Σάλτσα με μελάσα για ψητά στη σχάρα
Λίγα μυστικά ακόμα
Τι μπορείτε να κάνετε τη μελάσα που περίσσεψε απ' το "Πικάντικο μοσχάρι σε φέτες". Η συνταγή είναι πρόταση της fytro.
Υλικά
-
2 φλ. χυμό ντομάτας
-
1/2 φλ. μαυροδάφνη
-
2 κ.σ. μελάσα
-
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
-
3 σκ. σκόρδο λιωμένο
-
4 φέτες καπνιστό μπέικον
-
1 κ.σ. τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και τα σιγοβράζετε για λίγα λεπτά έως ότου η σάλτσα δέσει.
-
2
Στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
-
3
Αλείφετε τη σάλτσα μία φορά ενώ ψήνονται τα κρεατικά στη σχάρα και άλλη μια όταν τα σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια