Σάλτσα Mornay, μία διαφορετική Μπεσαμέλ
Mornay? Ποιος είναι πάλι αυτός? Η πιο πιστευτή εκδοχή είναι ότι ο Monsieur Mornay ήταν ένας παριζιάνος εστιάτορας και σαν τέτοιος είχε την.... υποχρέωση να αφήσει πίσω του τουλάχιστον μία σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι αναφερόμενοι χρόνοι αλλά και το κόστος όπως και ο βαθμός δυσκολίας, περιλαμβάνουν και την ετοιμασία της απλής μπεσαμέλΗ μπεσαμέλ θα πρέπει να είναι χλιαρή όταν θα προσθέσετε την κρέμα γάλακτος (την οποία θα έχετε βγάλει και αυτή πριν από μισή ώρα από το ψυγείο).
Υλικά
-
600 gr σάλτσα μπεσαμέλ
-
200 gr κρέμα γάλακτος
-
80 gr τριμμένο τυρί παρμεζάνα
-
80 gr βούτυρο
-
Λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα στην χλιαρή μπεσαμέλ και ανακατέψτε πολύ καλά.
-
2
Τελευταίο προσθέστε το βούτυρο και όταν και αυτό έχει λιώσει τελείως, ρίξτε ένα τελευταίο ανακάτεμα και η σάλτσα είναι έτοιμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)