Σαν τούρτα σοκολάτα
Eίναι μια νόστιμη και πολύ εύκολη τουρτίτσα για όλες τις ώρες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέξτε ιδιαίτερα τις θερμοκρασίες για το σιρόπιασμα αλλα και να μην βάλετε το φούρνο σας στο αερόθερμο γιατι θα φουσκώσει πολυ το παντεσπάνι!Καλη επιτυχία και ευχαριστω πολύ την γυναίκα που μου εδωσε αυτη την υπέροχη συνταγή!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι-γάλα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Χτυπάμε πολύ καλά για λίγα λεπτά.
-
4
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 33*38 περίπου και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
-
5
Αφότου έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το παντεσπάνι μας για 30-40 λεπτά [οχι στο αερόθερμο].
-
6
Όταν το βγάλουμε απο το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.
-
7
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και προσθέτουμε το λικέρ ή κονιάκ και μετά απο 2 λεπτά σιροπιάζουμε το γλυκό.
-
8
Όταν αυτό κρυώσει τελείως στρώνουμε απο πάνω την κρέμα την οποία έχουμε φτιάξει χτυπώντας για 5-10 λεπτά στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
-
9
Και τέλος απο πάνω γαρνίρουμε με μικρά κομματάκια σοκολάτας (τρούφα ή τρίβουμε εμείς σοκολάτα γάλακτος ή λευκή!)
Σχόλια (5)