Σάλτσα napolitaine
Για μακαρονάδες, πίτσες και ότι άλλο σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή δεν μου αρέσουν οι σάλτσες που "κολυμπούν" στο λάδι, δεν προτείνω να βάλετε περισσότερο. Είναι πολύ νόστιμη. Μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο καρότο ή και πολύ ψιλοκομμένη πιπεριά προς το τέλος, για να μην λιώσει.
Υλικά
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1 κουτί τοματάκια χοντροκομμένα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ζάχαρη αν χρειαστεί
-
λίγη κανέλα
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
-
δυόσμος
-
μαϊντανός
-
λίγη ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε σε κατσαρολάκι ελάχιστο ελαιόλαδο, τόσο ώστε απλά να καλύψει τον πάτο
-
2
Αφήστε να κάψει και σωτάρετε κρεμμύδι και σκόρδο
-
3
Σβήνετε με το κρασί
-
4
Προσθέστε τα τοματάκια με λίγο νερό
-
5
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη, ζάχαρη, κατά προτίμηση
-
6
Σιγοβράστε να πήξει η σάλτσα
Σχόλια (23)