Σαν μπριάμ μανιταριών
Μανιτάρια στο φούρνο με πατάτες και λουκάνικα. Γρήγορο, νόστιμο και ελαφρύ φαγάκι ειδικά αν παραλείψετε τα λουκάνικα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προς το τέλος του ψησίματος μπορείτε να προσθέσετε και γραβιέρα ή φέτα.
Υλικά
-
2 πατάτες μεγάλες
-
1 κεσεδάκι πλευρώτους
-
1 κεσεδάκι άσπρα μανιτάρια
-
1 κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 λουκάνικο χωριάτικο μεγάλο
-
λίγο μαϊντανό
-
1 πιπεριά
-
λάδι
-
1 κρασοπότηρο κρασί
-
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζω τα άσπρα μανιτάρια και τα κόβω σε μπουκιές μαζί με τις πατάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο,το λεμόνι, το λουκάνικο και τον μαϊντανό. Τοποθετώ σε ταψί και περιχύνω με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
-
2
Σκεπάζω με τα πλευρώτους.
-
3
Ρίχνω λίγο ακόμα μαϊντανό και από πάνω το λαδάκι.
-
4
Βάζω για μισή ώρα στο φούρνο μόνο από κάτω στους 200 βαθμούς.
-
5
Και άλλη μισή ώρα στους 170 πάνω κάτω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)