Σαρακοστιανή μπουγάτσα της Μαριέτας

MHK
MHK @cook_8481882

Η πρώτη μου συνταγή ως φοιτήτρια γι' αυτό και είναι πολύ εύκολη! Μία πολύ νόστιμη νηστίσιμη μπουγάτσα, θρεπτική, ελαφριά και για όλες τις ώρες. Είναι αρωματική και η ελαφριά γεύση της μπανάνας την κάνει ιδιαίτερη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Υπάρχουν φύλλα σφολιάτας για τη νηστεία γιατί έχουν φυτικά λιπαρά.Προσοχή το μέγεθος του πιρέξ να είναι περίπου το ίδιο με αυτό της σφολιάτας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 0.5 κιλό φύλλο σφολιάτα (δύο κομμάτια)
  2. 1 κιλό γάλα σόγιας με γεύση βανίλια
  3. 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  4. 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  5. 2 μικρές μπανάνες
  6. 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  7. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά και δένουμε τη κρέμα. Σβήνουμε το μάτι.

  2. 2

    Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, τη ζάχαρη, τις μπανάνες (αφού τις έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ) και στο τέλος τις βανίλιες ανακατέβοντας συνεχώς πάνω στο ζεστό μάτι.

  3. 3

    Βάζουμε σε πιρέξ λαδόχαρτο και πάνω από αυτό το ένα φύλλο της σφολιάτας τραβώντας γύρω γύρω τις άκρες του για να καλύψουν τα πλαϊνά του πιρέξ.

  4. 4

    Ρίχνουμε όλη τη κρέμα και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.

  5. 5

    Ενώνουμε τις άκρες από τα δύο φύλλα στρίβοντάς τα.

  6. 6

    Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η σφολιάτα.

  7. 7

    Μόλις κρυώσει τη κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και από πάνω κανελλίτσα!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

billia01
billia01 @cook_8460853
Ενδιαφέρον φαίνεται! Θτ τη δοκιμάσω σίγουρα

Από

MHK
MHK @cook_8481882
στις