κύρια φωτογραφία συνταγής Σαρδέλες μυρωδάτες στο φούρνο
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Μια πολύ εύκολη, πεντανόστιμη, ωφέλιμη και υγιεινή συνταγή!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με γαύρο αλλά η αυθεντική συνταγή και η ιδανική γεύση είναι για σαρδέλα.Συνδιάστε το με το λευκό κρασάκι που βάλατε μέσα στη σάλτσα και θα το απολαύσετε! Αν μείνει για την επόμενη μέρα τοποθετείτε τις σαρδέλες στο ψυγείο και τις σερβίρετε ιδανικά και σαν ορεκτικό με ουζάκι...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  2. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  3. 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  4. 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  5. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  6. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  7. ντοματοχυμός
  8. ελαιόλαδο
  9. αλάτι,πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε τις σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες σε πυρέξ ή ταψί(η μια δίπλα στην άλλη χωρίς να αλληλοεπικαλύπτονται). Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

  2. 2

    Αναμιγνύουμε τον ντοματοχυμό (περίπου 1 1/2 φλυτζάνι), το μαϊντανό, τον άνιθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το κρασί και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τις σαρδέλες ώστε να σκεπαστούν όλες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλύπτονται τελείως.

  3. 3

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Καλή επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (31)

konma
konma @Konma
Μου άρεσε πολύ και τα παιδιά το έφαγαν εύκολα. Η μυρωδιά όταν ψηνόταν ήταν φανταστική...

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις