κύρια φωτογραφία συνταγής Σφακιανό χοιρινό με ρεβύθια
asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Σερβίρετε στα Σφακιά (Ανώπολη) την παραμονή των γάμων με άφθονο κρασί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην σουρώσετε τα ρεβίθια πριν τελειώσετε το φαγητό γατί θα σκληρύνουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 1/2 κιλό χοιρινό
  2. 250 γραμμ. ρεβύθια
  3. 1 ξερό κρεμμύδι
  4. 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  5. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  6. ελαιόλαδο
  7. αλάτι - πιπέρι - κύμινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα ρεβύθια αποβραδύς να φουσκώσουν και το πρωί τα βράζουμε.

  2. 2

    Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε μόνο του το κρέας μέχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σωτάρουμε όλα μαζί για τρια λεπτά περίπου.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί και γυρνάμε απαλά μέχρι να εξατμιστεί.

  4. 4

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο. Ρίχνουμε και την ντομάτα και το αφήνουμε να βράσει.

  5. 5

    Τέλος αφού ψηθεί το κρέας ρίχνουμε τα ρεβίθια μέσα και συνεχίζουμε την βράση για δέκα λεπτά ακόμη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

ouraniaxira
ouraniaxira @ourania10
Το είχα ακούσει το φαγητό αυτό, καθότι η πεθερά μου σφακιανή. Σήμερα το έφτιαξα και έβαλα και λίγο ανηθο. Πολύ ωραίο!!!!!!

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά