Σαρδέλες μαριναρισμένες με μουστάρδα και ούζο
Κυριακή σήμερα και νομίζω ότι η φρέσκια σαρδελίτσα ταιριάζει για ένα πλούσιο σε βιταμίνες και φώσφορο γεύμα! Αυτοσχεδίασα λοιπόν και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Δοκιμάστε τις!
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατάνθρακων
Σερβίρεται με μια πράσινη σαλάτα και παγωμένη μπύρα lager. Εάν θέλετε προεραιτικά μπορείτε να ρίξετε λίγο λεμόνι όταν τις σερβίρετε αλλά ακόμα και αν δεν το κάνετε πιστέψτε με τα αρώματα της μουστάρδας και του ούζου είναι υπεραρκετά για να απογειώσει τον ουρανίσκο σας! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες
-
Για την μαρινάδα
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι ούζο
-
2 κ.σ. μουστάρδα (καυτερή)
-
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
-
ανθό αλατιού ή τριμμένο αλάτι χοντρό
-
λίγο μπούκοβο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε πολύ καλά τις σαρδελίτσες μας από τα εντόσθια και τις ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά. Αν θέλουμε βγάζουμε το κεφάλι....εγώ το αφήνω γιατί έχει περισσότερη νοστιμιά και επειδή ξεροψήνονται είναι πολύ νόστιμα.
-
2
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα μπόλ!
-
3
Προσθέτουμε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας μας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
-
4
Σκεπάζουμε με την μαρινάδα τις σαρδελίτσες μας και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη!
-
5
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν με τα υπέροχα μυρωδικά μας!
-
6
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε κάτω αντίσταση και αέρα στους 180.
-
7
Μεταφέρουμε τις σαρδελίτσες μας στην λαδόκολα
-
8
Και τις ψήνουμε για 30 λεπτά όπου θα γίνουν τραγανές εξωτερικά και πολύ μαλακές και ζουμερές εσωτερικά.
Σχόλια (40)