Σασίμι (σούσι) τόνου με σάλτσα κάρυ
Υλικά
-
1 φρέσκος τόνος-παλαμίδα, αλιευμένος με εργαλεία χαμηλής έντασης
-
χυμός από 2 καρύδες, αναμειγμένος με τη μαλακή ψίχα 1 καρύδας (ή μία κονσέρβα γάλα καρύδας)
-
2 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χρησιμοποιούμε μόνο το λευκό κρέας του τόνου, τον φιλετάρουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια ενός εκατοστού.
-
2
Βάζουμε τα κομμάτια του τόνου σε ένα μεγάλο μπωλ και στύβουμε τον τόνο με τα χέρια μέχρι να βγουν όλα τα υγρά του.
-
3
Προσθέτουμε στα κομμάτια το γάλα καρύδας και το κάρυ σε σκόνη και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
-
4
Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε, ανάλογα με τα γούστα μας.
-
5
Σερβίρουμε με ρύζι στον ατμό και φρέσκια καρύδα.
Σχόλια