κύρια φωτογραφία συνταγής Σάλτσα με γαρίδες
Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Μπορουμε να τη συνοδεψουμε με μακαρονια, δηλ. γαριδομακαροναδα. Ευκολη

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευκολη! δεν πεταμε τοιποτα, μονο το κελιφος. Το νερο απο τις γαριδες θα μας δωσει τη γευση και αν θελουμε το υπολοιπο το φυλλαμε σε βαζο για επομενη χριση αν δεν εχουμε γαριδες.Το αλευρι στη σαλτσα το βαζουμε για να δεσουμε τη σαλτσα μας και γενικα μπορουμε να το χρησιμοποιουμε σε ολες τις κοκκινες σαλτσες. Ετσι δεν μας τρεχει η σαλτσα να παει κατω απο τα μακαρονια μας (στεκεται απο πανω και εχει καλητερη εμφανιση).Αυτη τη συνταγη την κανω χρονια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
1 μετρια κατσαρολιτσα
  1. 1/2-1 κιλο γαριδες (αναλογα την ποσοτιτα που θελουμε)
  2. 2-3 κρεμμυδια (περασμενα στο μουλτι)
  3. το ζωμο που βρασαμε τις γαριδες
  4. 2 κ.σ. πελτε
  5. αλατι-πιπερι-βασιλικο
  6. 1-1 1/2 κ.σ. αλευρι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βραζουμε τις γαριδες και τις σουρωνουμε (το νερο δεν το πεταμε) και τις ξεφλουδιζουμε.

  2. 2

    Σε ενα βαθυ τηγανι ή κατσαρολιτσα, σωταρουμε το πολτοποιημενο κρεμιδι, ριχνουμε τις γαριδες και το αλευρι. Τα σωταρουμε ολα αυτα μαζι και μετα προσθετουμε τον πελτε, τα ανακατευουμε για λιγο και μετα ριχνουμε 2-3 ποτηρια νερο (απο αυτο που βρασαμε τις γαριδες) και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν για 10 λεπτα.

  3. 3

    Μετα προθετουμε το αλατι, πιπερικαι βασιλικο. Τα αφηνουμε αλλα 10 λεπτα μεχρι να δεσει η σαλτσα μας (αν χριαστει προσθετουμε λιγο νερο απο τις γαριδες ακομα, αναλογα ποσο αρεη ή πικτη τη θελουμε).

  4. 4

    Συνοδευεται με μακαρονια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

golfo
golfo @cook_8452627
ενας απλος τροπος μαγειρεματος της γαριδας που μπορει να συνοδευτει με ρυζακι,πατατες,μακαρονια,μακαροτσινια.\nΦουντουκιτσα ευχαριστω.

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα