faidra90
faidra90 @cook_8455067

Είχα ξαναδοκιμάσει να κάνω cheesecake με caramel sauce, αλλά θυμάμαι ότι δεν με ενθουσίασε. Κάτι έλειπε. Και μια μέρα συνδιάστηκαν όλα«Α για δες, αυτό το γλυκό εδώ είναι με salted caramel» «Καιρό έχω να φτιάξω καραμέλα, όλο μαρέγκες και αμύγδαλα τόσο καιρό…»Και με την να συνδιάσω την καραμέλα; Μα με το πολυαγαπημένο cheesecake. Με κάποιες αλλαγές στην βάση μπισκότου, αφού η καραμέλα θέλει και λίγη σοκολάτα αλλιώς κάνουμε μισές δουλειές…

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή θα την βρείτε στο blog μου εδώpantespani.wordpress.com

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. Υλικά για την βάση μπισκότου
  2. 2 κ.σ. κακάο
  3. 2 κ.σ. ζάχαρη
  4. 170 γρ. βούτυρο λιωμένο
  5. Υλικά για την κρέμα του cheesecake
  6. 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή creme fraiche
  7. 130 έως 200 γρ ζάχαρη
  8. Υλικά για την caramel sauce
  9. 1 κούπα ζάχαρη
  10. 1 espresso shot ή 4-5 κ.σ. δυνατό καφέ φίλτρου ή ελληνικό ή νεσκαφέ
  11. 1 κ.γλ. αλάτι
  12. 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι γλυκόζης (για να μην κρυσταλλοποιηθεί η ζάχαρη πριν γίνει καραμέλα)
  13. 1 κούπα κρέμα γάλακτος full fat

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαδικασία για την βάσηΣε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, μαζί με το κακάο και την ζάχαρη. Σε χαμηλή θερμοκρασία, ίσα ίσα για να λιώσει και να ανακατευτεί το κακάο.

  2. 2

    Διαλύουμε τα digestive στο blender η χτυπώντας τα μέσα σε μία (ή δύο) σακούλες.

  3. 3

    Ανακατεύουμε το μίγμα με το βούτυρο, στα μπισκότα.

  4. 4

    Απλώνουμε στην φόρμα του cheesecake και βάζουμε στο grill στους 200 για 10 λεπτά, με προσοχή να μην καεί όμως!

  5. 5

    Διαδικασία για την κρέμαΣε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το μίξερ το τυρί και το γιαούρτι ώστε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ζάχαρη.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το χέρι (σημαντικό! Αν ανακατέψουμε με το μίξερ, τα αυγά θα κρατήσουν τον αέρα και το cheesecake θα έχει ρωγμές στο ψήσιμο)

  7. 7

    Απλώνουμε πάνω από την βάση του μπισκότου, και ψήνουμε στους 130 βαθμούς για μισή ώρα, και στους 150 για άλλη μισή ώρα, στον αέρα.

  8. 8

    Διαδικασία για την καραμέλαΒάζουμε την ζάχαρη σε ένα κατσαρόλάκι, και προσθέτουμε 4-5 κ.σ. καφέ, ίσα ίσα για να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτουμε το μέλι.

  9. 9

    Ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το μίγμα χαμηλώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

  10. 10

    Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή θερμοκρασία.

  11. 11

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στην καραμέλα με πολλή προσοχή, για να μην πεταχτεί παντού, γιατί το μίγμα θα φουσκώσει. Ανακατεύουμε ταυτόχρονα.Φροντίζουμε το κατσαρολάκι να είναι λίγο βαθύ για να μην πεταχτεί η καραμέλα έξω.

  12. 12

    Ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε στο μάτι για άλλα 5 λεπτά, σε μέτρια/χαμηλή φωτιά.

  13. 13

    Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο, και προσθέτουμε 1 κ.γλ. αλάτι και μία σοκολάτα γάλακτος.

  14. 14

    Τέλος αφήνουμε να κρυώσει τελείως η καραμέλα και προτείνω να την έχετε ξεχωριστά σε ένα βαζάκι στο ψυγείο και να την προσθέτετε στο γλυκό την ώρα του σερβιρίσματος! Αλλιώς μπορεί να λιώνει και να απλώνεται παντού μεσα στο ψυγείο (δοκιμασμένο).

Αντιδράσεις

Σχόλια

Από

faidra90
faidra90 @cook_8455067
στις