Σαρδέλες μυρωδάτες στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.68
       
 
25 ψήφοι
mitsaki, 23.10.08

Περιγραφή

Μια πολύ εύκολη, πεντανόστιμη, ωφέλιμη και υγιεινή συνταγή!!!

Σαρδέλες μυρωδάτες στο φούρνο
photo: Ναυσικά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ντοματοχυμός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετούμε τις σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες σε πυρέξ ή ταψί(η μια δίπλα στην άλλη χωρίς να αλληλοεπικαλύπτονται). Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  2. Αναμιγνύουμε τον ντοματοχυμό (περίπου 1 1/2 φλυτζάνι), το μαιντανό, τον άνιθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το κρασί και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τις σαρδέλες ώστε να σκεπαστούν όλες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλύπτονται τελείως.
  3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Καλή επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με γαύρο αλλά η αυθεντική συνταγή και η ιδανική γεύση είναι για σαρδέλα.Συνδιάστε το με το λευκό κρασάκι που βάλατε μέσα στη σάλτσα και θα το απολαύσετε! Αν μείνει για την επόμενη μέρα τοποθετείτε τις σαρδέλες στο ψυγείο και τις σερβίρετε ιδανικά και σαν ορεκτικό με ουζάκι...

Σχετικές συνταγές

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από konma, 21-7-09  
    Μου άρεσε πολύ και τα παιδιά το έφαγαν εύκολα. Η μυρωδιά όταν ψηνόταν ήταν φανταστική...
    #
    Σχόλιο από nouvia, 13-5-10  
    Φαίνεται ότι το κρασί κάνει τη διαφορά. Πραγματικά όταν ψήνεται μυρίζει τέλεια.
    τρώγεται πολύ ευχάριστα.
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-5-10  
    σαν γνησια σαρδελου εχω να σας πω οτι ειναι υπεροχες ετσι και οι σαρδελες και ο γαυρος ,εγω βαζω ντοματα σε ροδελες αντι του ντοματοχυμου και δε χρειαζεται νερο γιατι αμολανε υγρα.
    αλλωστε ειναι ενα απο τα πιο ωφελιμα ψαρια για τον ανθρωπο η σαρδελα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-5-10  
    Πολύ νόστιμες και εύκολες! Δεν έβαλα άνιθο, και αντί για κρασί έβαλα ούζο. Έγινε πολύ καλοκαιρινός μεζές! Νερό δεν χρειάστηκε καθόλου, μάλιστα έβγαλαν οι σαρδέλες πολλά υγρά και έγινε μια σάλτσα... όνειρο!
    #
    Σχόλιο από eua235, 9-9-10  
    #
    Σχόλιο από meloula, 21-11-10  
    Πολύ νόστιμο φαγητό! Αυτές που έμειναν και τις έφαγα την επομένη ήταν ακόμα πιο νόστιμες!
    #
    Σχόλιο από Μαρια3, 5-2-11  
    mitsaki μπραβο σου ειναι πεντανοστιμο.
    #
    Σχόλιο από skelida, 6-7-11  
    ωραιο φαγακι, νοστιμο. εβαλα λιγο λαδι κι εγινε πολυυ ελαφρυ, ο,τι πρεπει για καλοκαιρι!
    #
    Σχόλιο από dtheo, 9-9-11  
    Πολύ νόστιμο κι εύκολο
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 15-9-11  
    Μας άρεσε πολύ! Και με κόκκινο κρασί ήταν το ίδιο νόστιμες και μυρωδάτες! Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από tjo, 1-11-11  
    Θα βάλω 5 πηρουνάκια για να μην "ρίξω" τη συνταγή, μιας και το αξίζει, απλά εμάς, μας άρεσαν περισσότερο οι "παντρεμένες".
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 10-11-11  
    τις έφτιαξα όπως περιγράφει η golfo. απλά άπαιχτες !!!
    #
    Σχόλιο από elton, 20-11-11  
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 18-5-12  
    Τελειο!!! απλα προσθεσα και πατατουλες ενδιαμεσα και εγινε πιο χορταστικο το φαγακι μου!!!
    #
    Σχόλιο από Katy76, 11-9-12  
    Τις έκανα με κόκκινο κρασί γιατι δεν είχα λευκό,φρέσκια ντομάτα και φρέσκια ρίγανη, κ έγιναν καταπληκτικές! τις έφαγε κ ο μικρούλης μου, αν κ δεν του αρέσουν οι σαρδέλες, οπότε διπλά ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από nila, 6-10-12  
    Απλά δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από 06 christin, 10-8-13  
    Υπέροχη συνταγή! Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 29-8-13  
    #
    Σχόλιο από Silas, 13-9-13  
    #
    Σχόλιο από Ερρεικη, 17-11-13  
    Τελειο!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από konma, 21-7-09  
    Μου άρεσε πολύ και τα παιδιά το έφαγαν εύκολα. Η μυρωδιά όταν ψηνόταν ήταν φανταστική...
    #
    Σχόλιο από nouvia, 13-5-10  
    Φαίνεται ότι το κρασί κάνει τη διαφορά. Πραγματικά όταν ψήνεται μυρίζει τέλεια.
    τρώγεται πολύ ευχάριστα.
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-5-10  
    σαν γνησια σαρδελου εχω να σας πω οτι ειναι υπεροχες ετσι και οι σαρδελες και ο γαυρος ,εγω βαζω ντοματα σε ροδελες αντι του ντοματοχυμου και δε χρειαζεται νερο γιατι αμολανε υγρα.
    αλλωστε ειναι ενα απο τα πιο ωφελιμα ψαρια για τον ανθρωπο η σαρδελα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από eua235, 9-9-10  
    #
    Σχόλιο από meloula, 21-11-10  
    Πολύ νόστιμο φαγητό! Αυτές που έμειναν και τις έφαγα την επομένη ήταν ακόμα πιο νόστιμες!
    #
    Σχόλιο από Μαρια3, 5-2-11  
    mitsaki μπραβο σου ειναι πεντανοστιμο.
    #
    Σχόλιο από skelida, 6-7-11  
    ωραιο φαγακι, νοστιμο. εβαλα λιγο λαδι κι εγινε πολυυ ελαφρυ, ο,τι πρεπει για καλοκαιρι!
    #
    Σχόλιο από dtheo, 9-9-11  
    Πολύ νόστιμο κι εύκολο
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 15-9-11  
    Μας άρεσε πολύ! Και με κόκκινο κρασί ήταν το ίδιο νόστιμες και μυρωδάτες! Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από tjo, 1-11-11  
    Θα βάλω 5 πηρουνάκια για να μην "ρίξω" τη συνταγή, μιας και το αξίζει, απλά εμάς, μας άρεσαν περισσότερο οι "παντρεμένες".
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 10-11-11  
    τις έφτιαξα όπως περιγράφει η golfo. απλά άπαιχτες !!!
    #
    Σχόλιο από elton, 20-11-11  
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 18-5-12  
    Τελειο!!! απλα προσθεσα και πατατουλες ενδιαμεσα και εγινε πιο χορταστικο το φαγακι μου!!!
    #
    Σχόλιο από Katy76, 11-9-12  
    Τις έκανα με κόκκινο κρασί γιατι δεν είχα λευκό,φρέσκια ντομάτα και φρέσκια ρίγανη, κ έγιναν καταπληκτικές! τις έφαγε κ ο μικρούλης μου, αν κ δεν του αρέσουν οι σαρδέλες, οπότε διπλά ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από nila, 6-10-12  
    Απλά δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από 06 christin, 10-8-13  
    Υπέροχη συνταγή! Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 29-8-13  
    #
    Σχόλιο από Silas, 13-9-13  
    #
    Σχόλιο από Ερρεικη, 17-11-13  
    Τελειο!!
    #
    Σχόλιο από july88, 18-11-13  
    Τέλειες!!!!!!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-5-10  
    Πολύ νόστιμες και εύκολες! Δεν έβαλα άνιθο, και αντί για κρασί έβαλα ούζο. Έγινε πολύ καλοκαιρινός μεζές! Νερό δεν χρειάστηκε καθόλου, μάλιστα έβγαλαν οι σαρδέλες πολλά υγρά και έγινε μια σάλτσα... όνειρο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    psaria
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της Themis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της stauros1960
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ