κύρια φωτογραφία συνταγής Σασίμι (σούσι) τόνου με σάλτσα κάρυ

Σασίμι (σούσι) τόνου με σάλτσα κάρυ

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φρέσκος τόνος-παλαμίδα, αλιευμένος με εργαλεία χαμηλής έντασης
  2. χυμός από 2 καρύδες, αναμειγμένος με τη μαλακή ψίχα 1 καρύδας (ή μία κονσέρβα γάλα καρύδας)
  3. 2 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη
  4. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χρησιμοποιούμε μόνο το λευκό κρέας του τόνου, τον φιλετάρουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια ενός εκατοστού.

  2. 2

    Βάζουμε τα κομμάτια του τόνου σε ένα μεγάλο μπωλ και στύβουμε τον τόνο με τα χέρια μέχρι να βγουν όλα τα υγρά του.

  3. 3

    Προσθέτουμε στα κομμάτια το γάλα καρύδας και το κάρυ σε σκόνη και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.

  4. 4

    Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε, ανάλογα με τα γούστα μας.

  5. 5

    Σερβίρουμε με ρύζι στον ατμό και φρέσκια καρύδα.

Αντιδράσεις

Από

Greenpeace
Greenpeace @cook_8514247
στις
Αθήνα,