κύρια φωτογραφία συνταγής Σεφταλιές από την Κύπρο
Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Κυπριακό φαγητό πλούσιο σε γεύση και νοστιμιά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι γνήσια απο την Κύπρο, μου την έχει μάθει μια θεία μου που ήταν κύπρια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  2. 500 γρ. κιμά αρνίσιο
  3. 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομ.
  4. 2 κρεμμύδια τριμένα
  5. ψίχα απο 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. 2-3 σκέπες αρνίσιες
  9. λίγη πάπρικα
  10. 7 κουταλιές γιαούρτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις σκεπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι.

  2. 2

    Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό.

  3. 3

    Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ψίχα του ψωμιού, το μαιντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια.

  4. 4

    Βγάζουμε τις σκέπες απο το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί.

  5. 5

    Τυλίγουμε τις σεφταλιες μια μια με ένα κομμάτι απο τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια.

  6. 6

    Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκρίλ της ηλ. κουζίνας για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις μεριές.

  7. 7

    Έπειτα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε βάζοντας απο μια κουταλιά σε κάθε μερίδα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

Tat
Tat @cook_8451327
Mε τη διαφορα οτι για τις γνησιες κυπριακες σιεφταλιες βαζουμε μονο χοιρινο κιμα μπολικο κρεμμυδι και μαιτανο αλατι πιπερι και λιγη φρυγανια αλεσμενη το λεω γιατι εχω εστιατοριο στη κυπρο και ετσι τις φτιαχνω.

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα