Σφακιανό χοιρινό με ρεβύθια
Σερβίρετε στα Σφακιά (Ανώπολη) την παραμονή των γάμων με άφθονο κρασί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην σουρώσετε τα ρεβίθια πριν τελειώσετε το φαγητό γατί θα σκληρύνουν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα ρεβύθια αποβραδύς να φουσκώσουν και το πρωί τα βράζουμε.
-
2
Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε μόνο του το κρέας μέχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σωτάρουμε όλα μαζί για τρια λεπτά περίπου.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί και γυρνάμε απαλά μέχρι να εξατμιστεί.
-
4
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο. Ρίχνουμε και την ντομάτα και το αφήνουμε να βράσει.
-
5
Τέλος αφού ψηθεί το κρέας ρίχνουμε τα ρεβίθια μέσα και συνεχίζουμε την βράση για δέκα λεπτά ακόμη.
Σχόλια (7)