Σαρδέλες σκορδάτες
Μία πανεύκολη συνταγή για όσους αγαπούν τη σαρδέλα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βάλτε πολύ λίγο νερό εάν θα ψήσετε ανοικτές σαρδέλες και περισσότερο εάν θα ψήσετε κλειστές. Το ίδιο ισχύει και για το λάδι. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό σαρδέλα
-
σκόρδο ψιλοκομμένο
-
ελαιόλαδο
-
λίγο νερό
-
ρίγανη
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζητήστε από τον ψαροπώλη σας να σας καθαρίσει τις σαρδέλες και να τις ανοίξει στη μέση (όπως θα καθάριζε τις παντρεμένες σαρδέλες). Μπορείτε εάν θέλετε να αφήσετε το ψάρι ολόκληρο (κλειστό δηλαδή).
-
2
Τοποθετήτε το ψάρι στο πάτο ενός pyrex προσεκτικά.
-
3
Πάνω από την πρώτη στρώση βάζετε ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο λαδάκι και ρίγανη (μην το παρακάνετε).
-
4
Συνεχίζετε με το ίδιο μοτίβο μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες.
-
5
Ρίχνετε λίγο νεράκι και ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
-
6
Συνοδέψετε το ψάρι με jacket potato ή πουρέ.
Σχόλια (9)