Σάμαλι 3
Σάμαλι ευωδιαστό και ζουμερό!
Υλικά
-
750 γρ. γιαούρτι πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
-
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κ.σ. σόδα σκόνη
-
1 κούπα νερό
-
βούτυρο για επάλειψη
-
Για το σιρόπι
-
4 κούπες νερό
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα bowl ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη προσθέτοντας την αραιωμένη σόδα στη 1 κούπα νερό.
-
2
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο για να μη σβολιάσει, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
3
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (διαμέτρου 35εκ) και ψήνουμε το σάμαλι σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει για 30-40λ περίπου.
-
4
Όταν βγει το γλυκό το χαράσσουμε σε κομμάτια μ'ένα μαχαίρι.
-
5
ΣιρόπιΣε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού με το ξύσμα, βράζοντας τα για 10-15λ. Με το ζεστό σιρόπι περιχύνουμε το χλιαρό γλυκό που μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια