κύρια φωτογραφία συνταγής Σαν τούρτα σοκολάτα
lia k
lia k @cook_8456689
αθηνα,ελλαδα

Eίναι μια νόστιμη και πολύ εύκολη τουρτίτσα για όλες τις ώρες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε ιδιαίτερα τις θερμοκρασίες για το σιρόπιασμα αλλα και να μην βάλετε το φούρνο σας στο αερόθερμο γιατι θα φουσκώσει πολυ το παντεσπάνι!Καλη επιτυχία και ευχαριστω πολύ την γυναίκα που μου εδωσε αυτη την υπέροχη συνταγή!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  2. 250 γρ. μαργαρίνη
  3. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  4. 2 ποτήρια αλέυρι [μπλέ]
  5. 1 ποτήρι γάλα
  6. 2 φάκελα μπέικιν
  7. 2 βανίλιες
  8. 5 κουτ. σούπας κακάο
  9. ΣΙΡΟΠΙ
  10. 2 1/2 ποτήρια νερό
  11. 2 ποτήρια ζάχαρη
  12. 1 φλιτζ.καφέ λικέρ ή κονιάκ
  13. ΚΡΕΜΑ
  14. 1 σαντιγύ MORFAT
  15. 5 κ.σ. κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι-γάλα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Χτυπάμε πολύ καλά για λίγα λεπτά.

  4. 4

    Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 33*38 περίπου και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

  5. 5

    Αφότου έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το παντεσπάνι μας για 30-40 λεπτά [οχι στο αερόθερμο].

  6. 6

    Όταν το βγάλουμε απο το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.

  7. 7

    Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και προσθέτουμε το λικέρ ή κονιάκ και μετά απο 2 λεπτά σιροπιάζουμε το γλυκό.

  8. 8

    Όταν αυτό κρυώσει τελείως στρώνουμε απο πάνω την κρέμα την οποία έχουμε φτιάξει χτυπώντας για 5-10 λεπτά στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.

  9. 9

    Και τέλος απο πάνω γαρνίρουμε με μικρά κομματάκια σοκολάτας (τρούφα ή τρίβουμε εμείς σοκολάτα γάλακτος ή λευκή!)

Αντιδράσεις

Από

lia k
lia k @cook_8456689
στις
αθηνα,ελλαδα