Scones-μπουρεκάκια με πατισσερί

Μαγειρεύτηκε 13 φορές
thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Την έχω κάνει σε παιδικό πάρτυ και έγινε ανάρπαστη. Τα παιδάκια μου τα τρώνε πάρα πολύ .

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε για γέμιση και κρέμα από γαλατόπιτα, και έχετε ετσι μικρα μπουρεκάκια- γαλατοπιτάκια , έτσι τα έχω κάνει και εγώ τα μισά. Tην συνταγή την πήρα από ένα ρώσικο σάιτ! Καλή επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
  1. 200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό
  2. 2 κ.σ. ζάχαρη
  3. 1 βανίλια
  4. 1/4 κ.γ. αλάτι
  5. 1 φακελάκι μαγιά ξερή η 12 γρ φρέσκια μαγιά
  6. 625 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  7. 1 κροκό με λίγο νερό αραιωμένο για το άλειμμα
  8. λίγη άχνη για το πασπάλισμα
  9. 10 κ.σ. γεμάτες- γεμάτες δεμένης καλά “κρέμα πατισερι” όποια εσείς θέλετε συνταγή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά και περιμένουμε λίγο να αφρίσει. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια, και την μαγιά με το γάλα και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε μια κούπα από το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι πλέον και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Βάζουμε την ζύμη μας σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένη με μια σακούλα νάιλον η σελοφάν σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.

  2. 2

    Κάνουμε την ζύμη ένα ρολό.

  3. 3

    Τη χωρίζουμε σε 9-10 κομμάτια.

  4. 4

    Τα ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια, όχι πολύ χοντρά 3-4 χιλιοστά όπως της φωτογραφίας, και βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά σούπας γεμάτη από την κρέμα μας. Γυρίζουμε το ζυμαράκι μας και καλύπτουμε την κρέμα, κλείνοντας την με τα χέρια μας.

  5. 5

    Κόβουμε την ζύμη μας με ένα μαχαίρι σε λωρίδες όχι όμως μέχρι το τέλος της ζύμης όπως και στη φωτογραφία

  6. 6

    Τα γυρίζουμε ρολό και φτιάχνουμε το μπουρεκάκι μας scones.Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου,

  7. 7

    Τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.

  8. 8

    Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Αντιδράσεις

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio