Σάλτσα τυριών για μακαρονάδες και μερακλήδες
Μία εξαιρετική και πανεύκολη σάλτσα τυριών κατάλληλη για μακαρονάδες που θα απολαύσετε εσείς, τα παιδιά σας και οι φίλοι σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα είδη τυριών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αρκεί να προσέξετε την σκληρότητα και τις αναλογίες τους.
Υλικά
-
120 γρ. τυρί φέτα της επιλογής σας
-
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
250 γρ. φρέσκο γάλα
-
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
-
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο multi τα τριμμένα τυριά μαζί με το 1/2 γάλα και τα μετατρέπουμε σε μία παχύρευστη κρέμα.
-
2
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
-
3
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
-
4
Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το μείγμα τυριών και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
5
Είναι έτοιμη για να περιχύσουμε την μακαρονάδα μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια