Σεραϊκή μπουγάτσα πεντανόστιμη

Bαθμολογία: 4.7
       
 
10 ψήφοι
MARIKRISTIN, 09.12.09

Περιγραφή

Σεραϊκή μπουγάτσα χωρίς αυγά, πολύ νόστιμη καί πανεύκολη

Σεραϊκή μπουγάτσα πεντανόστιμη
photo: Ζουζουνελ

Συνταγή από:

MARIKRISTIN

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • Φύλλο κρούστας
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα
Φτιάχνει: 2 πυρέξ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνετε πρώτα το βούτυρο και στρώνετε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλετε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.
  2. Στο μεταξύ θα κάνετε την κρέμα: βάζουμε το γάλα σε κάτσαρολα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
  3. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
  5. Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ την πασπαλίζω με ζάχαρη κρυσταλιζέ και κανέλα.

Σχετικές συνταγές

    21 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 16-12-09  
    Δε κατάλαβα το ΄΄όταν ψηθεί από τη μία μεριά γυρίζουμε από την άλλη΄΄.Δε ψήνετε στο φούρνο και πάνω και κάτω; Επίσης το αλάτι που το βάζουμε; Ποιο βούτυρο βάζουμε στη κρέμα; Τις δύο κουταλιές ή το φλυτζάνι;
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 16-12-09  
    εννοω οτι οταν ψηθει απο την μια μερια γυριζουμε και την αλλη για να ροδισουν τα φυλλα,το αλατι το ριχνουμε μαζι με το σιμιγδαλιοσο πιανουν τα δυο δαχτυλα μας οσο για το βουτυρο οι δυο κουταλιες μπαινουν στην κρεμα προσ το τελος και το φλυτανι βουτυρο λιωμενο αλοιφουμε τα φυλλα.
    #
    Σχόλιο από mariakriti, 17-12-09  
    Πολυ καλη συνταγη και την εδειξε προ ημερων η Αργυρω Μπαρμπαρηγου.Το μυστικο της ειναι να αφησετε την κρεμα να κρυωσει καλα αλλιως χαλαει το φυλλο.Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από joanna thita, 17-12-09  
    ερωτηση=βλεπω καλα οτι κρεμα δεν περιεχει αυγαααα?????μεχρι τωρα οσες συνταγες μπουγατσας εχω δοκιμασει ειχαν αρκετουτσικα και τις απεφευγα λογω..αλλεργικης προδιαθεσης.ευχομαι ναναι ετσι!
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 18-12-09  
    Σ,ευχαριστω πολυ mariakriti εινα στ,αληθεια πολυ νοστιμη εκανε θραυση οταν την εκανα εφυγε αμεσως απο τους καλεσμενους μου.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 18-12-09  
    joanna thita ειναι χωρις αυγα!!!ελαφρια και νοστιμοτατη κανε την και θα δεις απλως γυρισε την κι απο την αλλη για να ψηθουν και να ροδισουν προσοχη να κρυωσει η κρεμα και μετα την ριχνεις στα φυλλα.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    #
    Σχόλιο από Eleni_Ant, 15-1-10  
    Πολυ ευκολη!!!
    Αλλά τη ζάχαρη πότε ακριβώς την βάζεις?
    Ευχαρηστώ, πολύ ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 17-1-10  
    ELENI-ANT Σ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ.
    #
    Σχόλιο από Belisha, 6-9-10  
    Καλημέρα! Η συνταγή σου φαίνεται πολύ ωραία και ελαφριά. Όμως πόση ζάχαρη άχνη βάζεις; Το βούτυρο είναι απλό Βιτάμ ή καλύτερα το φρέσκο;Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 26-12-10  
    Είναι τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από Έλενα, 30-1-11  
    Πάρα πολύ νόστιμη ,δεν έχει άδικα την φήμη!..Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 20-2-11  
    Πολύ νόστιμη, ζάχαρη έβαλα μόνο 1 φλ.και ήταν μια χαρά.
    Ένα πρόβλημα όμως είχα....αλλά δεν ξέρω αν έτσι γίνεται πάντα μετά απο κάποια ώρα.
    Όταν τις έβγαλα απο τον φούρνο ήταν τραγανές τραγανές αλλά αργότερα τα φύλλα νοτίσανε, ακόμα και τα κομμάτια που δεν είχα ρίξει άχνη.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 20-2-11  
    Κι εγω οσες μπουγατσες εχω φτιαξει την αλλη μερα τα φυλλα νοτιζονται δυστηχως
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 20-2-11  
    τελεια!
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ!, 29-3-11  
    ρε κορίτσια, φτιάξτε πρώτα την κρέμα, αφήστε τη να κρυώσει και μετά βουτυρώστε τα φύλλα και ρίξτε μέσα την κρέμα. ΄Ετσι δεν θα έχετε απώλειες με κίνδυνο να ξεραθούν τα φύλλα μέχρι να κρυώσει η κρέμα! Φαίνεται πάντως πολύ καλή. θα τη φτιάξω και θα επανέλθω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από evanthia.79, 1-3-12  
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-1-13  
    επειδη φοβαμαι ν τη διπλωσω, να βαλω 2 φυλλα κατω,τη γεμιση και αλλα 2 πανω???
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-1-13  
    Εβαλα 3 φυλλα πανω και 3 κατω..τις αναλογιες τις πηγα λιγο με το ματι...πολυ νοστιμη και χωρις αβγα...
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 6-2-13  
    μπραβο πολυ ωραια!
    #
    Σχόλιο από neraidouli, 12-4-14  
    πόσα κομμάτια βγαίνει περίπου???? και μια βοήθεια στο στρώσιμο των φύλλων θα ήθελα βάζουμε 4 φυλλα κατω πάνω δεν βάζουμε???ευχαριστώ!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mariakriti, 17-12-09  
    Πολυ καλη συνταγη και την εδειξε προ ημερων η Αργυρω Μπαρμπαρηγου.Το μυστικο της ειναι να αφησετε την κρεμα να κρυωσει καλα αλλιως χαλαει το φυλλο.Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 18-12-09  
    Σ,ευχαριστω πολυ mariakriti εινα στ,αληθεια πολυ νοστιμη εκανε θραυση οταν την εκανα εφυγε αμεσως απο τους καλεσμενους μου.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 26-12-10  
    Είναι τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από Έλενα, 30-1-11  
    Πάρα πολύ νόστιμη ,δεν έχει άδικα την φήμη!..Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 20-2-11  
    Πολύ νόστιμη, ζάχαρη έβαλα μόνο 1 φλ.και ήταν μια χαρά.
    Ένα πρόβλημα όμως είχα....αλλά δεν ξέρω αν έτσι γίνεται πάντα μετά απο κάποια ώρα.
    Όταν τις έβγαλα απο τον φούρνο ήταν τραγανές τραγανές αλλά αργότερα τα φύλλα νοτίσανε, ακόμα και τα κομμάτια που δεν είχα ρίξει άχνη.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 20-2-11  
    Κι εγω οσες μπουγατσες εχω φτιαξει την αλλη μερα τα φυλλα νοτιζονται δυστηχως
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 20-2-11  
    τελεια!
    #
    Σχόλιο από evanthia.79, 1-3-12  
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-1-13  
    Εβαλα 3 φυλλα πανω και 3 κατω..τις αναλογιες τις πηγα λιγο με το ματι...πολυ νοστιμη και χωρις αβγα...
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 6-2-13  
    μπραβο πολυ ωραια!
    #
    Σχόλιο από neraidouli, 12-4-14  
    πόσα κομμάτια βγαίνει περίπου???? και μια βοήθεια στο στρώσιμο των φύλλων θα ήθελα βάζουμε 4 φυλλα κατω πάνω δεν βάζουμε???ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από sofia m., 27-4-14  
    Μια ερώτηση κορίτσια. Τι σιμιγδάλι χοντρό η ψιλό.

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 16-12-09  
    Δε κατάλαβα το ΄΄όταν ψηθεί από τη μία μεριά γυρίζουμε από την άλλη΄΄.Δε ψήνετε στο φούρνο και πάνω και κάτω; Επίσης το αλάτι που το βάζουμε; Ποιο βούτυρο βάζουμε στη κρέμα; Τις δύο κουταλιές ή το φλυτζάνι;
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 16-12-09  
    εννοω οτι οταν ψηθει απο την μια μερια γυριζουμε και την αλλη για να ροδισουν τα φυλλα,το αλατι το ριχνουμε μαζι με το σιμιγδαλιοσο πιανουν τα δυο δαχτυλα μας οσο για το βουτυρο οι δυο κουταλιες μπαινουν στην κρεμα προσ το τελος και το φλυτανι βουτυρο λιωμενο αλοιφουμε τα φυλλα.
    #
    Σχόλιο από joanna thita, 17-12-09  
    ερωτηση=βλεπω καλα οτι κρεμα δεν περιεχει αυγαααα?????μεχρι τωρα οσες συνταγες μπουγατσας εχω δοκιμασει ειχαν αρκετουτσικα και τις απεφευγα λογω..αλλεργικης προδιαθεσης.ευχομαι ναναι ετσι!
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 18-12-09  
    joanna thita ειναι χωρις αυγα!!!ελαφρια και νοστιμοτατη κανε την και θα δεις απλως γυρισε την κι απο την αλλη για να ψηθουν και να ροδισουν προσοχη να κρυωσει η κρεμα και μετα την ριχνεις στα φυλλα.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    #
    Σχόλιο από Eleni_Ant, 15-1-10  
    Πολυ ευκολη!!!
    Αλλά τη ζάχαρη πότε ακριβώς την βάζεις?
    Ευχαρηστώ, πολύ ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 17-1-10  
    ELENI-ANT Σ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ.
    #
    Σχόλιο από Belisha, 6-9-10  
    Καλημέρα! Η συνταγή σου φαίνεται πολύ ωραία και ελαφριά. Όμως πόση ζάχαρη άχνη βάζεις; Το βούτυρο είναι απλό Βιτάμ ή καλύτερα το φρέσκο;Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-1-13  
    επειδη φοβαμαι ν τη διπλωσω, να βαλω 2 φυλλα κατω,τη γεμιση και αλλα 2 πανω???

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ!, 29-3-11  
    ρε κορίτσια, φτιάξτε πρώτα την κρέμα, αφήστε τη να κρυώσει και μετά βουτυρώστε τα φύλλα και ρίξτε μέσα την κρέμα. ΄Ετσι δεν θα έχετε απώλειες με κίνδυνο να ξεραθούν τα φύλλα μέχρι να κρυώσει η κρέμα! Φαίνεται πάντως πολύ καλή. θα τη φτιάξω και θα επανέλθω με πηρουνάκια.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Συνταγές για Γλυκές Πίτες - Μπουγάτσα
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της sandy m
    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios