κύρια φωτογραφία συνταγής Σάλτσα άσπρη με μανιτάρια
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Η νόστιμη άσπρη σάλτσα με μανιτάρια χωρίς κρέμα γάλακτος...

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη σερβίρουμε ζεστή πάνω από βρασμένα ζυμαρικά ή ρύζι.Αν θέλετε να προσθέσετε ζαμπόν (για πιο ελαφρύ καπνιστή γαλοπούλα) μπορείτε να το προσθέσετε σε κομματάκια λίγο μετά αφού ρίξετε τους κρόκους στη σάλτσα.Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 500 γρ γάλα πλήρες
  2. 1 κουταλιά σούπας λάδι
  3. 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
  4. 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  5. αλάτι, πιπέρι
  6. Μαιντανός (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τους κρόκους σε γυάλινο σκεύος.

  2. 2

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση.

  4. 4

    Σωτάρουμε τα μανιτάρια στο λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαγειρευτούν.

  5. 5

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στα μανιτάρια, το διαλυμένο κορν φλάουρ και λίγο λίγο το ζεστό γάλα.

  6. 6

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  7. 7

    Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα στο σκεύος με τους κρόκους και ανακατεύουμε.

  8. 8

    Τους προσθέτουμε κι αυτούς στην υπόλοιπη σάλτσα.

  9. 9

    Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο χωρίς να πάρει βράση.

  10. 10

    Αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαιντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (9)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε σε μπουκίτσες φιλέτο κοτόπουλο,να το σωτάρετε σε λάδι μέχρι να μαγειρευτεί, να το αλατοπιπερώσετε και να το προσθέσετε κι αυτό στην τελευταία βράση της σάλτσας.Έτσι θα έχετε μια πολύ ωραία άσπρη σάλτσα με κοτόπουλο και μανιτάρια...

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις