κύρια φωτογραφία συνταγής Σάλτσα με ροκφόρ και καρύδια
PYLH
PYLH @Mariabav
Aθήνα-N.Μακρη-Ελλάδα

Μια πολύ γευστική σάλτσα για ζυμαρικά, κυρίως τορτελίνια...και όχι μόνο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την σάλτσα την φτιάχνω κυρίως με τορτελίνια, όπως προανέφερα. Ο συνδυασμός τους είναι πραγματικά πολύ ωραίος. Την φτιάχνω αρκετά συχνά αφού είναι ένα από τ'αγαπημένα φαγητά των φίλων μας. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
4 άτομα
  1. 50 γρ. καρυδόψιχα
  2. 2-3 κ.σ. κονιάκ
  3. 1/2 κ.σ. βούτυρο
  4. 150 γρ. περίπου ροκφόρ
  5. λίγο αλάτι
  6. άσπρο πιπέρι (αν έχουμε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε τα καρύδια στο multi.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ' ένα τηγάνι.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα καρύδια και σωτάρουμε για λίγο.

  4. 4

    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ σε κομματάκια, το κονιάκ, λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι.

  5. 5

    Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί κι είναι έτοιμη.

  6. 6

    Περιχύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

zanice
zanice @cook_8453965
Έτσι την φιάχνω και εγώ και είναι πάρα πολύ νόστιμη, αρκεί να σου αρέσει το ροκ φορτ...Πολλές φορές τις φιάχνω με πένες και είναι μούρλια!!!!

Από

PYLH
PYLH @Mariabav
στις
Aθήνα-N.Μακρη-Ελλάδα
Οταν πρωτομπηκα στις συνταγες της παρεας ημουν 43 χρονων.Τοτε βρισκομουν σ ενα μαγειρικο οιστρο και μαγειρευα απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Καθε Παρασκευη απογευμα πηγαινα στην κολλητη μου και μαγειρευαμε μεχρι τις 1 και 2 το πρωι, μετα μοιραζαμε οτι ειχαμε φτιαξει κι εγω με ταψια και πλαστικα γεματα φαγητα επεστρεφα στο σπιτι μεσα στην νυχτα, Απιστευτα χρονια ..........Τα παιδια μου ακομα το θυμουνται και γελανε.....Τωρα πηγα 55...οι λεβεντες μου ειναι 26,5 και 25 χρονων κι εμενα μ αρεσει παντα να μαγειρευω και να δοκιμαζω καινουργιες συνταγες που τις απολαμβανουμε ολοι η οικογενεια μαζι.Δουλευω σ εναν φουρνο της περιοχης σαν πωλητρια και δεν εχω τοσο ελευθερο χρονο οπως παλια ....δυστυχως!
Δες περισσότερα