κύρια φωτογραφία συνταγής Σαρδέλες σκορδάτες
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ @cook_8460422
,ΚΥΠΡΟΣ

Μία πανεύκολη συνταγή για όσους αγαπούν τη σαρδέλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Βάλτε πολύ λίγο νερό εάν θα ψήσετε ανοικτές σαρδέλες και περισσότερο εάν θα ψήσετε κλειστές. Το ίδιο ισχύει και για το λάδι. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό σαρδέλα
  2. σκόρδο ψιλοκομμένο
  3. ελαιόλαδο
  4. λίγο νερό
  5. ρίγανη
  6. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζητήστε από τον ψαροπώλη σας να σας καθαρίσει τις σαρδέλες και να τις ανοίξει στη μέση (όπως θα καθάριζε τις παντρεμένες σαρδέλες). Μπορείτε εάν θέλετε να αφήσετε το ψάρι ολόκληρο (κλειστό δηλαδή).

  2. 2

    Τοποθετήτε το ψάρι στο πάτο ενός pyrex προσεκτικά.

  3. 3

    Πάνω από την πρώτη στρώση βάζετε ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι,  πιπέρι, λίγο λαδάκι και ρίγανη (μην το παρακάνετε).

  4. 4

    Συνεχίζετε με το ίδιο μοτίβο μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες.

  5. 5

    Ρίχνετε λίγο νεράκι και ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

  6. 6

    Συνοδέψετε το ψάρι με jacket potato ή πουρέ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

golfo
golfo @cook_8452627
απλος και νοστιμος τροπος ψησιματος σαρδελας.\nεμεις την κανουμε συχνα με τη μονη διαφορα οτι δε βαζουμε νερακι γιατι της ψηνουμε σε λαδοκολα αφου πρωτα τις αλειψουμε με λιγο λαδακι,αλατι,ριγανη.\nγλιτωνεις ετσι τα πολλα λαδια γιατι αφηνει και η σαρδελα λιπαρα και ειναι πιο ελαφρια ετσι.\nευχαριστω.

Από

ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ @cook_8460422
στις
,ΚΥΠΡΟΣ