ανήκει στους "Ανοιξιάτικους μεζέδες" της Βέφας, που κυκλοφόρησε με γνωστό τηλεπεριοδικό πριν αρκετά χρόνια.
Υλικά
-
250 γρ. φρέσκος σολωμός
-
125 γρ. καβούρι κονσέρβας
-
1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
-
1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
-
2 αυγά
-
1/2 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
-
1/2 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1/2 κουπα λευκό κρασί
-
λάδι για τηγάνισμα
-
τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αχνίζουμε τον σολομό,τον στραγγίζουμε και τον "λιανίζουμε". Στραγγίζουμε το φιλέτο καβουριού και το ψιλοκόβουμε.
-
2
Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κουτ. της σούπας από το κρασί.
-
3
Στο υπόλοιπο κρασί βρέχουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία τα πανάρουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)