Σάμαλι Πάρου

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
τσιγαρο, 27.01.07

Περιγραφή

Απο τα καλυτερα σαμαλι που πλησιαζουν το παραδοσιακο..
Σάμαλι Πάρου
photo: painter

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 γιαουρτια (κεσεδακια)
  • 1 πακετο χοντρο σιμιγδαλι
  • 1 μπεικιν παουντερ
  • 1 κουταλακι σοδα
  • 2 κουπες ζαχαρη
  • 1/2 κουταλακι μαστιχα

Για το σιροπι:
  • 2 κουπες νερο
  • 2 κουπες ζαχαρη
  • 1/2 χυμο λεμονι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Μαστίχα , Γιαούρτι
Σερβίρει: 4-8 ατομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε τη μαστίχα σε λιγο καθαρό οινόπνευμα, ανακατεύοντας.
  2. Βαζουμε ολα τα υλικα και τα ανακατευουμε, αφηνοντας τα 10-15 λεπτα να ψιλοτραβηξουν.
  3. Κατοπιν τα βαζουμε σε ελαφρα βουτυρωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμανσμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 30 λεπτα (στη μεση)
  4. Το σιροπι το αφηνουμε να παρει μια καλη βραση και το προσθετουμε οταν το ενα ειναι κρυο (π.χ. το σαμαλι) και το αλλο ζεστο (π.χ. σιροπι)
  5. Για να γυαλισει περναμε την επιφανεια με λιγο λαδι ή βουτυρο (οταν εχει ηδη ψηθει) και το ξαναβαζουμε για αλλα 3-5 λεπτα)

Λίγα μυστικά ακόμα

(Επειδη εχω ασχοληθει παρα πολυ με το συγκεκριμμενο γλυκο, θεωρω οτι αυτη η συνταγη πλησιαζει αρκετα το ποθητο. Ειναι τραγανο, εχει τη γευση, το σωστο φουσκωμα, αλλα ΔΕΝ ειναι Νηστισιμο!
Οσα εχω φτιαξει με νερο, με χυμο πορτοκαλιου, λεμονιου, ΔΕΝ!
Επισης, δεν δεχομαι τον συνδυασμο μπεικιν παουντερ-σοδας..
Η Μ.π. περιεχει Σοδα με ξυδι (ή λεμονι)

Σχετικές συνταγές

Σάμαλι Σαλονικιό Σάμαλι Σαλονικιό
4.6667
       
       
(6)
Σάμαλι νηστίσιμο Σάμαλι νηστίσιμο
1
       
       
(1)
Σάμαλι 2 Σάμαλι 2
1
       
       
(1)
Σάμαλι πολίτικο της γιαγιάς Σάμαλι πολίτικο της γιαγιάς
4.6667
       
       
(6)
Το τέλειο πολίτικο σάμαλι! Το τέλειο πολίτικο σάμαλι!
4.4545
       
       
(44)
Μαστιχόγλυκο Μαστιχόγλυκο
4.2857
       
       
(7)
Σάμαλι Σάμαλι
4.7368
       
       
(38)

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 23-3-09  
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ.ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΛΥΚΑ.ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΙΔΙΕΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΓΡΑΔΑ ΤΟΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-5-09  
    ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ξερω οτι το σαμαλι ηταν παραδοσιακο γλυκο της Μικρας Ασιας ,αλλα ανεξαρτητως προελευσης κι εγω σπανια εχω φαει καλο σαμαλι εως οτου επεσε στα χερια μου μια συνταγη παλια και αφου τη δοκιμασα πρωτα εγω την εχω γραψει στις συνταγες οπως ειχα υποσχεθει με τιτλο ΣΑΜΑΛΙ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ σε λιγες μερες θα μπορεις να τη δεις,αλλα η γνωμη μου ειναι να κανεις τη δοκιμη να τη φτιαξεις.Ξερεις τα γουστα τον ανθρωπων δεν ταιριαζουν παντα.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 31-5-09  
    ΑΓΑΠΗΤΗ golfo.ΤΟ ΕΧΩ ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΜΗΡΝΗΣ,ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 5 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΤΥΧΩΝ ΕΚΑΝΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ.ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ (ΤΕΛΕΙΟ ΠΟΛΗΤΙΚΟ ΣΑΜΑΛΙ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΡΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ,ΛΕΙΠΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟ κλικ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ.ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ.ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΕΠΙΔΕΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ,ΕΚΕΙ ΤΗ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 7Ο ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΣΑΜΑΛΙΤΖΗΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕ ΤΑ ΑΓΑΡΑΖΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.ΜΕ ΤΡΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ,ΚΑΙ 2 ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ korotr1
    #
    Σχόλιο από golfo, 31-5-09  
    ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ επειδη ειμαι απο ηπειρο και δε φημιζομαστε για το σαμαλι για αυτο το λογο αγορασα αυτο το βιβλιο που πιστευω εχει καλες συνταγες.ευχαριστω για τα σχολια ειναι χρησιμο να μη ξεχναμε την παραδοση.Αλλα οταν μπει η συνταγη μου στη σελιδα οποιος θελει ας τη δοκιμασει αλλωστε για να την κανεις κι εσυ πεντε φορες κατι καλο θα εχει εν συγκριση με αλλες.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 1-6-09  
    golfo ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ,ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΕΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ korots1
    #
    Σχόλιο από cuoco, 5-12-11  
    αφου δεν δεχεσαι το συνδυασμο baking powder και σοδας, γιατι τον εχεις στη συνταγη σου? σε ρωταω γιατι μαλλον μπερδευτηκες. εχω κανει τη συνταγη σου αλλα χωρις το baking powder και ειναι υπεροχη παντως
    #
    Σχόλιο από nanat, 4-6-12  
    Εξίσου σημαντικό με το γράψιμο της συνταγήΣ είναι κ το μέγεθος του ταψιου το οποίο τις περισσότερες φορές το παραλείπετε. Μπορεί κάποιος να μου πει τι μέγεθος ταψιου χρησιμοποιεί για αυτό το γλυκό;
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 18-11-13  
    Χθες το έφτιαξα. Ούτε εγώ έβαλα baking soda. Αλλά μήπως τελικά χρειάζεται;; Αν κι εγώ νομίζω πως δεν το πέτυχα, πήρα πολύ θετικά σχόλια απ'όλους. Μήπως το παράψησα;; Παραθέτω και τις φωτογραφίες μου :-)
    nanat εγώ το έκανα σε ταρτιέρα 28-30 cm. Θα την μετρήσω σήμερα και αύριο μπορώ να σου πω πόσο ακριβώς είναι.

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 23-3-09  
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ.ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΛΥΚΑ.ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΙΔΙΕΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΓΡΑΔΑ ΤΟΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-5-09  
    ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ξερω οτι το σαμαλι ηταν παραδοσιακο γλυκο της Μικρας Ασιας ,αλλα ανεξαρτητως προελευσης κι εγω σπανια εχω φαει καλο σαμαλι εως οτου επεσε στα χερια μου μια συνταγη παλια και αφου τη δοκιμασα πρωτα εγω την εχω γραψει στις συνταγες οπως ειχα υποσχεθει με τιτλο ΣΑΜΑΛΙ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ σε λιγες μερες θα μπορεις να τη δεις,αλλα η γνωμη μου ειναι να κανεις τη δοκιμη να τη φτιαξεις.Ξερεις τα γουστα τον ανθρωπων δεν ταιριαζουν παντα.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 31-5-09  
    ΑΓΑΠΗΤΗ golfo.ΤΟ ΕΧΩ ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΜΗΡΝΗΣ,ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 5 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΤΥΧΩΝ ΕΚΑΝΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ.ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ (ΤΕΛΕΙΟ ΠΟΛΗΤΙΚΟ ΣΑΜΑΛΙ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΡΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ,ΛΕΙΠΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟ κλικ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ.ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ.ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΕΠΙΔΕΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ,ΕΚΕΙ ΤΗ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 7Ο ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΣΑΜΑΛΙΤΖΗΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕ ΤΑ ΑΓΑΡΑΖΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.ΜΕ ΤΡΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ,ΚΑΙ 2 ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ korotr1
    #
    Σχόλιο από golfo, 31-5-09  
    ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ επειδη ειμαι απο ηπειρο και δε φημιζομαστε για το σαμαλι για αυτο το λογο αγορασα αυτο το βιβλιο που πιστευω εχει καλες συνταγες.ευχαριστω για τα σχολια ειναι χρησιμο να μη ξεχναμε την παραδοση.Αλλα οταν μπει η συνταγη μου στη σελιδα οποιος θελει ας τη δοκιμασει αλλωστε για να την κανεις κι εσυ πεντε φορες κατι καλο θα εχει εν συγκριση με αλλες.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 1-6-09  
    golfo ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ,ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΕΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ korots1
    #
    Σχόλιο από cuoco, 5-12-11  
    αφου δεν δεχεσαι το συνδυασμο baking powder και σοδας, γιατι τον εχεις στη συνταγη σου? σε ρωταω γιατι μαλλον μπερδευτηκες. εχω κανει τη συνταγη σου αλλα χωρις το baking powder και ειναι υπεροχη παντως
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 18-11-13  
    Χθες το έφτιαξα. Ούτε εγώ έβαλα baking soda. Αλλά μήπως τελικά χρειάζεται;; Αν κι εγώ νομίζω πως δεν το πέτυχα, πήρα πολύ θετικά σχόλια απ'όλους. Μήπως το παράψησα;; Παραθέτω και τις φωτογραφίες μου :-)
    nanat εγώ το έκανα σε ταρτιέρα 28-30 cm. Θα την μετρήσω σήμερα και αύριο μπορώ να σου πω πόσο ακριβώς είναι.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nanat, 4-6-12  
    Εξίσου σημαντικό με το γράψιμο της συνταγήΣ είναι κ το μέγεθος του ταψιου το οποίο τις περισσότερες φορές το παραλείπετε. Μπορεί κάποιος να μου πει τι μέγεθος ταψιου χρησιμοποιεί για αυτό το γλυκό;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκα ταψιου-σιροπιαστα
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της nanat
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της giorgos4s
    τα γλυκα μας
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel