κύρια φωτογραφία συνταγής Σάμαλι νηστίσιμο
NTINA
NTINA @cook_8528225
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μπορεί να μην ειναι τοσο νόστιμο οσο το αρτύσιμο, αλλα την δουλειά του την κάνει και αυτό .

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψί που το βάζω εγω είναι 30αρι στρογγυλό

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κουπες σιμιγδάλι ψιλο
  2. 1 κουπα σιμιγδάλι χονδρο
  3. 2 κουπες ζάχαρη
  4. 1 κουτακι σόδα υγρή, περίπου
  5. μαστίχα σκόνη, 2 κόκκους το πολυ
  6. ξύσμα περγαμόντο
  7. αμύγδαλα φιλέ
  8. ΣΙΡΟΠΙ
  9. 2 κούπες ζάχαρη
  10. 1 κούπα νερο
  11. φλούδες λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε τα στερεά και ρίχνετε τη σόδα και το ξύσμα, σιγα σιγά μεχρι να σας δωσει ενα χυλο παχύρρευστο (μπορεί να μείνει λιγο σόδα).

  2. 2

    Αλείφετε ενα ταψί με σησαμέλαιο και στρώνετε το μείγμα με υγρό μαχαίρι.

  3. 3

    Το αφηνετε κανα μισαωρο εξω. Αυτό αρχίζει και φουσκώνει. Το χωρίζετε σε κομμάτια με υγρό μαχαίρι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Πριν το ψήσετε, θα απλώσετε πάνω το αμύγδαλο. Μετά από 20 λεπτά, το βγάζετε και το ξαναχαρασσετε. Ολοκληρώνετε το ψήσιμο του για μισή ωρα ακόμα μέχρι να ροδίσει.

  4. 4

    Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτα με φλούδες λεμονιού και το ρίχνετε βραστό στο χλιαρό ταψί

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

1947
1947 @cook_8457000
Λυπαμε παρα πολύ που εχασα τον χρόνο μου γιατι ηταν σκετη αποτυχία.Δεν ξέρω εαν την εχετε κανει αυτή την συνταγή και αν ειχατε επιτυχία.\r\n1.το ταψι των 30 εκατοστών με αυτα τα υλικά γίνεται πίτα.\r\n2.ο χρόνος ψησίματος με αυτές τίς αναλογίες ειναι περίπου 50 λεπτά.\r\n3.Οσο για την υγρή σόδα ματαιος κόπος για να φουσκώσει,απλά φούσκωσε εμάς.\r\nΦροντίστε οταν δίνεται συνταγές να τις εχετε κάνει πρώτα και να ξέρεται τα αδύνατα σημεία της συνταγής.\r\nΣας ευχαριστώ πολύ.Ειναι και αυτο μια εμπειρία.

Από

NTINA
NTINA @cook_8528225
στις
ΠΕΙΡΑΙΑΣ