Sauce σπιτικής μαγιονέζας με λιαστές ντομάτες
Όταν πρωτοφτιάξαμε μαγιονέζα στο σπίτι, ήταν μία απρόσμενη επιτυχία. Ήταν μάλιστα αυτή που μας έδωσε θάρρος για να περάσουμε και σε άλλες σπιτικές σάλτσες (μουστάρδα, κέτσαπ (αδημοσίευτη ακόμη), sauce πιπεριού, διάφορα pesto, και αργότερα sauce ροκφορ, μανιταριών ακόμη και λάπαθου...).
Έτσι, όταν ψάχνοντας για μία διαφορετική γεύση σε σάλτσα για εκδρομικά σάντουιτς με μπιφτεκάκια, είδα μπροστά μου μία "μεταλλαγμένη" εκδοχή της μαγιονέζας με την προσθήκη πολτοποιημένης λιαστής ντομάτας, δεν δίστασα καθόλου να την επιχειρήσω.
Και μια και είχαμε σπιτική μαγιονέζα στο ψυγείο, όχι όμως λιαστή ντομάτα πολτοποιημένη, σε pesto, έπρεπε να φτιάξουμε εκείνο πρώτα. Δείτε πώς στη συνταγή για "pesto λιαστής ντομάτας" και στη συνέχεια, εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε εύκολα, πολύ εύκολα, να ετοιμάσετε αυτή την πολύ νόστιμη σαλτσούλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να την κάνετε αισθητά πιο γευστική και πικάντικη εάν προσθέσετε και μία σκελίδα σκόρδο πολύ-πολύ-πολύ ψιλοκομμένη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
-
2
Αλατίζουμε (με προσοχή γιατί οι λιαστές ντομάτες το έχουν το αλατάκι τους).
-
3
Προσθέτουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
4
Ανακατεύουμε και πάλι καλά και... έτοιμη η sauce!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια