Σάλτσα φράουλας

Bαθμολογία: 4.9275
       
 
69 ψήφοι
Τράγα, 25.01.08

Περιγραφή

Η τέλεια σάλτσα για πολλές χρήσεις!!
Σάλτσα φράουλας
photo: vasiliki68

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φράουλες
  • 2 κούπες νερό
  • 1 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κουταλιές Corn flour
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 3 κουταλιές κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά με φρούτα
Εποχιακά: Ανοιξιάτικη
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Φράουλες , Φρούτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βράζουμε στο νερό μας για 10 λεπτά.
Βήμα 2
2) Τις σουρώνουμε και παίρνουμε το ζουμί τους που πρέπει να' ναι 3 κούπες.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το λεμόνι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί και στο τέλος βάζουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και γίνει διαυγές.
Βήμα 4
4) Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες.
Βήμα 5
5) Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε μέσα το κονιάκ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε όταν κρυώσει να την βάλουμε στη καταψυξη και να την διατηρήσουμε για πολύ καιρό.

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    128 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-4-08  
    Εξαιρετικη!!!!!!Ηδη εμεινε η μιση, την εβαλαν στο γιαουρτι, στο ψωμι με βουτυρακι.Ερωτηση τωρα.Εκτος απο στρωσεις σε τουρτα κ πανω απο παγωτο, καμια ιδεα ακομη για εφαρμογη της???
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 1-4-08  
    Ειναι τελεια και μεσα σε κρεπα με σαντιγυ!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 2-4-08  
    Traga φαίνεται πολύ ωραία και θα τη φτιάξω. ansou πιστεύω ότι ταιριάζει και πάνω από ένα cheese cake ή μια τάρτα.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 2-4-08  
    Σωστη η sonrisa!!..περιμενω εντυπωσεις καλη μου!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 2-4-08  
    Την έφτιαξα το μεσημέρι και την έστρωσα ανάμεσα σε δυο πατεσπάνια. Εβαλα γύρω γύρω σαντιγύ λίγο διακόσμηση και έγινε μια γρήγορη τούρτα από την οποία έμεινε μόνο το 1/3 σε 4 ώρες από 2 άτομα!
    Στην υγεία σου Traga..!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 6-4-08  
    τέλειο!!!αν και πιο ρευστό από ότι περίμενα
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 7-4-08  
    Elefteria αυτο παιζει ρολο με τα ποσα υγρα θα κατεβασουν οι φραουλες γιαυτο καλα ειναι να το μετραμε το ζουμακι κι αναλογα να βαζουμε το corn flour! οποτε στο χερι μας ειναι το ποσο ρευστη θα την κανουμε!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-4-08  
    Και με την panacotta παει!μμμμ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-5-08  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια, τέλεια. Το μόνο πρόβλημά της είναι ότι είναι τόσο νόστιμη που σιγά μην προλάβεις να βάλεις και στην κατάψυξη!!! Την έφτιαξα και την έβαλα πάνω από ένα cheese cake. Εξαιρετική!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 11-3-09  
    Καταπληκτική συνταγή!!!!! Την έφτιαξα σήμερα και την έβαλα πάνω στο τσηζκέικ. Μία ερώτηση. Μόνο στην κατάψυξη την διατηρούμε? Στην συντήρηση του ψυγείου , πόσο καιρό μπορούμε να την διατηρήσουμε?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-3-09  
    Λοιπον στην καταψυξη μπορουμε!!...εγω το κανω καθε χρονο οταν ειναι η εποχη τους και φυλαω!...τωρα στη συντηρηση μπορει να κρατησει ανετα κανα μηνα...τουλαχιστον τοσο το χω δοκιμασμενο...φτανει να ειναι καλα κλεισμενη!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 11-3-09  
    Οκ. Ευχαριστώ πολύ Τράγα. ΄Οπως προανέφερα έφτιαξα τσηζκέικ, και για βάση έβαλα την τάρτα νηστίσιμη, που είναι δική σου συνταγή. Αργότερα που θα την δοκιμάσω θα σου βάλω πηρουνάκια. Αν και δεν νομίζω να μην μ' αρέσει!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 12-3-09  
    θα βρω φραουλιτσες αυτη την εποχη?
    θελω να κανω τη ταρτα της μπαρμπι
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-3-09  
    Λογικα πρεπει να βρισκεις αυτη την εποχη φραουλες!!!...ειμαστε στα μεσα του Μαρτη!!! :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-3-09  
    Να πω εδώ πως οι φράουλες είναι από τα φρούτα που "ρουφάνε" τα φυτοφάρμακα περισσότερο ίσως από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Εάν σας ενδιαφέρει το να μην βάζετε τέτοιες ουσίες στον οργανισμό σας, φράουλες ΜΟΝΟ βιολογικές. Και αυτή την εποχή υπάρχουν βιολογικές, αλλά κάνουν περίπου 10 ευρώ το κιλο. Εγώ θα πρότεινα να περιμένετε λίγο ακόμα, μια που δεν είναι η εποχή τους (ίσως στην Κύπρο, αλλά εδώ όχι).
    #
    Σχόλιο από flora, 14-3-09  
    Έγινε όμορφο και νόστιμο!!! Να ρωτήσω όμως κάτι, όταν έβρασα τις φράουλες, έχασαν το υπέροχο χρώμα τους και χρωματίστηκε το νερό. Οι φράουλες στη σάλτσα μου δεν έχουν πολύ χρώμα, μόνο η σάλτσα είναι κατακόκκινη. Έτσι γίνεται?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-3-09  
    Φλορακι μου ειναι αναλογα με το ποσο ωριμες ειναι οι φραουλες!...δεν πρεπει ναναι πολυ ωριμες! εγω αναλογα με τις φραουλες μου μειωνω και τον χρονο βρασιματος...οσο για το νερο ναι γινεται κατακοκκινο!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 4-4-09  
    Θεϊκή!!!! Πανεύκολη στην παρασκευή της.
    Μπράβο τραγάκι μου.
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 21-4-09  
    Τέλεια συνταγή! Αν θέλετε να γίνει πιο παχύρευστη, βάλτε 7 κούπες κομμένες φράουλες σε αντικολλητική κατσαρόλα. ανακατέψτε 1 κούπα ζάχαρη με 3 κουταλιές κορν φλάουρ και ρίξτε πάνω από τις φράουλες. Ραντίστε με 4 κουταλιές χυμό λεμόνι και σιγοβράστε μέχρι να διαυγάσει. Αφού κρυώσει λίγο ρίξτε 2 κουταλιές κονιάκ και 2 κουταλιές Grand Marnier. Στέκεται καλύτερα πάνω σε τούρτες και παγωτά!!!
    #
    Σχόλιο από Krys, 6-5-09  
    Ελπίζω να μην ακουστεί χαζό. Κουταλιές του γλυκού ή της σούπας? :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    76 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 2-4-08  
    Την έφτιαξα το μεσημέρι και την έστρωσα ανάμεσα σε δυο πατεσπάνια. Εβαλα γύρω γύρω σαντιγύ λίγο διακόσμηση και έγινε μια γρήγορη τούρτα από την οποία έμεινε μόνο το 1/3 σε 4 ώρες από 2 άτομα!
    Στην υγεία σου Traga..!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 6-4-08  
    τέλειο!!!αν και πιο ρευστό από ότι περίμενα
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 7-4-08  
    Elefteria αυτο παιζει ρολο με τα ποσα υγρα θα κατεβασουν οι φραουλες γιαυτο καλα ειναι να το μετραμε το ζουμακι κι αναλογα να βαζουμε το corn flour! οποτε στο χερι μας ειναι το ποσο ρευστη θα την κανουμε!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-4-08  
    Και με την panacotta παει!μμμμ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-5-08  
    Τέλεια, τέλεια, τέλεια, τέλεια. Το μόνο πρόβλημά της είναι ότι είναι τόσο νόστιμη που σιγά μην προλάβεις να βάλεις και στην κατάψυξη!!! Την έφτιαξα και την έβαλα πάνω από ένα cheese cake. Εξαιρετική!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 11-3-09  
    Καταπληκτική συνταγή!!!!! Την έφτιαξα σήμερα και την έβαλα πάνω στο τσηζκέικ. Μία ερώτηση. Μόνο στην κατάψυξη την διατηρούμε? Στην συντήρηση του ψυγείου , πόσο καιρό μπορούμε να την διατηρήσουμε?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-3-09  
    Λοιπον στην καταψυξη μπορουμε!!...εγω το κανω καθε χρονο οταν ειναι η εποχη τους και φυλαω!...τωρα στη συντηρηση μπορει να κρατησει ανετα κανα μηνα...τουλαχιστον τοσο το χω δοκιμασμενο...φτανει να ειναι καλα κλεισμενη!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 11-3-09  
    Οκ. Ευχαριστώ πολύ Τράγα. ΄Οπως προανέφερα έφτιαξα τσηζκέικ, και για βάση έβαλα την τάρτα νηστίσιμη, που είναι δική σου συνταγή. Αργότερα που θα την δοκιμάσω θα σου βάλω πηρουνάκια. Αν και δεν νομίζω να μην μ' αρέσει!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 4-4-09  
    Θεϊκή!!!! Πανεύκολη στην παρασκευή της.
    Μπράβο τραγάκι μου.
    #
    Σχόλιο από ligouris, 9-5-09  
    ωραι η φραουλα ειναι γλικα μολις εφαγα μικιλο παγωτο σοκολατα τελια ειναι θελω κιαλι συνταγη γαι παγωτο ειναι καλωκαιρι παγωτο και μπαλκονι παη
    #
    Σχόλιο από Aether, 10-5-09  
    Δευτέρα πάω να πάρω φράουλες να τη κάνω! Πάρε από τώρα τα πιρουνάκια γιατί σιγουρα θα είναι θεϊκή!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 12-5-09  
    καλέ τι νοστιμιά είναι αυτή?? και σκέτο τρώγεται. Τώρα δεν ξέρω κι εγώ πόσο πηχτό έπρεπε να γίνει, θα το δω το βράδυ που θα το βάλω σε τσιζ κεικ. Νομίζω ότι έγινε όσο πηχτό πρέπει
    #
    Σχόλιο από Sol81, 12-5-09  
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 13-5-09  
    Την έκανα χτες! Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 14-5-09  
    Πραγματικά υπέροχη και εύκολη.
    Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από mamaka, 18-5-09  
    Εύκολη, νόστιμη και με μια λέξη εξαιρετική.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 26-5-09  
    Έφτιαξα εχτές την original σάλτσα της Τράγας και είναι εκπληκτική!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 27-5-09  
    Καταπληκτική!!! Συγχαρητήρια Τράγα και σ'ευχαριστούμε πολύ!Έγινε όνειρο.Έβαλα 1,5 κιλό φράουλες και τροποποίησα ανάλογα τα υπόλοιπα υλικά.Πανεύκολη!!!
    Το ζουμί που περίσσεψε το έκανα με τον ίδιο τρόπο,πρόσθεσα μόνο 1 φλυτζάνα νερό ακόμα για να γίνουν 3 και την ξαναέφτιαξα χωρίς φράουλες μέσα.Έβαλα απλά λίγο παραπάνω κορν-φλάουρ.Ότι και να σας πω θα είναι λίγο.Δοκιμάστε το αν δεν το έχετε κάνει ήδη χαχαχα.Δεν θα φτιάξω μαρμελάδα φράουλα που υπολόγιζα.Αυτή η σάλτσα κάνει για όλα.Θα φτιάξω κι άλλη βέβαια για να'χω τον χειμώνα να φτιάχνω τάρτες κι άλλα πολλά στα παιδάκια μου.Να'σαι καλά γλυκειά μου,μ'έσωσες! 1005 πηρουνάκια!!!! Αααα θ'ανεβάσω και φωτο στο κοπιάστε αύριο.
    #
    Σχόλιο από dimitra.g, 12-9-09  
    Εξαιρετική, αν και έκανα μια παραλλαγή με βανίλιες που είχαν ξεχαστεί & παραωριμάσει (Σεπτέμβρης μήνας...) και αντί για κορν φλαουερ έβαλα ένα αντίστοιχο φακελάκι που βρήκα σε γνωστό γερμανικό soupermarket (L...)και λέει ότι είναι για γλάσο...ουσιαστικά είναι κορν φλ. με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μάλλον όμως δεν του χρειαζόταν, οι βανίλιες έβγαλαν κόκκινο χρώμα από μόνες τους! Έχω & 2 ερωτήσούλες:
    1. Δέν είχα κονιάκ και δεν έβαλα, λέτε να πειράξει τη διατήρηση της σαλτσούλας? Γιατί από γεύση και πήξιμο έγινε μια χαρα!
    2. Δοκιμάζω να κλείσω 2 βαζάκια αεροστεγώς (όπως λέει η συνταγή με τον σπιτικό πελτέ) για να τα κρατήσω εκτός ψυγείου, μήπως να τα έβραζα κιόλας έτσι κλειστά μέσα σε νερό? Δεν θέλω να μην πετύχουν και να πάνε χαμένα, έγινε υπέροχη η σάλτσα!
    Ευχαριστούμε πολυ Τράγα!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-9-09  
    Το κονιακ ειναι μονο για αρωμα...δεν υπαρχει προβλημα που δεν το βαλες!
    Οσο για το να κρατησεις τη σαλτσα εκτος ψυγειο δεν το χω δοκιμασει ποτε...αν το δοκιμασεις πες και σε μας!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    48 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-4-08  
    Εξαιρετικη!!!!!!Ηδη εμεινε η μιση, την εβαλαν στο γιαουρτι, στο ψωμι με βουτυρακι.Ερωτηση τωρα.Εκτος απο στρωσεις σε τουρτα κ πανω απο παγωτο, καμια ιδεα ακομη για εφαρμογη της???
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 1-4-08  
    Ειναι τελεια και μεσα σε κρεπα με σαντιγυ!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 2-4-08  
    Traga φαίνεται πολύ ωραία και θα τη φτιάξω. ansou πιστεύω ότι ταιριάζει και πάνω από ένα cheese cake ή μια τάρτα.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 2-4-08  
    Σωστη η sonrisa!!..περιμενω εντυπωσεις καλη μου!!!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 12-3-09  
    θα βρω φραουλιτσες αυτη την εποχη?
    θελω να κανω τη ταρτα της μπαρμπι
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-3-09  
    Λογικα πρεπει να βρισκεις αυτη την εποχη φραουλες!!!...ειμαστε στα μεσα του Μαρτη!!! :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-3-09  
    Να πω εδώ πως οι φράουλες είναι από τα φρούτα που "ρουφάνε" τα φυτοφάρμακα περισσότερο ίσως από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Εάν σας ενδιαφέρει το να μην βάζετε τέτοιες ουσίες στον οργανισμό σας, φράουλες ΜΟΝΟ βιολογικές. Και αυτή την εποχή υπάρχουν βιολογικές, αλλά κάνουν περίπου 10 ευρώ το κιλο. Εγώ θα πρότεινα να περιμένετε λίγο ακόμα, μια που δεν είναι η εποχή τους (ίσως στην Κύπρο, αλλά εδώ όχι).
    #
    Σχόλιο από flora, 14-3-09  
    Έγινε όμορφο και νόστιμο!!! Να ρωτήσω όμως κάτι, όταν έβρασα τις φράουλες, έχασαν το υπέροχο χρώμα τους και χρωματίστηκε το νερό. Οι φράουλες στη σάλτσα μου δεν έχουν πολύ χρώμα, μόνο η σάλτσα είναι κατακόκκινη. Έτσι γίνεται?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-3-09  
    Φλορακι μου ειναι αναλογα με το ποσο ωριμες ειναι οι φραουλες!...δεν πρεπει ναναι πολυ ωριμες! εγω αναλογα με τις φραουλες μου μειωνω και τον χρονο βρασιματος...οσο για το νερο ναι γινεται κατακοκκινο!
    #
    Σχόλιο από Krys, 6-5-09  
    Ελπίζω να μην ακουστεί χαζό. Κουταλιές του γλυκού ή της σούπας? :)
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-5-09  
    Της σουπας!!!:)
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 7-5-09  
    Τράγα, όταν οι φράουλες δεν είναι στην εποχή τους και έχουμε στο σπίτι μαρμελάδα φράουλα, θα μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να την παρασκευάσουμε; π.χ. αν αραιώσουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 7-5-09  
    Λογικα θα γινεται! αν βαλεις και λιγο κορν φλαουαρ να δεσει λιγο γιατι οχι!!!...αν το δοκιμασεις πες και σε μας να μαθουμε!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 7-5-09  
    Μαρμελάδα έχω, το παγωτάκι τραβιέται ετούτη την εποχή, θα δοκιμάσω και θα επανέλθω.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 11-5-09  
    Γεια σας.Αντί για κονιάκ θα ταίριαζε κάποιο άλλο ποτό;αν έβαζα το λιμοντσέλο της sitronella που έχω φτιάξει;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-5-09  
    Mitsaki δεν εχω δοκιμασει ποτε αλλο ποτο οποτε δεν εχω αποψη...αν το δοκιμασεις ενημερωσε μας!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 12-5-09  
    ερώτηση. 1/2 κιλό φράουλες με αντίστοιχα όλα τα υπόλοιπα μισά?ή χαλάει κάτι ?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-5-09  
    Nαι, κανεις μιση δοση κι ολα μια χαρα!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 12-5-09  
    Να σας ρωτήσω κάτι ,ελπίζω, τελευταίο; Σε σχέση με το κλασικό γλυκό κουταλιού φράουλα ποια είναι η διαφορά , στην υφή;είναι πολύ πιο ρευστή από το γλυκό φράουλα;έχει διαφορά στη γεύση;αν θέλουμε να κάνουμε γλυκό κουταλιού φράουλα ενδείκνυται η συνταγή αυτή ή είναι κατι διαφορετικό;Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Sol81, 19-5-09  
    Αγόρασα σήμερα πολλές φράουλες για να φτιάξω σάλτσα και να την αποθηκεύσω στην κατάψυξη. Μέσα σε γυάλινο μπουκάλι-βαζάκι? τι πρέπει να κάνω για να μην σπάσει το μπουκάλι? γιατί μια φορά είχα βάλει υγρό σε ένα μπουκάλι κι έγινε χίλια κομμάτια μόλις πάγωσε.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 21-4-09  
    Τέλεια συνταγή! Αν θέλετε να γίνει πιο παχύρευστη, βάλτε 7 κούπες κομμένες φράουλες σε αντικολλητική κατσαρόλα. ανακατέψτε 1 κούπα ζάχαρη με 3 κουταλιές κορν φλάουρ και ρίξτε πάνω από τις φράουλες. Ραντίστε με 4 κουταλιές χυμό λεμόνι και σιγοβράστε μέχρι να διαυγάσει. Αφού κρυώσει λίγο ρίξτε 2 κουταλιές κονιάκ και 2 κουταλιές Grand Marnier. Στέκεται καλύτερα πάνω σε τούρτες και παγωτά!!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 15-5-09  
    Λοιπόν έφτιαξα σάλτσα φράουλας από μαρμελάδα σήμερα, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό αλλά είναι λύση ανάγκης. Πιστεύω πως η κανονική σάλτσα είναι ασυγκρίτως καλύτερη, δεν την έχω φτιάξει ακόμη με τον ορθόδοξο τρόπο γι αυτό και δε βάζω πηρουνάκια ακόμα.
    Όσο γι' αυτή που έφτιαξα την έκανα ως εξής:
    Διάλυσα 1 φλυτζάνι μαρμελάδα σε 2 ποτήρια νερό και τα έβαλα να πάρουν μια βράση.
    Το πέρασα από σίτα και το έβαλα ξανά στην κατσαρόλα σε λίγο νεράκι διάλυσα 3 κουταλιές κορνφλάουρ και τα έβαλα στη φωτιά να δέσουν στη συνέχεια πρόσθεσα και το κονιάκ κι έτοιμη. Λοίπουν βέβαια οι φράουλες από μέσα αλλά για μια ώρα ανάγκης καλό είναι και δεν έχει και τη διαύγεια που βλεπω να έχει η κανονική σάλτσα όμως αυτό μπορεί να είναι και θέμα αναλογιών.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 15-5-09  
    Τελικά δεν ήταν και πολύ καλή η παραλλαγή με τη μαρμελάδα , όταν τη δοκίμασα στην πανακότα κάτι μου έλειπε, ήταν λίγο άγευστη.
    #
    Σχόλιο από ka8y, 24-5-10  
    Έγινε πάρα πολύ καλή! Αντί για κονιάκ έβαλα λικέρ φράουλα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    παγωτά και γλυκά με φρούτα
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της pierrakosn
    ΓΛΑΣΑ-ΚΡΕΜΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλ.κουταλιού- Μαρμελάδες
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Τούρτες και Παρελκόμενα
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της chrisko