Σαν τσιζκέικ
Γρήγορο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να διαλέξετε ό,τι συνδιασμό σε γεύση ζελέ και μαρμελάδας θέλετε. Θα γίνει εξίσου καλό.Η φυτική κρέμα είναι σε πράσινη συσκευασία στα ψυγεία, με ένα κορνέ απ' έξω.
Υλικά
-
500 ml κρέμα γάλακτος φυτική
-
1 φλ. ζάχαρη άχνη
-
1 φακελάκι ζελέ
-
2 1/2 πακέτα μπισκότα νηστίσιμα
-
1/2 κούπα νερό
-
1 κουταλιά κακάο
-
250 γρ μαργαρίνη
-
200 γρ μαρμελάδα
-
1/2 κούπα νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το ζελέ με 1 κούπα ζεστό νερό και 1/2 κούπα κρύο. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντίγη με 1 κούπα άχνη και ενσωματώνουμε με το ζελέ. Tο ζελέ θα πρέπει να είναι κρύο αλλά ακόμα σε υγρή μορφή.
-
2
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, να γίνουν σα σκόνη και τα ανακατέυουμε μέσα σε τάπερ ή ταψί ή τσέρκι 35Χ25, με το κακάο τη λιωμένη μαργαρίνη και την 1/2 κούπα νερό. Το στρώνουμε καλά χωρίς να το πατήσουμε πάρα πολύ. Στρώνουμε πάνω την σαντιγή.
-
3
Χτυπάμε την μαρμελάδα με την 1/2 κούπα νερό στο μούλτι και καλύπτουμε με αυτήν την κρέμα.
Σχόλια (21)