Σεσκουλόρυζο αρωματικό
Καλύτερο κι απ'το σπανακόρυζο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Απίθανο φαγάκι.
Υλικά
-
1 κιλό τρυφερά σέσκουλα (χοντροκομμένα)
-
1/2 φλ. ρύζι γλασέ
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-
5-6 φρ. κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
-
1/2 φλ. σάλτσα σπιτική ή κονκασέ
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
μαιντανό
-
2 φύλλα δάφνη
-
3-4 κουκούτσια μπαχάρι
-
1 κ.γ. κοκ. πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα,σε δυνατή φωτιά.
-
2
Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το ροδίζουμε ελαφρά.
-
3
Προσθέτουμε τα φρ. κρεμμυδάκια,μέχρι να μαραθούν και μετά όλα τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.
-
4
Ρίχνουμε τη σάλτσα,τη ζάχαρη και 1/2 ποτήρι νερό.
-
5
Βάζουμε λίγα λίγα τα σέσκουλα,ανακατεύοντας μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
-
6
Αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3.
-
7
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
-
8
Βάζουμε το ρύζι σε φωλιές ανοίγοντας τρύπες με τη βοήθεια ενός κουταλιού.σκεπάζουμε ξανά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά,χωρίς να ανακατέψουμε.Μόνο κουνώντας την κατσαρόλα.Ελέγχουμε αν έβρασε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά,ενώ αφήνουμε πάνω το φαγητό να ησυχάσει.
-
9
Σερβίρουμε με φρεσκοστιμμένο λεμονάκι,αν θέλουμε.Του πάει πολύ.
Σχόλια (3)