Σαρλότ μόκα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν δεν θέλετε το γλυκό σας μόκα να μην βάλετε τον καφέ, γίνετε εξίσου καλό και νόστιμο με την βανίλια σκέτη.
Υλικά
-
1 1/2 κ.σ. κοφτή ζελατίνα
-
4 κ.σ. νερό
-
4 κροκαδια αυγών
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
2 1/2 κούπες γάλα
-
λίγη βανίλια
-
1 κουταλιά νες καφέ σε σκόνη
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
-
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιαρ
-
σιρόπι, λικέρ, ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε στις 4 κουταλιές νερό την ζελατίνα και την αφήνουμε να μείνει 5 λεπτά.
-
2
Χτυπάμε τα κροκαδια με την ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό με τον καφέ σιγά σιγά μέσα στα χτυπημένα αυγά.
-
3
Ανακατεύουμε καλά επάνω σε νερό που σιγοβράζει (Μπεν μαρι) επί 5 λεπτά.
-
4
Προσθέτουμε την ζελατίνα ανακατεύοντας συνέχεια, όταν η κρέμα πήξει ελαφρά την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
5
Στο τέλος ρίχνουμε την βανίλια και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά (κρατά με λίγη σαντιγί για γαρνίρισμα στο τέλος).
-
6
Ραντίζετε τα σαβουαγιαρ με ελαφρύ σιρόπι (όχι να τα βουτάτε) αρωματισμένο με λικέρ της αρεσκείας σας, και τα τυλίγετε αμέσως στην ζάχαρη άχνη, και τα βάζετε σε φόρμα για Σαρλότ, κατά τρόπον να καλυφθούν ο πυθμένας και τα οι πλευρές της φόρμας, ρίχνετε μέσα την κρέμα και αφήνετε την φόρμα στο ψυγείο αρκετές ώρες ή μια νύχτα.
-
7
Σερβίρετέ την με σαντιγύ και γαρνίρετε με αμύγδαλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια