Σαντιγύ με κρέμα γάλακτος

Bαθμολογία: 4.9286
       
 
14 ψήφοι
bvick, 04.09.11

Περιγραφή

Είμαι φανατική γλυκατζού αλλά οι σαντιγί στα κουτάκια ή οι έτοιμες με αποθαρρύνουν λίγο... Πρόσεξα ότι στο site δεν υπάρχουν οδηγίες, οπότε σκέφτηκα να γράψω πως την φτιάχνω.

Σαντιγύ με κρέμα γάλακτος

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κρέμα γάλακτος (από 35% λιπαρά και πάνω)
  • άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Κρέμα γάλακτος
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 1' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζω για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη τα εργαλεία μου (αυγοδάρτες - μπολ/μπασινα μεταλλική σε περίπτωση που χρησιμοποιώ mixer χειρός) και την κρέμα στο ψυγείο.
  2. Βάζω την κρέμα στην κρύα μπασινα/ μπολ του μίξερ και χτυπώ στο δυνατό μέχρι να αφρίσει.
  3. Προσθέτω ζάχαρη ενώ χτυπώ.
  4. Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει (ανάλογα τη θερμοκρασία και τα λιπαρά). Τότε χαμηλώνω την ταχύτητα για να μην κόψει.
  5. Όταν η το μίγμα γίνει σφιχτό σαν μαρέγκα, ή στέκεται σε ένα κουτάλι ακόμα κι αν το γυρίζουμε ανάποδα, τότε η σαντιγί είναι έτοιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για σίγουρο αποτέλεσμα χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος πλήρη και άχνη εάν χρειάζεται ζάχαρη.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικό σκεύος (δοχείο του μίξερ ή μικρή κατσαρόλα) για να "κρατεί" καλύτερα την ψύξη.

Εάν δεν έχουμε στο μίξερ μας αυγοδάρτες ή μίξερ χειρός γίνεται και με το χέρι (με αυγοδάρτη πάντα!) αλλά είναι πιο κουραστικό και χρονοβόρο.

Σχετικές συνταγές

Σαντιγί χωρίς τύψεις Σαντιγί χωρίς τύψεις
5
       
       
(3)
Η τέλεια σαντιγύ Η τέλεια σαντιγύ
5
       
       
(16)
Απολαυστική σαντιγί Απολαυστική σαντιγί
5
       
       
(2)
Σαντιγύ από γιαούρτι Σαντιγύ από γιαούρτι
5
       
       
(1)

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από stella81, 18-10-11  
    εκανες πολυ καλα που το εβαλες γιατι κι εγω το εψαχνα και αμεσα θα το δοκιμασω!!
    #
    Σχόλιο από bvick, 18-10-11  
    σ'ευχαριστώ πολύ :)
    μα δεν ειναι κριμα να τρώμε τοσα συντηρητικα με τις ετοιμες, ενώ μπορουμε να την φτίαξουμε τόσο απλα?
    #
    Σχόλιο από stella81, 19-10-11  
    παρε και τα πηρουνακια σου γιατι πραγματικα πρωτη φορα τη πετυχα!!!και ειναι πολυ αναλαφρη!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από bvick, 25-11-11  
    ευχαριστω για τα πιρουνακια
    χαιρομαι που σου πετυχε και την απολαυσες :)
    #
    Σχόλιο από newcook, 3-12-11  
    Μπορώ να βάλω 10 πιρουνάκια;;; Είναι η πρώτη φορά που έκανα σαντιγύ. Με τις οδηγίες σου ήταν πανεύκολο και βγήκε πολύ αφράτη.Έβαλα και μια βανίλια (σκόνη).
    #
    Σχόλιο από bvick, 6-12-11  
    newcook πολυ χαιρομαι που σου πετυχε!! θα σου κλεψω κι εγω με τη σειρα μου το κολπακι σου και την επομενη φορα θα προσθεσω κι εγω βανιλια ;)
    #
    Σχόλιο από july88, 22-2-12  
    Μπράβο για τις οδηγίες σου .Τις ακολουθώ πιστά από όταν τις διάβασα. Ειδικά (τα κατεψυγμένα σκεύη) πολύ αποτελεσματικά.
    #
    Σχόλιο από bvick, 22-2-12  
    τελεια! ευχαριστω για την ψηφο :)
    οντως με αυτα τα βηματα ειναι απιθανο να μην μας πετυχει η σαντιγυ. ετσι εχοντας μια κρεμα γαλακτος στο σπιτι μπορουμε να εχουμε οποτε θελησουμε φρεσκια σαντιγυ και στη γλυκιτητα που θελουμε ;)
    #
    Σχόλιο από marriapal, 29-2-12  
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-5-12  
    Πολυ εξυπνη ιδεα απο τοτε που το δοκιμασα δεν εχω αποτυχη ποτε
    #
    Σχόλιο από bvick, 19-5-12  
    ευχαριστω παρα πολυ! οντως εαν ακολουθηθουν πιστα οι οδηγιες το αποτελεσμα ειναι 100% επιτυχες ;)
    #
    Σχόλιο από bvick, 19-5-12  
    η συγκεκριμενη σαντιγι λογω των λιπαρων ισως αφηνει μια πιο μεστη γευση στο στομα και ισως αλιωσει τη γευση καποιων γλυκων. σε αυτη την περιπτωση αγοραζουμε φυτικη κρεμα γαλακτος, ή σογιας. καποιες εχουν μεσα ζαχαρη, οποτε διαβαζουμε τη συσκευασια και δεν προσθετουμε. ακολουθουμε ακριβως τα ιδια βηματα.
    #
    Σχόλιο από χάνι μπάνι, 2-6-12  
    πρώτη φορά επιχείρησα να φτιάξω σαντιγύ και χάρη στις οδηγίες σου, μου πέτυχε!
    σ' ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από bvick, 3-6-12  
    Εγω σ'ευχαριστω χανι μπανι που δοκιμασες τη "συνταγη" μου :)
    #
    Σχόλιο από mafia_cookbook, 23-7-12  
    αυτα ειναι τα ομορφα,μια κρεμα γαλακτος και η ζαχαρη κατα βουληση... ;)το τρικ με τα παγωμενα ειναι 5 πηρουνακια απο μονο του.
    #
    Σχόλιο από bvick, 26-7-12  
    σ'ευχαριστω παρα πολυ ;)
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 26-7-12  
    Μπράβο που ανέβασες την συνταγή! Έτσι την κάνω και 'γω.Θα συμφωνήσω με τα σχόλια, είναι πολύ σημαντικό το τρικ με τα παγωμένα σκεύη και ο ρόλος της ταχύτητας που την χτυπάμε! Την προτιμώ κάθε φορά στις συνταγές μου από τις έτοιμες.
    #
    Σχόλιο από bvick, 26-7-12  
    να'σαι καλα! οντως ειναι πολυ ανωτερη και γευστηκα και ποιοτηκα απο τις ετοιμες...
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 12-8-12  
    Να κάνω μια ερώτηση?? Όταν λέμε "1 κρέμα γάλακτος" πόσα ml εννοούμε? Επίσης πόση ζάχαρη χρειάζεται???Ίσως ακούγονται λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου, αλλά θέλω πολύ να μου πετύχει!! :-)
    #
    Σχόλιο από bvick, 13-8-12  
    καθόλου χαζές δεν είναι οι ερωτήσεις σου Yiotoula! :)
    με 500ml κρέμα γάλακτος φτιάχνεις αρκετή ώστε να καλύψεις μια τούρτα (22 διάμετρος και 10εκ. ύψος) με 2εκ. σαντιγί.
    η ποσότητα της άχνης είναι καθαρά θέμα γούστου και για τι γλυκό προορίζεται. π.χ. εάν θες να καλύψεις ένα μπανοφι που είναι ήδη γλυκό και ο ρόλος της σαντιγί είναι κυρίως για να το "ελαφρύνει" μια κοφτή κουταλιά της σούπας νομίζω ότι αρκεί. εάν θες π.χ. να γεμίσεις σουδάκια 2-3 κ.σ. δίνουν πιο γλυκό αποτέλεσμα.
    σου προτείνω να προσθέτεις λίγη-λίγη την άχνη και να δοκιμάζεις.

    η επιτυχία της σαντιγί δεν έχει να κάνει με την ποσότητα αλλά με τη θερμοκρασία και το επίμονο "χτύπημα"

    καλή σου επιτυχία :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από stella81, 18-10-11  
    εκανες πολυ καλα που το εβαλες γιατι κι εγω το εψαχνα και αμεσα θα το δοκιμασω!!
    #
    Σχόλιο από bvick, 18-10-11  
    σ'ευχαριστώ πολύ :)
    μα δεν ειναι κριμα να τρώμε τοσα συντηρητικα με τις ετοιμες, ενώ μπορουμε να την φτίαξουμε τόσο απλα?
    #
    Σχόλιο από stella81, 19-10-11  
    παρε και τα πηρουνακια σου γιατι πραγματικα πρωτη φορα τη πετυχα!!!και ειναι πολυ αναλαφρη!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από bvick, 25-11-11  
    ευχαριστω για τα πιρουνακια
    χαιρομαι που σου πετυχε και την απολαυσες :)
    #
    Σχόλιο από newcook, 3-12-11  
    Μπορώ να βάλω 10 πιρουνάκια;;; Είναι η πρώτη φορά που έκανα σαντιγύ. Με τις οδηγίες σου ήταν πανεύκολο και βγήκε πολύ αφράτη.Έβαλα και μια βανίλια (σκόνη).
    #
    Σχόλιο από bvick, 6-12-11  
    newcook πολυ χαιρομαι που σου πετυχε!! θα σου κλεψω κι εγω με τη σειρα μου το κολπακι σου και την επομενη φορα θα προσθεσω κι εγω βανιλια ;)
    #
    Σχόλιο από july88, 22-2-12  
    Μπράβο για τις οδηγίες σου .Τις ακολουθώ πιστά από όταν τις διάβασα. Ειδικά (τα κατεψυγμένα σκεύη) πολύ αποτελεσματικά.
    #
    Σχόλιο από bvick, 22-2-12  
    τελεια! ευχαριστω για την ψηφο :)
    οντως με αυτα τα βηματα ειναι απιθανο να μην μας πετυχει η σαντιγυ. ετσι εχοντας μια κρεμα γαλακτος στο σπιτι μπορουμε να εχουμε οποτε θελησουμε φρεσκια σαντιγυ και στη γλυκιτητα που θελουμε ;)
    #
    Σχόλιο από marriapal, 29-2-12  
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-5-12  
    Πολυ εξυπνη ιδεα απο τοτε που το δοκιμασα δεν εχω αποτυχη ποτε
    #
    Σχόλιο από bvick, 19-5-12  
    ευχαριστω παρα πολυ! οντως εαν ακολουθηθουν πιστα οι οδηγιες το αποτελεσμα ειναι 100% επιτυχες ;)
    #
    Σχόλιο από bvick, 19-5-12  
    η συγκεκριμενη σαντιγι λογω των λιπαρων ισως αφηνει μια πιο μεστη γευση στο στομα και ισως αλιωσει τη γευση καποιων γλυκων. σε αυτη την περιπτωση αγοραζουμε φυτικη κρεμα γαλακτος, ή σογιας. καποιες εχουν μεσα ζαχαρη, οποτε διαβαζουμε τη συσκευασια και δεν προσθετουμε. ακολουθουμε ακριβως τα ιδια βηματα.
    #
    Σχόλιο από χάνι μπάνι, 2-6-12  
    πρώτη φορά επιχείρησα να φτιάξω σαντιγύ και χάρη στις οδηγίες σου, μου πέτυχε!
    σ' ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από bvick, 3-6-12  
    Εγω σ'ευχαριστω χανι μπανι που δοκιμασες τη "συνταγη" μου :)
    #
    Σχόλιο από mafia_cookbook, 23-7-12  
    αυτα ειναι τα ομορφα,μια κρεμα γαλακτος και η ζαχαρη κατα βουληση... ;)το τρικ με τα παγωμενα ειναι 5 πηρουνακια απο μονο του.
    #
    Σχόλιο από bvick, 26-7-12  
    σ'ευχαριστω παρα πολυ ;)
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 26-7-12  
    Μπράβο που ανέβασες την συνταγή! Έτσι την κάνω και 'γω.Θα συμφωνήσω με τα σχόλια, είναι πολύ σημαντικό το τρικ με τα παγωμένα σκεύη και ο ρόλος της ταχύτητας που την χτυπάμε! Την προτιμώ κάθε φορά στις συνταγές μου από τις έτοιμες.
    #
    Σχόλιο από bvick, 26-7-12  
    να'σαι καλα! οντως ειναι πολυ ανωτερη και γευστηκα και ποιοτηκα απο τις ετοιμες...
    #
    Σχόλιο από gwgoula, 3-1-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.
    #
    Σχόλιο από πολύτεκνη, 26-7-13  
    Τέλεια!!!έψαχνα να βρω τρόπο να φτιάξω σαντιγύ χωρίς να έχω το άγχος οτι τρώνε τα παιδιά συντηρητικά!!Έγινε αφράτη και πεντανόστιμη!!Συγχαρητήρια!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 12-8-12  
    Να κάνω μια ερώτηση?? Όταν λέμε "1 κρέμα γάλακτος" πόσα ml εννοούμε? Επίσης πόση ζάχαρη χρειάζεται???Ίσως ακούγονται λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου, αλλά θέλω πολύ να μου πετύχει!! :-)
    #
    Σχόλιο από bvick, 13-8-12  
    καθόλου χαζές δεν είναι οι ερωτήσεις σου Yiotoula! :)
    με 500ml κρέμα γάλακτος φτιάχνεις αρκετή ώστε να καλύψεις μια τούρτα (22 διάμετρος και 10εκ. ύψος) με 2εκ. σαντιγί.
    η ποσότητα της άχνης είναι καθαρά θέμα γούστου και για τι γλυκό προορίζεται. π.χ. εάν θες να καλύψεις ένα μπανοφι που είναι ήδη γλυκό και ο ρόλος της σαντιγί είναι κυρίως για να το "ελαφρύνει" μια κοφτή κουταλιά της σούπας νομίζω ότι αρκεί. εάν θες π.χ. να γεμίσεις σουδάκια 2-3 κ.σ. δίνουν πιο γλυκό αποτέλεσμα.
    σου προτείνω να προσθέτεις λίγη-λίγη την άχνη και να δοκιμάζεις.

    η επιτυχία της σαντιγί δεν έχει να κάνει με την ποσότητα αλλά με τη θερμοκρασία και το επίμονο "χτύπημα"

    καλή σου επιτυχία :)
    #
    Σχόλιο από gwgoula, 3-1-13  
    Καλή χρονιά!!!!Να ρωτήσω κάτι κ εγώ με τη σειρά μου.Εάν την κάνω με κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά δεν θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 3-1-13  
    Όσες φορές έχω προσπαθήσει ΠΟΤE δεν έχω καταφέρει να κανω σαντιγί με κρέμα γάλακτος λάιτ, όσα κόλπα και να έχω κάνει. Η σαντιγι θέλει πλήρη κρέμα, αν θες πιο λάιτ αποτελέσματα στα γλυκά σου κόψε από αλλού (ζάχαρη, βούτυρο κλπ).
    #
    Σχόλιο από boxofkiki, 27-2-13  
    Μου πέτυχε τέλεια η υφή της σαντιγί (σαν γιαούρτι), την έφτιαξα για να γεμίσω τούρτα. Την άφησα στο ψυγείο όμως για 3 ωρίτσες και όταν ήρθε η ώρα να την χρησιμοποιήσω είχε χαλαρώσει τόσο που απογοητεύτηκα :( Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Το ψυγείο μου είναι αρκετά δυνατό και φοβάμαι ότι και αμέσως να την είχα χρησιμοποιήσει, μετά θα χαλάρωνε μέσα στην τούρτα μου με άσχημο αποτέλεσμα... Τώρα αναγκάστηκα να βάλω την τούρτα στην κατάψυξη και ας την φάμε σαν παγωτό..... Τι έκανα λάθος;;;
    #
    Σχόλιο από bvick, 27-2-13  
    Γενικα η σαντιγυ αντεχει σε χαμηλες θερμοκρασιες, ισα-ισα που για να "χαλαρωσει" οπως λες πρεπει να μεινει αρκετη ωρα σε ζεστο περιβαλλον.
    συνηθως οταν μενει αρκετη ωρα και δεν χρησιμοποιειται αμεσως βγαζει λιγα υγρα (ειδικα αμα εχουμε προσθεσει αχνη). Αυτο ειναι φυσιολογικο και διορθωνεται ευκολα εαν την χτυπισουμε λιγακι πριν τη χρησιμοποιησουμε.

    νομιζω απο αυτα που γραφεις οτι δεν ειχε χτυπιθει αρκετα και χριαζοταν 1 λεπτακι ακομα. γενικα το τελικο αποτελεσμα πρεπει να ειναι αναλαφρο και να σχηματιζει κορυφες στο συρμα. οταν μοιαζει με κρεμα ή γιαουρτι θελει κι αλλο χτυπημα.

    κριμα που δεν πετυχε και δεν απολαυσατε την τουρτα... καλη επιτυχια στην επομενη :)
    #
    Σχόλιο από Axille, 24-10-14  
    Πραγ,ατι χρησιμοτατο το τιπ με τα παγωμενα σκευη! Πόσο καιρό μπορούμε να την διατηρησουμε στο ψυγείο;;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από pvasileiou, 31-12-12  
    Συμφωνώ μαζί σου, σχετικά με τις έτοιμες κρέμες σαντιγί. Δεν υπάρχει πιο άγευστο και "πλαστικό" πράγμα. Ο τρόπος που περιγράφεις την παρασκευή της κρέμας σου είναι ο ίδιος το οποίο ακολουθώ κι εγώ, με τη μόνη διαφορά, ότι εγώ βάζω και μια στάλα κονιάκ ή κάποιο λικέρ μέσα, για το άρωμα κι ενίοτε για το χρώμα. Επίσης, γίνεται πολύ ωραία, αν στάξουμε 2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο, ροδόνερο ή κάποιο άλλο αρωματικό (και πάντα φυσικό) εκχύλισμα. Ενίοτε, όταν θέλω να "παίξω" χρωματικά με την σαντιγί μου, την χρωματίζω με διάφορα σιρόπια που έχω φιάξει μόνη μου. Το αγαπημένο μου χρώμα δε, είναι το οινοπνευματί, που της δίνουν μερικές σταγόνες μπλου κουρασάο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Τούρτα πασχαλίτσα 2
    Προστέθηκε από bvick
    5
           
           
    (4)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της korina noti
     ΓΛΥΚΑ...
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της tastes to dream
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένα γλυκά-τούρτες κ.α. διάφορα
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x