flora
flora @cook_8450000

Κεφτέδες σολωμού. Νόστιμος και διαφορετικός ουζομεζές της άνοιξης!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο σολωμός μπορεί ν΄αντικατασταθεί με οποιοδήποτε ψάρι βραστό που μας περίσσεψε. Η συνταγή ανήκει στους "Ανοιξιάτικους μεζέδες" της Βέφας, που κυκλοφόρησε με γνωστό τηλεπεριοδικό πριν αρκετά χρόνια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 250 γρ. φρέσκος σολωμός
  2. 125 γρ. καβούρι κονσέρβας
  3. 1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  4. 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  5. 1/2 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  6. 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. 1/2 κουπα λευκό κρασί
  10. λάδι για τηγάνισμα
  11. τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αχνίζουμε τον σολομό,τον στραγγίζουμε και τον "λιανίζουμε". Στραγγίζουμε το φιλέτο καβουριού και το ψιλοκόβουμε.

  2. 2

    Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κουτ. της σούπας από το κρασί.

  3. 3

    Στο υπόλοιπο κρασί βρέχουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία τα πανάρουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

evaevaeva
evaevaeva @cook_8453406
πωπωωω κολαση! να σου πω, οταν λες \'αχνιζουμε\'...τι εννοεις?

Από

flora
flora @cook_8450000
στις