Σάλτσα κεράσι
Μια καταπληκτική σάλτσα για να γαρνίρουμε τάρτες, τούρτες κλπ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζάχαρη μπορεί να γίνει και 1,5 κούπα εάν το φρούτο δεν είναι πολύ γλυκό. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
4 κούπες κεράσια πλυμμένα,καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
4 κουταλιές κορν φλάουρ
-
4 κουταλιές χυμό λεμόνι ή 1 κουταλάκι κρεμόριο
-
2 κουταλιές κονιάκ ή ρούμι ή λικέρ φρούτων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα.
-
2
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη.
-
3
Το ρίχνουμε πάνω στα φρούτα
-
4
Και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι ή το κρεμόριο.
-
5
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα ώσπου να πίξει και να γίνει διαυγής.
-
6
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
-
7
Όταν κρυώσει προσθέτουμε το ποτό της αρεσκείας μας.
-
8
Διατηρείται πολλούς μήνες στην κατάψυξη και 1 εβδομάδα στο ψυγείο.
Σχόλια (15)