Scrambled Eggs

Bαθμολογία: 4.8462
       
 
13 ψήφοι
Vinny, 22.06.10

Περιγραφή

Το κατεξοχήν πρωινό των Άγγλων!
Scrambled Eggs
photo: ansou

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πολύ λίγο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη
  • 4 φέτες ψωμί ζεστό από την τοστιέρα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με αυγά
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 5' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σπάστε τα αυγά σε 1 μπολ και προσθέστε το γάλα και το αλατοπίπερο.
  2. Χτυπήστε με αυγοδάρτη ή πιρούνι μέχρι να αφρίσει το μείγμα (περίπου 2 λεπτά). Εναλλακτικά, μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί στο μούλτι για 20-25 δευτερόλεπτα.
  3. Τοποθετήστε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και αφήστε το να ζεσταθεί. Προσοχή να μην είναι πολύ μεγάλο το τηγάνι γιατί δε θέλουμε να απλωθεί πολύ το μείγμα και να ψηθούν γρήγορα τα αυγά.
  4. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι (όχι να κάψει) ρίξτε τη μαργαρίνη και μόλις λιώσει ρίξτε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών και αφήστε το να απλωθεί. Μην το ανακατέψτε ακόμη, παρά μόνο όταν δείτε ότι αρχίζει να πήζει ελαφρά.
  5. Με μια ξύλινη κουτάλα ή με σπάτουλα ξεκινήστε να αναδιπλώνετε το μείγμα από τα πλαϊνά προς το κέντρο του τηγανιού. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνοντας κυκλικά την ίδια κίνηση. Εδώ θέλει λίγη προσοχή να μην αφήσετε να ψηθεί όπως στην ομελέτα το κάτω μέρος του μείγματος, αλλά να αποσύρετε από τη φωτιά μόλις δεν είναι πια υγρό το μείγμα, αλλά κρατάει την υγρασία του, χωρίς να έχει στεγνώσει. Υπολογίστε περίπου 4 λεπτά για τη διαδικασία αυτή.
  6. Εν τω μεταξύ ψήστε το ψωμί στην τοστιέρα ή τη φρυγανιέρα και μόλις αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά μοιράστε το στις 4 φέτες ψωμιού και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή είναι η original εκδοχή των scrambled eggs, την οποία στην Ελλάδα πολλοί φτιάχνουμε προσθέτοντας στο μείγμα και τυρί φέτα ή κασέρι. Αν δεν τη γνωρίζετε πάντως, θα τη συναντήσετε σίγουρα σε όλα τα πρωινά μπουφέ των ξενοδοχείων.

Σχετικές συνταγές

Αυγά τσακλατιστά με τυρί φέτα Αυγά τσακλατιστά με τυρί φέτα
4.9063
       
       
(32)
Αυγά Μπρουγέ (brouille) Αυγά Μπρουγέ (brouille)
5
       
       
(3)

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-6-10  
    Χαχαχα.....στις πρώτες διακοπές με τον άντρα μου, τα έβλεπε να σερβίρονται στο ξενοδοχείο και ήθελε κι αυτός εγγλέζικο πρωινό....έτσι ήταν απο τις πρώτες ομελέτες που δοκίμασα να φτιάξω στο σπίτι....ήμουν μεγάλο "τσακάλι" στο μαγείρεμα τότε....μέγα κατόρθωμα η ομελέτα. Καμάρωνα κι όλας.
    #
    Σχόλιο από juliesol, 26-6-10  
    Μου αρεσουν παρα πολυ ετσι τα αυγουλακια,και ψημενο ψωμακι απο κατω μιαμ μιαμ...
    Εχω καιρο να τα φτιαξω.
    Ευχαριστω που μου τα θυμισες
    #
    Σχόλιο από Ginger, 26-6-10  
    Από τα αγαπημένα μου πρωινά! Μου αρέσει με αρκετό πιπέρι από πάνω!
    #
    Σχόλιο από ansou, 8-1-11  
    Αll time classic...!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 5-5-11  
    Vinny,ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΖΟΥΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΣΤΕΓΝΩΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ <<ΒΕΡΜΙΟ>> ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ. ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ SCRAMBLED EGGS. TEΛΙΚΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΚΕΥΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ. ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Φαίη., 5-5-11  
    Εύκολο, απλό και νόστιμο για όλες τις ώρες της ημέρας!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 13-1-12  
    απλο και υπεροχο...
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 13-1-12  
    Ετσι τα φτιαχνει και ο θειος μου στο λονδινο
    #
    Σχόλιο από Vinny, 14-1-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από july88, 1-3-12  
    Πολύ ωραίο για πρωινό ή για ένα ελαφρύ brunch. Πρόσθεσα και corned beef και μας άρεσε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από angelikisalonikia, 8-5-12  
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΝΩ
    #
    Σχόλιο από bikoti, 20-10-12  
    #
    Σχόλιο από evenstar, 7-3-14  
    Υπέροχα! Τα φάγαμε πάλι σήμερα για πρωινό! Σήμερα πρόσθεσα και μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα και μια φέτα κασέρι light. Παρέλειψα το γάλα (αν και βοηθάει στο να γίνει αφράτο θεωρώ) καθώς και το βουτυράκι, αλλά επειδή χρησιμοποίησα αντικολλητικό τηγάνι δεν υπήρξε πρόβλημα. Και τα παρέλειψα όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλώς είμαι σε δίαιτα και δεν επιτρεπόταν! Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή! Νοστίμευσε αρκετές φορές τα πρωινά μου και της αξίζουν τα πιρουνάκια μου!!
    #
    Σχόλιο από Vinny, 10-3-14  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν! :-)
    #
    Σχόλιο από irinimaria, 25-5-14  

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-6-10  
    Χαχαχα.....στις πρώτες διακοπές με τον άντρα μου, τα έβλεπε να σερβίρονται στο ξενοδοχείο και ήθελε κι αυτός εγγλέζικο πρωινό....έτσι ήταν απο τις πρώτες ομελέτες που δοκίμασα να φτιάξω στο σπίτι....ήμουν μεγάλο "τσακάλι" στο μαγείρεμα τότε....μέγα κατόρθωμα η ομελέτα. Καμάρωνα κι όλας.
    #
    Σχόλιο από juliesol, 26-6-10  
    Μου αρεσουν παρα πολυ ετσι τα αυγουλακια,και ψημενο ψωμακι απο κατω μιαμ μιαμ...
    Εχω καιρο να τα φτιαξω.
    Ευχαριστω που μου τα θυμισες
    #
    Σχόλιο από Ginger, 26-6-10  
    Από τα αγαπημένα μου πρωινά! Μου αρέσει με αρκετό πιπέρι από πάνω!
    #
    Σχόλιο από ansou, 8-1-11  
    Αll time classic...!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 5-5-11  
    Vinny,ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΖΟΥΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΣΤΕΓΝΩΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ <<ΒΕΡΜΙΟ>> ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ. ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ SCRAMBLED EGGS. TEΛΙΚΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΚΕΥΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ. ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Φαίη., 5-5-11  
    Εύκολο, απλό και νόστιμο για όλες τις ώρες της ημέρας!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 13-1-12  
    απλο και υπεροχο...
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 13-1-12  
    Ετσι τα φτιαχνει και ο θειος μου στο λονδινο
    #
    Σχόλιο από Vinny, 14-1-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από july88, 1-3-12  
    Πολύ ωραίο για πρωινό ή για ένα ελαφρύ brunch. Πρόσθεσα και corned beef και μας άρεσε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από angelikisalonikia, 8-5-12  
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΝΩ
    #
    Σχόλιο από Vinny, 10-3-14  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν! :-)
    #
    Σχόλιο από irinimaria, 25-5-14  

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bikoti, 20-10-12  

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από evenstar, 7-3-14  
    Υπέροχα! Τα φάγαμε πάλι σήμερα για πρωινό! Σήμερα πρόσθεσα και μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα και μια φέτα κασέρι light. Παρέλειψα το γάλα (αν και βοηθάει στο να γίνει αφράτο θεωρώ) καθώς και το βουτυράκι, αλλά επειδή χρησιμοποίησα αντικολλητικό τηγάνι δεν υπήρξε πρόβλημα. Και τα παρέλειψα όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλώς είμαι σε δίαιτα και δεν επιτρεπόταν! Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή! Νοστίμευσε αρκετές φορές τα πρωινά μου και της αξίζουν τα πιρουνάκια μου!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ορεκτικα συνοδευτικα
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΠΡΩΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    ΕΦΗ ΑΒΓΑ-ΟΜΕΛΕΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Ορεκτικα - Συνοδευτικα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της milko
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της zefel