Σαντιγύ με κρέμα γάλακτος
Είμαι φανατική γλυκατζού αλλά οι σαντιγί στα κουτάκια ή οι έτοιμες με αποθαρρύνουν λίγο... Πρόσεξα ότι στο site δεν υπάρχουν οδηγίες, οπότε σκέφτηκα να γράψω πως την φτιάχνω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για σίγουρο αποτέλεσμα χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος πλήρη και άχνη εάν χρειάζεται ζάχαρη.Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικό σκεύος (δοχείο του μίξερ ή μικρή κατσαρόλα) για να "κρατεί" καλύτερα την ψύξη.Εάν δεν έχουμε στο μίξερ μας αυγοδάρτες ή μίξερ χειρός γίνεται και με το χέρι (με αυγοδάρτη πάντα!) αλλά είναι πιο κουραστικό και χρονοβόρο.
Υλικά
-
1 κρέμα γάλακτος (από 35% λιπαρά και πάνω)
-
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη τα εργαλεία μου (αυγοδάρτες - μπολ/μπασινα μεταλλική σε περίπτωση που χρησιμοποιώ mixer χειρός) και την κρέμα στο ψυγείο.
-
2
Βάζω την κρέμα στην κρύα μπασινα/ μπολ του μίξερ και χτυπώ στο δυνατό μέχρι να αφρίσει.
-
3
Προσθέτω ζάχαρη ενώ χτυπώ.
-
4
Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει (ανάλογα τη θερμοκρασία και τα λιπαρά). Τότε χαμηλώνω την ταχύτητα για να μην κόψει.
-
5
Όταν η το μίγμα γίνει σφιχτό σαν μαρέγκα, ή στέκεται σε ένα κουτάλι ακόμα κι αν το γυρίζουμε ανάποδα, τότε η σαντιγί είναι έτοιμη!
Σχόλια (32)