anthikouki
anthikouki @kiss_the_cook_again
ΑΚΡΑΤΑ,

Αυτά τα πεντανόστιμα ψωμάκια δεν ξέρω αν είναι original αυστραλέζικα, πάντως τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη μου, που έζησε πολλά χρόνια στην Αυστραλία. Είναι ό,τι πρέπει για πρωινό, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εξαφανίζονται πάραυτα. Ταιριάζουν και με γλυκιά και με αλμυρή γέμιση. Αν είστε πολυμελής οικογένεια ή έχετε αγόρια στην εφηβεία, φτιάξτε διπλή δόση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει (φαρίνα)
  2. 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  3. 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  4. 30 γρ. βούτυρο κρύο ή μαργαρίνη
  5. 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα
  6. 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό (αν χρεαιαστεί)
  7. 1 κουταλιά γάλα εβαπορέ (για το άλειμμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπωλ.

  2. 2

    Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και το τρίβουμε με τα δάχτυλα.

  3. 3

    Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά και γρήγορα (όχι πολύ παίδεμα).

  4. 4

    Απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 2 εκατοστών και κόβουμε τα scones (χρησιμοποιούμε κουπ πατ στρογγυλό ή ένα ποτήρι κρασιού στενούλι).

  5. 5

    Τα αλοίφουμε με το γάλα εβαπορε (αδιάλυτο), τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

biriba
biriba @cook_8454467
Την ιδια συνταγη scones, ειχα ανεβασει σε αλλο σαιτ με συνταγες... Την κανω εδω και χρονια... και ειναι πολυ ωραια :)

Από

anthikouki
anthikouki @kiss_the_cook_again
στις
ΑΚΡΑΤΑ,