Σάμαλι 3

13 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
cibusi
cibusi @cook_8470600
Αθήνα,

Σάμαλι ευωδιαστό και ζουμερό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20-24 κομμάτια
  1. 750 γρ. γιαούρτι πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  3. 2 κούπες ζάχαρη
  4. 1 κ.σ. σόδα σκόνη
  5. 1 κούπα νερό
  6. βούτυρο για επάλειψη
  7. Για το σιρόπι
  8. 4 κούπες νερό
  9. 1 κιλό ζάχαρη
  10. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  11. ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα bowl ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη προσθέτοντας την αραιωμένη σόδα στη 1 κούπα νερό.

  2. 2

    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο για να μη σβολιάσει, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (διαμέτρου 35εκ) και ψήνουμε το σάμαλι σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει για 30-40λ περίπου.

  4. 4

    Όταν βγει το γλυκό το χαράσσουμε σε κομμάτια μ'ένα μαχαίρι.

  5. 5

    ΣιρόπιΣε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού με το ξύσμα, βράζοντας τα για 10-15λ. Με το ζεστό σιρόπι περιχύνουμε το χλιαρό γλυκό που μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

cibusi
cibusi @cook_8470600
στις
Αθήνα,