Scones (αγγλικά, γλυκά ψωμάκια)
Τα αγγλικά αυτά ψωμάκια είναι πεντανόστημα, πανεύκολα και μπορούμε να τα σερβίρουμε με μαρμελάδα, βούτυρο και ότι άλλο θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Υλικά
-
150 γραμμάρια βούτυρο
-
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
-
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
-
2 αβγά
-
40 γραμμάρια ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τα 2 αβγά και το βούτυρο σε μία λεκανίτσα κ πλάθουμε στο χέρι (η ζύμη να τρίβεται).
-
2
Βάζουμε σε έναν πάγκο τη ζύμη και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε με έναν πλάστη (η ζύμη να είναι σκληρή) και κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα κουπάτ ή με ένα μαχαίρι σε κύβους.
-
3
Βάζουμε τα ψωμάκια μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και περνάμε με ένα πινελάκι κάθε ψωμάκι με κρέμα γάλακτος.
-
4
Ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Σχόλια (6)