Scones, ψωμάκια σε 10 λεπτά

Bαθμολογία: 4.625
       
 
24 ψήφοι
cuoco, 20.10.11

Περιγραφή

Μικρά ψωμάκια για κάθε ώρα! Συνοδεύονται με μαρμελάδα, με πραλίνα φουντουκιού, με φυστικοβούτυρο ή και βούτυρο και μέλι!

Scones, ψωμάκια σε 10 λεπτά
photo: zafirenia

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για ολες τις χρησεις
  • 100 γρ βουτυρο γαλακτος
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια τού γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 3/4 του φλυτζανιού γαλα φρεσκο
  • 2 φακελάκια baking powder
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Βούτυρο , Γάλα
Φτιάχνει: περιπου 11-12 ψωμακια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο ζυμώνοντας απαλά.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη, περίπου πάχος 1,5 εκατοστό και κόβουμε με κουπ πατ κυκλάκια ή τετραγωνάκια.
  5. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 12' +-.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μόλις ψηθούν και είναι ακόμη ζεστά τα κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και φτιάχνουμε ''σαντουιτσακια'' με ο,τι γέμιση μας αρέσει!

Σχετικές συνταγές

    66 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από eva81, 23-10-11  
    Μένω στην Αγγλία τα τελευταία δύο χρόνια και έχω φάει αρκετά scones. Η συνταγή αυτή δίνει την αυθεντική γεύση και είναι πολύ εύκολη! Μοσχοβόλησε το σπίτι βουτυρίλα!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-10-11  
    χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν τοσο,δεδομένου οτι έχεις δοκιμάσει ηδη scones! σ ευχαριστώ πολύ για τν ψήφο! φιλάκια
    #
    Σχόλιο από Αγάπη Μ., 23-10-11  
    τα εφτιαξα αμεσως και η αληθεια ειναι πως ειναι απιστευτα ευκολα! και ενω ειχα ενθουσιαστει αρχικα γιατι μου φανηκαν πεντανοστιμα , μετα απο λιγο μου αφηναν μια πικρη γευση στο στομα-σαν φαρμακο...Μηπως το baking εκανε αυτο το προβλημα? Εκανα τη συνταγη κατα γραμμα, δε μπορω να φανταστω κατι αλλο. Βοηθεια!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 23-10-11  
    Πολλα δεν ειναι δυο φακελακια μπεκιν? Εγω λεω να τα φτιαξω με ενα φακελακι ξερη μαγια θα γινουν καλα?
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-10-11  
    Αγαπη Μ, αρχικα σε ευχαριστω πολυ που δοκιμασες τη συνταγη! οσο για τη ΄΄φαρμακιλα΄΄ δεν μπορω να καταλαβω απο τι εγινε. να σου πω, μηπως τα εψησες σε παρα πολυ δυνατο φουρνο για πολλη ωρα? αν θελεις, πες μου σε τι θερμοκρασια τα εψησες και ποσο χρονο
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-10-11  
    γεια σου Σουλτανα.σε οσες συνταγες εχω ψαξει ποτε για scones πουθενα δεν υπαρχει η χρηση της μαγιας. αυτο υποθετω πως οφειλεται στο οτι η μαγια θελει καποια διαδικασια ενω το baking μπορεις να το βαλεις και αμεσως να ψησεις το ψωμακι σου. αν το φοβασαι το baking υποθετω πως θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις φαρινα που φουσκωνει μονη της και μια κουταλιτσα baking απλως για να την ενισχυσεις
    #
    Σχόλιο από Αγάπη Μ., 23-10-11  
    περιπου 13-14' στους 220 βαθμους. μα ειναι τοσο αφρατα...θα σκασω!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 23-10-11  
    Τελεια θα τα φτιαξω με φαρινα και θα σου ερθω με πιρουνακια
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-10-11  
    ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι μπορει να πηγε στραβα! αν θελεις, καποια μερα που θα εχεις ορεξη κανε τα ξανα και βαλε κι εσυ οπως προτεινα και στη σουλτανα φαρινα αντι για μπεικιν. δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο!
    #
    Σχόλιο από Αγάπη Μ., 23-10-11  
    εννοειτε πως θα τα ξανακανω! θα ενημερωσω ξανα! σε ευχαριστω για την αμμεση απαντηση.
    #
    Σχόλιο από ddora, 24-10-11  
    Cuoco 2 φακελάκια μπέκιν πόσες κουταλιές είναι? χρησιμοποιώ το βαζάκι..
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-10-11  
    μπορεις να βαλεις περιπου 7 8 κουταλιτσες του γλυκου. αν δεν θελεις να ρησιμοποιησεις baking μπορεις αν εχεις να βαλεις φαρινα. ελπιζω να σαρεσουν και να τα ευχαριστηθεις οπως και αν τα φας. καλημερα!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 24-10-11  
    Τα έφτιαξα χθες για να τα φάμε με το πρωινό μας, αλλά δυστυχώς δεν μας άρεσαν. Πράγματι βγάζουν μία πικρή γεύση που μάλλον οφείλεται στα δύο φακελάκια μπέικιν και θεωρώ ότι 2 φακελάκια σε σχέση με τα 2 φλυτζάνια αλεύρι είναι υπερβολικό το μπέικιν. Νομίζω ένα φακελάκι είναι αρκετό
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-10-11  
    bouka_tsoukaliou,υστερα απο το σχολιο που εκανα στη συνταγη ''Γλυκάκι με καρύδα εύκολο και light'' θεωρω πως η βαθμολογια σου στη συνταγη μου ειναι τελειως επιτηδευμενη και ενδεχομενως ψευτικη. χρησιμοποιεις το σχολιο μιας αλλης φιλης μονο και μονο επειδη σχολιασα τεκμηριωμενα τον τιτλο της συνταγης σου και πειραχτηκες. 10 το πρωι σχολιασες την απαντηση μου και 10:23 μου εβαλες βαθμο. συγγνωμη αλλα αυτα ειναι μικροτητες νομιζω
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 24-10-11  
    Δεν πρόσεξα καν ποιος έχει γράψει τη συνταγή. Απλά επειδή χθες δεν δούλευα μπόρεσα και τα έφτιαξα και είπα ακριβώς τη γνώμη μου πάνω στη συνταγή σου.Τίποτα παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-10-11  
    εδειξες οτι παρεξηγηθηκες στο σχολιο σου και ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι δεν ειδες ποιος εγραψε το σχολιο στη συνταγη σου και ποιος ειχε κανει την αναρτηση της συνταγης για τα scones. εγω δεν σχολιασα το περιεχομενο της , αλλα το λανθασμενο τιτλο της κι εσυ φυσικα βρηκες τροπο να μου ''απαντησεις''. η τακτικη σου ειναι οφθαλμοφανης οσον αφορα τη συνταγη μου σε συναρτηση με το σχολιο μου στη συνταγη σου!
    #
    Σχόλιο από vickypap, 28-10-11  
    cuoco μπραβο,πολυ ωραια τα scones!Eγω εβαλα φαριναπ με 1 κγ.bakin powder.Εγιναν πολυ νοστιμα με φοβερο αρωμα απο το βουτυρο.Αφρατα μεσα και τραγανα απ`εξω,και δεν ειχαν καμια πικριλα.Εψησα και αλλα λιγα που στην ζημη εβαλα λιγο φετα.......Δεν σας λεω τιποτα.....ΦΟΒΕΡΑ!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 28-10-11  
    vickypap, καλησπέρα. Σ'ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια.Χαίρομαι πολύ που ευχαριστήθηκες τα ψωμάκια. Να'σαι καλα
    #
    Σχόλιο από Πολύτροπος, 28-10-11  
    Εξαιρετικές οι "σκόνες" σας (scones)!! Τις περιλαμβάνω ανεπιφύλακτα και στο πρωϊνό μου και στα ορεκτικά μου. Παρεμπιπτόντως, ευχαριστώ πολύ που προτείνετε και δική μου συνταγή.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 28-10-11  
    μολις τη διαβασα μου ανοιξε η ορεξη!!!! ηταν απαραιτητο να προταθει!!! χαιρομαι που σας αρεσε η συνταγη μου!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    57 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από eva81, 23-10-11  
    Μένω στην Αγγλία τα τελευταία δύο χρόνια και έχω φάει αρκετά scones. Η συνταγή αυτή δίνει την αυθεντική γεύση και είναι πολύ εύκολη! Μοσχοβόλησε το σπίτι βουτυρίλα!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-10-11  
    χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν τοσο,δεδομένου οτι έχεις δοκιμάσει ηδη scones! σ ευχαριστώ πολύ για τν ψήφο! φιλάκια
    #
    Σχόλιο από Αγάπη Μ., 23-10-11  
    τα εφτιαξα αμεσως και η αληθεια ειναι πως ειναι απιστευτα ευκολα! και ενω ειχα ενθουσιαστει αρχικα γιατι μου φανηκαν πεντανοστιμα , μετα απο λιγο μου αφηναν μια πικρη γευση στο στομα-σαν φαρμακο...Μηπως το baking εκανε αυτο το προβλημα? Εκανα τη συνταγη κατα γραμμα, δε μπορω να φανταστω κατι αλλο. Βοηθεια!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 23-10-11  
    Πολλα δεν ειναι δυο φακελακια μπεκιν? Εγω λεω να τα φτιαξω με ενα φακελακι ξερη μαγια θα γινουν καλα?
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-10-11  
    Αγαπη Μ, αρχικα σε ευχαριστω πολυ που δοκιμασες τη συνταγη! οσο για τη ΄΄φαρμακιλα΄΄ δεν μπορω να καταλαβω απο τι εγινε. να σου πω, μηπως τα εψησες σε παρα πολυ δυνατο φουρνο για πολλη ωρα? αν θελεις, πες μου σε τι θερμοκρασια τα εψησες και ποσο χρονο
    #
    Σχόλιο από Αγάπη Μ., 23-10-11  
    περιπου 13-14' στους 220 βαθμους. μα ειναι τοσο αφρατα...θα σκασω!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 23-10-11  
    Τελεια θα τα φτιαξω με φαρινα και θα σου ερθω με πιρουνακια
    #
    Σχόλιο από Αγάπη Μ., 23-10-11  
    εννοειτε πως θα τα ξανακανω! θα ενημερωσω ξανα! σε ευχαριστω για την αμμεση απαντηση.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 24-10-11  
    Τα έφτιαξα χθες για να τα φάμε με το πρωινό μας, αλλά δυστυχώς δεν μας άρεσαν. Πράγματι βγάζουν μία πικρή γεύση που μάλλον οφείλεται στα δύο φακελάκια μπέικιν και θεωρώ ότι 2 φακελάκια σε σχέση με τα 2 φλυτζάνια αλεύρι είναι υπερβολικό το μπέικιν. Νομίζω ένα φακελάκι είναι αρκετό
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-10-11  
    bouka_tsoukaliou,υστερα απο το σχολιο που εκανα στη συνταγη ''Γλυκάκι με καρύδα εύκολο και light'' θεωρω πως η βαθμολογια σου στη συνταγη μου ειναι τελειως επιτηδευμενη και ενδεχομενως ψευτικη. χρησιμοποιεις το σχολιο μιας αλλης φιλης μονο και μονο επειδη σχολιασα τεκμηριωμενα τον τιτλο της συνταγης σου και πειραχτηκες. 10 το πρωι σχολιασες την απαντηση μου και 10:23 μου εβαλες βαθμο. συγγνωμη αλλα αυτα ειναι μικροτητες νομιζω
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 24-10-11  
    Δεν πρόσεξα καν ποιος έχει γράψει τη συνταγή. Απλά επειδή χθες δεν δούλευα μπόρεσα και τα έφτιαξα και είπα ακριβώς τη γνώμη μου πάνω στη συνταγή σου.Τίποτα παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-10-11  
    εδειξες οτι παρεξηγηθηκες στο σχολιο σου και ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι δεν ειδες ποιος εγραψε το σχολιο στη συνταγη σου και ποιος ειχε κανει την αναρτηση της συνταγης για τα scones. εγω δεν σχολιασα το περιεχομενο της , αλλα το λανθασμενο τιτλο της κι εσυ φυσικα βρηκες τροπο να μου ''απαντησεις''. η τακτικη σου ειναι οφθαλμοφανης οσον αφορα τη συνταγη μου σε συναρτηση με το σχολιο μου στη συνταγη σου!
    #
    Σχόλιο από vickypap, 28-10-11  
    cuoco μπραβο,πολυ ωραια τα scones!Eγω εβαλα φαριναπ με 1 κγ.bakin powder.Εγιναν πολυ νοστιμα με φοβερο αρωμα απο το βουτυρο.Αφρατα μεσα και τραγανα απ`εξω,και δεν ειχαν καμια πικριλα.Εψησα και αλλα λιγα που στην ζημη εβαλα λιγο φετα.......Δεν σας λεω τιποτα.....ΦΟΒΕΡΑ!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 28-10-11  
    vickypap, καλησπέρα. Σ'ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια.Χαίρομαι πολύ που ευχαριστήθηκες τα ψωμάκια. Να'σαι καλα
    #
    Σχόλιο από Πολύτροπος, 28-10-11  
    Εξαιρετικές οι "σκόνες" σας (scones)!! Τις περιλαμβάνω ανεπιφύλακτα και στο πρωϊνό μου και στα ορεκτικά μου. Παρεμπιπτόντως, ευχαριστώ πολύ που προτείνετε και δική μου συνταγή.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 28-10-11  
    μολις τη διαβασα μου ανοιξε η ορεξη!!!! ηταν απαραιτητο να προταθει!!! χαιρομαι που σας αρεσε η συνταγη μου!
    #
    Σχόλιο από chocolateaddict, 30-10-11  
    Καταπληκτική συνταγή αλλά την έκανα με ένα φακελάκι baking powder και έγιναν τέλεια!!!
    Ευχαριστώ πολύ γιατί λόγω νεύρωσης στομάχου δεν μπορώ να φάω μαγιά.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 30-10-11  
    μπραβο!!!! τελεια!!!! τωρα θα μπορεις ακομη και καθε μερα να φτιαχνεις ψωμακι για να τρως!!!!!και μαλιστα θα ειναι ολοφρεσκο!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 4-1-12  
    να σου πω την αληθεια ποτε δεν εχουν μεινει μεχρι την επομενη! παντως νομιζω οτι καλο ειναι να τα φτιαξεις οταν προκειται να κατσετε για φαγητο, γιατι οταν βγουν απο το φουρνο μοσχοβολανε! 200°C νομιζω ειναι μια χαρα
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 4-1-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ddora, 24-10-11  
    Cuoco 2 φακελάκια μπέκιν πόσες κουταλιές είναι? χρησιμοποιώ το βαζάκι..
    #
    Σχόλιο από depi_who, 4-1-12  
    cuoco, τα ψωμάκια είναι αφράτα μόνο όσο είναι ζεστά ή παραμενουν και την επόμενη μέρα το ίδιο αφράτα? όταν λες ψήνουμε σε δυνατό φούρνο εννοείς 200 με αέρα? ευχαριστω..
    #
    Σχόλιο από delphinakigr, 28-1-12  
    ποσα βγαίνουν περιπου? σε τι θερμοκρασια και ποση ωρα τα ψηνουμε? στον αερα ή στις αντιστασεις? ολα αυτα επηρεαζουν κατα πολυ το αποτελεσμα.
    #
    Σχόλιο από bebe_jb, 19-3-12  
    τα εκανα και εγω με φαρινα και εβαλα ενα κουταλακι μπεικιν. ομως απλωσαν αντι να φουσκωσουν. η ζυμη ηταν σαν λουκουμαδες. τι εκανα λαθος?
    #
    Σχόλιο από vaso30, 14-9-13  
    Τα εκανα σημερα το πρωι και τα φαγαμε με μαρμελαδα.Σαν γευση ηταν πολυ νοστιμα.Αλλα το κακο ηταν πως τριβοταν και με δυσκολια απλωνα τη μαρμελαδα.Επειδη διαβασα τα σχολια αποφασισα και τα εκανα με φαρινα,βαζοντας και ενα κουταλακι μπεικιν.Υπαρχει περιπτωση γιαυτο να βγηκε η ζυμη ετσι?Με το αλευρι για ολες τις χρησεις θα εβγαινε πιο ελαστικη η ζυμη,σαν ψωμακι ας πουμε?Θελω να αποφυγω να τριβονται γιατι μου αρεσαν πολυ και θελω να τα ξανακανω.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-10-11  
    γεια σου Σουλτανα.σε οσες συνταγες εχω ψαξει ποτε για scones πουθενα δεν υπαρχει η χρηση της μαγιας. αυτο υποθετω πως οφειλεται στο οτι η μαγια θελει καποια διαδικασια ενω το baking μπορεις να το βαλεις και αμεσως να ψησεις το ψωμακι σου. αν το φοβασαι το baking υποθετω πως θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις φαρινα που φουσκωνει μονη της και μια κουταλιτσα baking απλως για να την ενισχυσεις
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-10-11  
    ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι μπορει να πηγε στραβα! αν θελεις, καποια μερα που θα εχεις ορεξη κανε τα ξανα και βαλε κι εσυ οπως προτεινα και στη σουλτανα φαρινα αντι για μπεικιν. δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-10-11  
    μπορεις να βαλεις περιπου 7 8 κουταλιτσες του γλυκου. αν δεν θελεις να ρησιμοποιησεις baking μπορεις αν εχεις να βαλεις φαρινα. ελπιζω να σαρεσουν και να τα ευχαριστηθεις οπως και αν τα φας. καλημερα!
    #
    Σχόλιο από klelia44, 25-4-13  
    Το πρώτο μου σχόλιο!!! Αρχικά να ομολογήσω πως δεν ξέρω καν πως είναι αυτά τ Αγγλικά ψωμάκια για να συγκρίνω! Αλλά σημασία έχει πως αυτό που έφτιαξα με ικανοποίησε πολύ!Αν και την συνταγή την άλλαξα τελείως αλλά πάτησα στα βήματα σου κ έβγαλα ως αποτέλεσμα αυτό που έψαχνα!...ατομικά ψωμάκια ολικής με λίγο Stevia! είμαι μουρλή το ξέρω...!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψωμια ζύμες
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    ΕΦΗ ΨΩΜΙ
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Ζύμες - ψωμί - παξιμάδια
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της λουκουμένια
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ