Σάμαλι

Bαθμολογία: 4.7368
       
 
38 ψήφοι
Sitronella, 08.01.06

Περιγραφή

Αν μας ενδιαφέρει να κάνουμε νηστίσιμο αυτό το παραδοσιακό γλυκό, τότε αντικαθιστούμε το γιαούρτι ή το γάλα που περιέχει, με την πορτοκαλάδα.
Σάμαλι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. γιαούρτι ή γάλα ή πορτοκαλάδα
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 2 1/2 φλ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Περιέχει: Μαστίχα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί και το αφήνουμε να κάτσει για 3 ώρες.
  3. Ψήνουμε στους 170° για περίπου 1 ώρα.
  4. Όταν το βγάλουμε, το περνάμε με λάδι ή βούτυρο για να γυαλίσει και το σιροπιάζουμε.
  5. Για το σιρόπι: βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Αμυγδαλένιο σάμαλι Αμυγδαλένιο σάμαλι
5
       
       
(1)
Σάμαλι 2 Σάμαλι 2
1
       
       
(1)
Το τέλειο πολίτικο σάμαλι! Το τέλειο πολίτικο σάμαλι!
4.5366
       
       
(41)
Μαστιχόγλυκο Μαστιχόγλυκο
4.2857
       
       
(7)
Σάμαλι νηστίσιμο Σάμαλι νηστίσιμο
1
       
       
(1)
Σάμαλι 3 Σάμαλι 3
4.5
       
       
(2)
Τραγίσιο γλυκό  με πορτοκάλι Τραγίσιο γλυκό με πορτοκάλι
4.7875
       
       
(80)
Σάμαλι Πάρου Σάμαλι Πάρου
5
       
       
(1)
Σάμαλι πολίτικο της γιαγιάς Σάμαλι πολίτικο της γιαγιάς
4.6667
       
       
(6)

    72 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από flora, 27-2-08  
    Έχω ακριβώς την ίδια συνταγή από την Βέφα, μόνο που βάζει 2 1/2 κούπες γιαούρι το οποίο το ανακατεύει με με την σόδα και το αφήνει λίγο να φουσκώσει και μετά το ρίχνει μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Επίσης στο σιρόπι βάζει και 2 κουτ. λεμόνι . Το φτιάχνω συχνά και είναι ΥΠΕΡΟΧΟ! Επίσης το βάζει σε βουτυρωμένο ταψί να σταθεί τις 3 ώρες και μετά το χαράζει πριν το ψήσει.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-2-08  
    ναι κι εγω το κανω.ομως δε φουσκωνει καλα οσο κι αν το αφησω να σταθει!αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι που το αλειφουμε με βουτυρο μολις ψηθει.Αποκτα τελειο αρωμα.
    #
    Σχόλιο από bassie, 7-8-08  
    Τι να πω...Για νηστίσιμο και ειδικά για αλάδωτο πάρα πολύ καλό. Το πρόσφερα σε φίλους και κανείς δεν κατάλαβε ότι ήταν νηστίσιμο. Εύγε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 8-11-08  
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 21-11-08  
    Πάρα πολύ ωραίο & ελαφρύ γλυκάκι! Για αλάδωτο είναι καταπληκτικό !!!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 9-12-08  
    ΤΕΛΕΙΟ!!!
    #
    Σχόλιο από akilina, 2-3-09  
    Τέλειο! Το έφτιαξα για σήμερα και σάρωσε τα συγχαρητήρια.Σου τα μεταφέρω από όλους όσους δοκίμασαν.
    #
    Σχόλιο από mourlia, 4-3-09  
    Super γλυκακι
    Ομως μην το ψησετε για 1 ωρα γιατι το χασατε
    Εγω το εκανα και το αφησα το πολυ 35 λεπτα
    #
    Σχόλιο από mourlia, 4-3-09  
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 17-3-09  
    Κορίτσια καλημέρα!Αν χρησιμοποιήσουμε μονο λεπτό ή μονο χοντρο σιμιγδάλι υπάρχει πρόβλημα?Δεν βρίσκω εδω κάω και τις 2 ποιότητες.Θέλω να το φτιάξω για τον κάφέ μου αύριο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-3-09  
    Άντρη θα έχει μια μικρή διαφορά στην υφή, αλλά δε νομίζω πως θα σε επηρεάσει ιδιαίτερα.
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 17-3-09  
    Θα το φτιάξω νηστήσιμο.Το δοκίμασες με αυτη την εκδοχή?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-3-09  
    Δεν το έχω δοκιμάσει με σκέτη πορτοκαλάδα. Συνήθως βάζω μισό μισό γιαούρτι και πορτοκαλάδα.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 21-3-09  
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την Συνταγή σας...
    #
    Σχόλιο από vakarava, 2-4-09  
    το μίγμα πως πρέπει να είναι;
    Ακολούθησα τις δοσολογίες και μου βγήκε πολύ νερουρό.Πρόσθεσα κι άλλο σιμιγλάλι ώστε να σφίξει λίγο.Τώρα το έχω στο ταψί και περιμένω να περάσουν οι 3 ώρες για να το ψήσω.Δεν ξέρω πώς θα γίνει.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-4-09  
    Ελπίζω να σου πετύχει.
    Το μείγμα δε βγαίνει νερουλό συνήθως. Δηλαδή με 4 φλυτζάνια στερεών υλικών, ακόμα και γάλα ή πορτοκαλάδα να έβαλες, το ενάμισυ φλ. αυτό του υγρού δε θα έπρεπε να σου βγάλει νερουλό μείγμα.
    #
    Σχόλιο από vakarava, 3-4-09  
    ΄Εγινε πάρα πολύ καλό. Συμφωνω με την mourlia σχετικα με τον χρόνο ψησίματος.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 30-4-09  
    Καλησπερα σας!!!Ενδιαφερομαι να το φτιαξω αυριο αυτο υπεροχο γλυκακι. Πρεπει οπωσδηποτε να το αφησω να σταθει τοσο πολυ;Αν το φουρνησω αμεσως;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-4-09  
    Λίζα δεν έχω δοκιμάσει να το βάλω αμέσως στο φούρνο, αλλά καθώς και αυτη η συνταγή και η συνταγή της Βέφας θέλουν να σταθεί το γλυκό για τόση ώρα, φαντάζομαι πως σε κάτι χρησιμεύει.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-4-09  
    Πρέπει να σταθεί για να φουσκώσει το σιμιγδάλι, και να γίνει αφράτο το γλυκάκι. Διαφορετικά άμα το ψήσουμε αμέσως δεν φουσκώνει το σιμιγδάλι με αποτέλεσμα να μη φουσκώσει και το γλυκό μας και η υφή του να ναι κάπως κριτσανιστή. Σας το λέω εκ πείρας;0)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    50 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-2-08  
    ναι κι εγω το κανω.ομως δε φουσκωνει καλα οσο κι αν το αφησω να σταθει!αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι που το αλειφουμε με βουτυρο μολις ψηθει.Αποκτα τελειο αρωμα.
    #
    Σχόλιο από bassie, 7-8-08  
    Τι να πω...Για νηστίσιμο και ειδικά για αλάδωτο πάρα πολύ καλό. Το πρόσφερα σε φίλους και κανείς δεν κατάλαβε ότι ήταν νηστίσιμο. Εύγε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 8-11-08  
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 21-11-08  
    Πάρα πολύ ωραίο & ελαφρύ γλυκάκι! Για αλάδωτο είναι καταπληκτικό !!!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 9-12-08  
    ΤΕΛΕΙΟ!!!
    #
    Σχόλιο από akilina, 2-3-09  
    Τέλειο! Το έφτιαξα για σήμερα και σάρωσε τα συγχαρητήρια.Σου τα μεταφέρω από όλους όσους δοκίμασαν.
    #
    Σχόλιο από mourlia, 4-3-09  
    Super γλυκακι
    Ομως μην το ψησετε για 1 ωρα γιατι το χασατε
    Εγω το εκανα και το αφησα το πολυ 35 λεπτα
    #
    Σχόλιο από mourlia, 4-3-09  
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 21-3-09  
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την Συνταγή σας...
    #
    Σχόλιο από vakarava, 2-4-09  
    το μίγμα πως πρέπει να είναι;
    Ακολούθησα τις δοσολογίες και μου βγήκε πολύ νερουρό.Πρόσθεσα κι άλλο σιμιγλάλι ώστε να σφίξει λίγο.Τώρα το έχω στο ταψί και περιμένω να περάσουν οι 3 ώρες για να το ψήσω.Δεν ξέρω πώς θα γίνει.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-4-09  
    Ελπίζω να σου πετύχει.
    Το μείγμα δε βγαίνει νερουλό συνήθως. Δηλαδή με 4 φλυτζάνια στερεών υλικών, ακόμα και γάλα ή πορτοκαλάδα να έβαλες, το ενάμισυ φλ. αυτό του υγρού δε θα έπρεπε να σου βγάλει νερουλό μείγμα.
    #
    Σχόλιο από vakarava, 3-4-09  
    ΄Εγινε πάρα πολύ καλό. Συμφωνω με την mourlia σχετικα με τον χρόνο ψησίματος.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 29-8-09  
    πολύ καλή η συνταγή.. το έκανα με 1 γιαουρτάκι και συμπλήρωσα με γάλα .. το έψησα για 35 λεπτά.
    #
    Σχόλιο από sakis2010, 29-11-09  
    Είναι γεγονός πως για ενα νηστίσιμο γλυκό και οχι μόνο,είναι τέλειο!!!
    Η αλήθεια είναι όπως είπαν και κάπιοι απο τους σχολιαστές δεν φούσκωσε.Έπαθα και εγώ το ίδιο αλλά.....κάποιες φορές μετράει η γεύση περισσότερο απο την εικόνα(στην προκειμένη).Μπράβο uploader και συνέχισε έτσι.
    Με εκτίμηση,
    sakisos2010
    #
    Σχόλιο από fragola, 13-12-09  
    Πολύ ωραίο! Το έκανα στη νηστίσιμη εκδοχή, άρεσε σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από fountouki, 22-2-10  
    Θεϊκό το σάμαλι!!!Βγήκε τέλειο.Το εξαφανίσαμε!!!Μπράβο και πάλι μπράβο!
    #
    Σχόλιο από sofki, 26-2-10  
    το σάμαλι ήταν υπέροχο. ακριβώς έτσι όπως το ήξερα σαν γεύση από ένα παραδοσιακό ζαχαροπλάστη. αλλά και εμένα μόνο 35 λεπτά έκανε για να γίνει..
    #
    Σχόλιο από sofki, 27-2-10  
    Πάντως την επόμενη φορά θα κάνω λιγότερο σιρόπι γιατί μου φάνηκε πάρα πολύ και και ίσως να μην βάλω μαστίχα γιατί προσωπικά εγώ δεν την συμπαθώ καθόλου. δεν μου αρέσει η μυρωδιά της.
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 16-11-10  
    Το σιρόπι πραγματικά ήταν πάρα πολύ και κακώς τελικά το έβαλα όλο!!! Έκοψα μια γωνία το πρωί (φτιαγμένο από χθες βράδυ) για να δοκιμάσω το σάμαλι και γέμισε από σιρόπι η γωνία, το άδειασα και απ ότι βλέπω ξανά γεμίζει… καλά είναι λοιπόν το σιρόπιασμα να το προσέξετε.

    Χρησιμοποίησα ταψάκι 20Χ25εκ και για τα δικά μου γούστα βγήκε λίγο πιο παχύ το σάμαλι, θα το προτιμούσα όπως το αγόραζα κάποτε έξω από τα σχολεία (και ναι!!! το πρόλαβα κι αυτό) δηλαδή λίγο πιο λεπτό 3εκ περίπου αντί για 5εκ.
    Αυτά όμως είναι πραγματάκια που ο καθένας μας φέρνει προς τα γούστα του, το θέμα είναι ότι από γεύση σκίζει, μιας και η μαστίχα είναι από τα αγαπημένα μου αρώματα μαζί με τις κανέλας!
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 24-11-10  
    Τελικά το έφερα στα μέτρα που ήθελα, που αφορά αποκλειστικά στο πάχος. Σε ταψί 40Χ30 με διπλάσια δόση των υλικών και για το σιρόπι 2 φλιτζάνια νερό και 3 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη το οποίο απορροφάει όλο.
    Επίσης έβαλα μόνο χυμό πορτοκάλι και όπως ήδη είπα προτίμησα ξύσμα λεμονιού!

    Αφού λοιπόν ήδη ψήφισα πιρουνάκια, αλλά 5 κι εδώ!!! Τέλειο απλά.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Άντρη, 17-3-09  
    Κορίτσια καλημέρα!Αν χρησιμοποιήσουμε μονο λεπτό ή μονο χοντρο σιμιγδάλι υπάρχει πρόβλημα?Δεν βρίσκω εδω κάω και τις 2 ποιότητες.Θέλω να το φτιάξω για τον κάφέ μου αύριο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-3-09  
    Άντρη θα έχει μια μικρή διαφορά στην υφή, αλλά δε νομίζω πως θα σε επηρεάσει ιδιαίτερα.
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 17-3-09  
    Θα το φτιάξω νηστήσιμο.Το δοκίμασες με αυτη την εκδοχή?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-3-09  
    Δεν το έχω δοκιμάσει με σκέτη πορτοκαλάδα. Συνήθως βάζω μισό μισό γιαούρτι και πορτοκαλάδα.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 30-4-09  
    Καλησπερα σας!!!Ενδιαφερομαι να το φτιαξω αυριο αυτο υπεροχο γλυκακι. Πρεπει οπωσδηποτε να το αφησω να σταθει τοσο πολυ;Αν το φουρνησω αμεσως;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-4-09  
    Λίζα δεν έχω δοκιμάσει να το βάλω αμέσως στο φούρνο, αλλά καθώς και αυτη η συνταγή και η συνταγή της Βέφας θέλουν να σταθεί το γλυκό για τόση ώρα, φαντάζομαι πως σε κάτι χρησιμεύει.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-4-09  
    Πρέπει να σταθεί για να φουσκώσει το σιμιγδάλι, και να γίνει αφράτο το γλυκάκι. Διαφορετικά άμα το ψήσουμε αμέσως δεν φουσκώνει το σιμιγδάλι με αποτέλεσμα να μη φουσκώσει και το γλυκό μας και η υφή του να ναι κάπως κριτσανιστή. Σας το λέω εκ πείρας;0)
    #
    Σχόλιο από fragola, 3-12-09  
    Όταν λέτε πορτοκαλάδα εννοείτε αναψυκτικό ή χυμό?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-12-09  
    Εννοώ χυμό, έχεις δίκιο δεν είναι σαφές.
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 15-11-10  
    Έχει σημασία να είναι κάποιο από τα δυο κρύο, σιρόπι η σάμαλι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-11-10  
    kitrinos προφανώς δεν πρόλαβα να απαντήσω... Συνήθως τα σιροπιαστά τα κάνουμε να είναι το ένα κρύο και το άλλο ζεστό στο σιρόπιασμα. Χαίρομαι που σου άρεσε και φυσικά τις συνταγές που μας αρέσουν τις φέρνουμε στα μέτρα μας για να τις κάνουμε τέλειες για μας :)
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 10-12-10  
    Έχω φτιάξει ήδη 5 φορές το σάμαλι και μόνο θετικά σχόλια πήρα απ όσους δοκίμασαν! Μέχρι που μια φίλη μου είπε ότι ναι μεν είναι ωραίο, αλλά θα το προτιμούσε λίγο πιο μαστιχωτό, εννοώντας να μην είναι τόσο αφράτο. Η αλήθεια είναι ότι το είχα στο μυαλό μου κι εγώ αυτό, αλλά επειδή μου αρέσει κι έτσι, δεν σκέφτηκα να ρωτήσω πως θα μπορούσε να γίνει!
    Κατ αρχήν να διευκρινίσω ότι δεν γίνεται πολύ αφράτο, αλλά αν θέλω να το κάνω ακόμα πιο μαστιχωτό τι πρέπει να κάνω;
    Μπορεί να παίζει ρόλο που το κάνω με σκέτο χυμό πορτοκάλι αντί ας πούμε με γιαούρτι η γάλα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-12-10  
    Δυστυχώς σε αυτή την ερώτηση δεν ξέρω να σου απαντήσω... Μια δοκιμή θα σε πείσει :)
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 20-6-11  
    Συνήθως πως σιροπιάζεις το σάμαλι, άκοπο η κομμένο; Έχω διαβάσει και για τις δυο εκδοχές, αλλά άκουσα σε μια εκπομπή ότι το σάμαλι πρέπει να σιροπιάζεται άκοπο.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-6-11  
    kitrinos δεν φτιάχνω σάμαλι και τόσες πολλές φορές. Εδώ η οικογένεια είναι φαν της σοκολάτας περισσότερο :) Όσες φορές το έχω φτιάξει το έχω σιροπιάσει άκοπο, χωρίς όμως να έχω λόγο για αυτό (δεν το είχα σκεφτεί ποτέ να σου πω πως θα έχει διαφορά).
    #
    Σχόλιο από xena, 23-11-11  
    τι μεγεθος πρεπει να εχει το ταψι? για το μεγαλο ταψι του φουρνου θελει διπλη δοση?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-11-11  
    xena αν διαβάσεις το σχόλιο του kitrinos στις 25.11.10 γράφει "Σε ταψί 40Χ30 με διπλάσια δόση των υλικών και για το σιρόπι 2 φλιτζάνια νερό και 3 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη το οποίο απορροφάει όλο."
    Οπότε προτείνω αν έχεις τόσο μεγάλο ταψί να ακολουθήσεις τις οδηγίες του!
    #
    Σχόλιο από roulina, 7-4-12  
    kalhspera!i syntagi gia tapsia poias diametrou einai?an valw mono portokalada tha mou petyxei??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-4-12  
    Εξαρτάται από το πόσο παχύ θέλεις το γλυκό. Ένα ταψί γύρω στο 20Χ30.
    Μπορείς να το κάνεις και μόνο με πορτοκαλάδα αν το θέλεις νηστίσιμο.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από flora, 27-2-08  
    Έχω ακριβώς την ίδια συνταγή από την Βέφα, μόνο που βάζει 2 1/2 κούπες γιαούρι το οποίο το ανακατεύει με με την σόδα και το αφήνει λίγο να φουσκώσει και μετά το ρίχνει μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Επίσης στο σιρόπι βάζει και 2 κουτ. λεμόνι . Το φτιάχνω συχνά και είναι ΥΠΕΡΟΧΟ! Επίσης το βάζει σε βουτυρωμένο ταψί να σταθεί τις 3 ώρες και μετά το χαράζει πριν το ψήσει.
    #
    Σχόλιο από καναρίνι, 14-12-10  
    Βάλαμε και λίγο ινδοκάρυδο και λίγη παραπάνω πορτοκαλάδα. Άψογο έγινε!
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 20-7-12  
    Κάποιες μικρές παραλλαγές,ισως το κάνουν διαφορετικό. Κατ'αρχήν εγώ χρησιμοποιώ μόνο χοντρό σιμιγδάλι. Αν το θέλουμε παραδαοσιακό αρα κάπως σκληρό το Σάμαλι,η δεν βάζουμε καθόλου σόδα στο γιαούρτι,η αν βάλουμε το αφήνουμε 15 λεπτά,πριν το βάλουμε στο φούρνο. Αποφεύγω την πορτοκαλάδα,γάλα,βανίλια κλπ. Το ψήσιμο γίνετε στις αντιστάσεις,για να μαυρίσουμε το πάνω μέρος του γλυκού.Θέλει συνεχώμενο οπτικό έλεχγο για να μη μας "αρπάξει". Οταν χαράξουμε το γλυκό σε παραλληλόγραμα ,βάζουμε σε κάθε κουτάκι μισό φυστίκι 'αράπικο'. Το σιρόπι το βράζω 12 λεπτά. Οταν το σοροπιάζουμε,αν θέλουμε να γίνει σφιχτό το γλυκό μας τα βάζουμε για 3-4 λεπτά στο φούρνο. Το σιρόπι το ρίχνουμε λίγο λίγο με ένα κουτάλι. Το γλασάρουμε με φρέσκο λιωμένο βούτηρο,αλείφωντας το με πινέλο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της july88
    ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΙΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της nipani
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια