Sauerkraut (ζάουερ κράουτ)
Γερμανική συνταγή, με κύριο συστατικό το βραστό λάχανο. Συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας, λουκάνικα, μπιφτέκια!
Υλικά
-
1 άσπρο λάχανο
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 πράσινο μήλο
-
150 γρ. μπέικον
-
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-
1 κουτ. γλυκού κύμινο
-
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
-
2 κουτ. σούπας αλάτι
-
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
-
Προαιρετικάλαδόξυδο για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το μπέικον.
-
2
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το μήλο και το κρεμμύδι.
-
3
Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά μας για περισσότερο από 1 ώρα, έως ότου "πιουν" όλα τα υγρά τους.
-
4
Τέλος προαιρετικά, προσθέτω λάδι και ξύδι στο σερβίρισμα.
Σχόλια (9)