Σεράνο (ή αλλιώς σοκολατόπιτα)
Ένα σπιτικό γλυκό, γεμάτο σοκολάτα! Για τους λάτρεις της.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχουμε σκοπό να το σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό πιο ταιριαστό είναι να παραλείψουμε την τρούφα, νομίζω. Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι! Είναι ένα γλυκό που το έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή και το εξαφανίζαμε το ίδιο απόγευμα με τ'αδέρφια μου!! Ένα γλυκό όλο σοκολάτα που αγαπούν και τα δικά μου παιδιά αλλά και όσοι το δοκιμάζουν! (Δε φτάνει μόνο ένα κομμάτι, όταν το σερβίρετε...) Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
6 αυγά
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι σπορέλαιο
-
2 ποτήρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-
1 βανίλια
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (ή 4 κ.γ.)
-
2 κ.σ. κακάο (αν είναι σκούρο αλλιώς 2 κουταλιές περισσότερο)
-
Για το σιρόπι
-
3 ποτήρια νερό
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
χυμό 1/2 λεμονιού
-
1-2 κ.σ. λικέρ (όποιο μας αρέσει)
-
Για την κρέμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
-
3
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη βανίλια και το κακάο (καλό είναι να τα έχουμε κοσκινίσει ΠΡΙΝ).
-
4
Απλώνουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί (όχι μικρό, γιατί φουσκώνει πολύ).
-
5
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. (Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να αλλάζει από φούρνο σε φούρνο για λίγα λεπτά)
-
6
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά.
-
7
Σιροπιάζουμε το γλυκό, αφού κρυώσει λίγο. Να μην καίει το γλυκό και το σιρόπι να είναι ζεστό. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
-
8
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στο φακελάκι, εκτός από τη ζάχαρη. Βάζουμε 3-4 κ.σ.
-
9
Απλώνουμε την κρέμα στο γλυκό. Αν θέλουμε, αφού πήξει η κρέμα στο ψυγείο, πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια