ggr
ggr @george
Athens

Μία σάλτσα που συνοδεύει με ιδανικό τρόπο πιάτα ζυμαρικών. Μπορεί να γίνει με μιά σειρά από παραλλαγές, αυτή είναι η παραδοσιακή της έκδοση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι αγνό παρθένο, με ευχάριστη γεύση. Μη χρησιμοποιήσετε αγουρέλαιο, εκτός και εάν είστε λάτρεις του είδους. Η παρασκευή της σάλτσας με γουδί την κάνει πιό κρεμώδη, πιό λεία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 30 φρέσκα και καλά πλυμένα φύλλα από πλατύφυλλο αρωματικό βασιλικό
  2. 1 σκελίδα σκόρδο.
  3. 1 ποτήρι λάδι.
  4. 50 gr πεκορίνο (γίνεται πολύ καλή και με παρμεζάνα)
  5. 30 gr καθαρισμένο κουκουνάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Η παραδοσιακή συνταγή θέλει να λιώνετε τα υλικά σε γουδί. Εσείς μπορείτε να ακολουθήσετε έναν πολύ πιο απλό και γρήγορο τρόπο, που ταυτόχρονα έχει θαυμάσια αποτελέσματα.

  2. 2

    Προετοιμάζοντας τα υλικά, βάζετε το δοχείο του μίξερ στην κατάψυξη, για περίπου ένα μισάωρο, ώστε όταν θα το χρησιμοποιήσετε να είναι πολύ κρύο.

  3. 3

    Βάλτε τώρα όλα τα υλικά στο μίξερ και δουλέψτε τα στην χαμηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό. Θα πάρετε έτσι μία κρεμώδη σάλτσα, με την οποία μπορείτε να συνοδεύετε πιάτα ζυμαρικών.

  4. 4

    Είναι σημαντικό να την αραιώνετε κάθε φορά που θα την χρησιμοποιήσετε σε ένα γεύμα με λίγες κουταλιές από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, για να γίνει ρευστή, στο σωστό σημείο που τη θέλετε..

  5. 5

    Η σάλτσα διατηρείτε καλά για μερικούς μήνες στην κατάψυξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (26)

NPB
NPB @cook_8459890
που ειναι οι πινιολες (pinoli) για 100% αυθεντικο πεστο;;

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens