Σφολιάτα σπιτική

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
54 ψήφοι
MAGEIRISSA, 18.03.08

Περιγραφή

Φύλλο σφολιάτας για πίτες που θα το φτιάξετε μόνοι σας.

Σφολιάτα σπιτική

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 1/2 κούπας νερό
  • 1/2 μπουκάλι σόδα ανθρακική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 73' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 38' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

1)

Σε λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι,κάνω μια λακούβα και ρίχνω μέσα το αλάτι, τη σόδα, το λάδι και το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας το. Παίρνω λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνω. Στην αρχή η ζύμη μου κολλάει πολύ. Όσο τη ζυμώνω δυνατά, παύει να κολλάει και γίνεται λεία και απαλή σα μετάξι. Θέλει περίπου 10 λεπτά δυνατό ζύμωμα.

2) Χωρίζω σε 2 ίσα μέρη και σκεπάζω με υγρή πετσέτα και αφήνω να σταθούν για 30 λεπτά.
3) Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη σε χοντρά φύλλα περίπου 35 εκ.
4) Χαράσω τη ζύμη και κόβω ακτινωτά γύρω - γύρω. Αλείφω τις επιφάνειες με λιωμένο βούτυρο. Διπλώνω τα κομμάτια τριγύρω φέρνοντάς τα στο κέντρο, το ένα πάνω στο άλλο. Επαναλαμβάνω το ίδιο με το άλλο φύλλο.Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βήμα 5
5) Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βήμα 6
6) Ανοίγω το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια λίγο μεγαλύτερο από το ταψί που πρόκειται να χρησιμοποιήσω και το στρώνω στο ταψί.
Βήμα 7
7) Βουτυρώνω το φύλλο και βάζω τη γέμιση της πίτας. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο που το ανοίγω κατά τον ίδιο τρόπο και το στρώνω ομοιόμορφα.
Βήμα 8
8) Αλείφω την επιφάνεια με γάλα ή βούτυρο και χωρίζω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω.

Σχετικές συνταγές

Σπιτική σφολιάτα Σπιτική σφολιάτα
4.7647
       
       
(34)

    139 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Yiouli, 11-4-08  
    MAGEIRISSA αν αλειψω την επιφάνεια με λάδι αντί για λιωμένο βούτυρο θα αποτύχει? Δεν το μπορώ το βούτυρο καθόλου γι αυτό! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 11-4-08  
    το λάδι που αναφέρεται στη συνταγή μπαινει στη ζυμη?ποσο βουτυρο χρησιμοποιείς για να αλείψεις τα δύο φύλλα?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-4-08  
    Yiouli,με λάδι δεν ξέρω πως θα σου γίνει γιατί με το βούτυρο που αλείφουμε τα φύλλα και το βάζουμε στο ψυγείο, παγώνει και γίνονται πολλά. Πάντως αν το δοκιμάσεις με το λάδι πες μας πως έγινε.

    efi1771970, το λάδι που αναφέρεται μπαίνει στη ζύμη. Όσο για το βούτυρο που αλείφουμε τα φύλλα, περίπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, λιωμένο ή και λιγότερο να αλειφτούν καλά οι επιφάνειες.
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 6-6-08  
    Οταν λετε μισο μπουκαλι σοδα,ποιο μπουκαλι εννοειτε;Των 330 ml;
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-6-08  
    για τη σόδα εννοώ το μπουκάλι αυτό των 500ml.
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 8-6-08  
    Σας ευχαριστω για την εγκαιρη απαντηση.Σκοπευω να την φτιαξω αυριο κιολας και το εκτιμω που μου απαντησατε τοσο γρηγορα!!!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 5-10-08  
    εγω εχω το αλουμινενιο κουτακι της ανθρακουχας σουρωτης που γραφει 330 mml
    Θα βαλω το μισο ποτηρι νερο,και 250 mml σοδα,περιπου 1 ποτηρι,σωστα?
    μου αρεσε και οι foto βοηθανε!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 5-10-08  
    μαγειρισα, χιλια συγνωμη,..τα ml εννοώ!
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ: στην κουπα που θα μετρησω το νερο, στην ιδια κουπα ποση σοδα θα βαλω?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 5-10-08  
    Λωξάντρα το μπουκάλι της σόδας, είναι αυτό των 500 ml, οπότε το μισό είναι 250 ml.
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 20-12-08  
    σκεφτομαι τωρα τις γιορτες να χρησιμοποιησω την ζυμη σου.εχω ομως μια απορια.οταν ψηθει,ειναι αφρατη και χωριζει οπως του εμποριου;ο πατερας μου εφτιαχνε σολιατα με βουτυρο πανω στο φυλλο και το διπλωνε ξανα και ξανα και ξανα.συγνωμη που ρωταω.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 22-12-08  
    mara.gr Τη σφολιάτα αυτή τη φτιάχνω έτσι με το βούτυρο, αλείφω τις επιφάνειες ξανά και ξανά (δες το βήμα 4). Είναι ολόκληρη διαδικασία και πολύς ο κόπος, αλλά έτσι βγαίνει η σφολιάτα να χωρίζουν τα φύλλα μετά. Θέλει προσοχή στο ψήσιμο μετά να πετύχει, όχι πολύ ζεστός φούρνος, ούτε πολύ μικρή η θερμοκρασία, μέτρια.
    Καλή επιτυχία εύχομαι καλές γιορτές!
    Περιμένω να μου πεις, πως σου βγήκε.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-1-09  
    Δεν έχω λόγια απλά θεικό!!!!εύκολο στην παρασκευή,νόστιμο,χίλιες φορές καλύτερο από του εμπορίου. Χίλια μπράβο για την υπέροχη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 2-1-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Έλενα.
    Τουλάχιστον να ξέρουμε τι τρώμε.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 4-1-09  
    εφτιαξα την ζυμη σφολιατας εγινε τελεια!!!!την χρησιμοποιησα για μανιταροπιττα, παντα αναγκαζωμουν να αγορασω ετοιμη σφολιατα,ειναι πολυ γρηγορη στην κατασκευη της, και το καλυτερο η ζυμη που χρησιμοποιητε για την κατασκευη, ανοιγει με δυο γυρους, μπραβο γλυκια μαγειρισσα για την συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από moustarda, 2-2-09  
    Μόνο εγώ έχω πρόβλημα και δε βλέπω τις φωτογραφίες παρά μόνο από την 5 και κάτω; Είναι ενδιαφέρουσα η συνταγή αλλά για μένα την πρωτάρα λίγο δύσκολη χωρίς φωτογραφίες.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 2-2-09  
    Κι εγω απο το βήμα 5 κ μετα βλέπω τις φωτογραφιες.
    Επίσης γίνεται στο βήμα 5 αντί να την βάλουμε στο ψυγείο, να την βάλουμε στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσουμε όταν χρειαστεί;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-2-09  
    Δεν υπάρχουν φωτογραφίες για τα προηγούμενα βήματα, παρά μόνο από το 5 και μετά. Εάν κάποιος το δοκιμάσει και θελήσει να τραβήξει φωτογραφίες και για τα υπόλοιπα βήματα, ευχαρίστως να τις ανεβάσω.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-3-09  
    Λια κοριτσι μου για πες,εχω σκληρο αλευρι στο σπιτι,για ολες τις χρησεις και φαρινα
    δεν εχω μαλακο .Θα βγει καλο το φυλλο να την κανω αποψε με ενα απο ολα να μην τρεχω??
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 5-3-09  
    Χαρούλα μου, κάνει αυτό για όλες τις χρήσεις, μια χαρά. Καλή επιτυχία και θέλω κέρασμα έτσι;
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-3-09  
    ευχαριστω κοπελιά,ελεγα μηπως γινεται πιο αφρατο με το μαλακο αλευρι,οπως και να εχει την εφτιαξα σημερα,ηδη ψηνεται.Το φυλλο εγινε τελειο!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    94 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 5-10-08  
    Λωξάντρα το μπουκάλι της σόδας, είναι αυτό των 500 ml, οπότε το μισό είναι 250 ml.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-1-09  
    Δεν έχω λόγια απλά θεικό!!!!εύκολο στην παρασκευή,νόστιμο,χίλιες φορές καλύτερο από του εμπορίου. Χίλια μπράβο για την υπέροχη συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 2-1-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Έλενα.
    Τουλάχιστον να ξέρουμε τι τρώμε.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 4-1-09  
    εφτιαξα την ζυμη σφολιατας εγινε τελεια!!!!την χρησιμοποιησα για μανιταροπιττα, παντα αναγκαζωμουν να αγορασω ετοιμη σφολιατα,ειναι πολυ γρηγορη στην κατασκευη της, και το καλυτερο η ζυμη που χρησιμοποιητε για την κατασκευη, ανοιγει με δυο γυρους, μπραβο γλυκια μαγειρισσα για την συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από moustarda, 2-2-09  
    Μόνο εγώ έχω πρόβλημα και δε βλέπω τις φωτογραφίες παρά μόνο από την 5 και κάτω; Είναι ενδιαφέρουσα η συνταγή αλλά για μένα την πρωτάρα λίγο δύσκολη χωρίς φωτογραφίες.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 2-2-09  
    Κι εγω απο το βήμα 5 κ μετα βλέπω τις φωτογραφιες.
    Επίσης γίνεται στο βήμα 5 αντί να την βάλουμε στο ψυγείο, να την βάλουμε στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσουμε όταν χρειαστεί;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-2-09  
    Δεν υπάρχουν φωτογραφίες για τα προηγούμενα βήματα, παρά μόνο από το 5 και μετά. Εάν κάποιος το δοκιμάσει και θελήσει να τραβήξει φωτογραφίες και για τα υπόλοιπα βήματα, ευχαρίστως να τις ανεβάσω.
    #
    Σχόλιο από paprica, 16-3-09  
    Πολύ καλή, το φύλλο τέλειο, τραγανό, μπράβο mageirissa. Να προσθέσω ότι την μέρα που την έφτιαξα την έβαλα στο ψυγείο και επειδή έπρεπε να φυγώ τελικά άνοιξα το φύλλο μετά από 2 μέρες. Πρέπει να πω ότι δεν έχω ανοίξει πιο εύκολα φύλλο στη ζωή μου, αφού αναγκάστηκα να κόψω το περισσότερο γιατί έγινε πολύ μεγάλο. Πέντε πιρουνάκια από μένα ....
    #
    Σχόλιο από mama, 19-3-09  
    Θεική όπως όλες σου οι συνταγές....
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 20-8-09  
    ΄Εφτιαξα την ζύμη, δυστυχώς δεν ηταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.Λυπάμαι μαγείρισσά μου, αλλά δεν μας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-8-09  
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι δεν πήγε τόσο καλά ΒΑΡΒΙ. Πιστεύω ότι κάτι δεν έκανες σωστά.
    Ύστερα από τόσα θετικά σχόλια.
    #
    Σχόλιο από ritsa262, 22-11-09  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 25-11-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια, χαίρομαι που το καταφέρατε και σας άρεσε το αποτέλεσμα!
    Την επόμενη φορά, θα δοκιμάσω τη δική σου εκδοχή golfo, ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 16-12-09  
    Ωραία γίνεται η σφολιάτα σου και εύκολη. Καμία σχέση με την έτοιμη. Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 20-12-09  
    Χαίρομαι που την ευχαριστηθήκατε κορίτσια! Ευχαριστώ και για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 25-2-10  
    Ήμουν πολύ ευχαριστημένη με το φύλλο που έφτιαχνα που σπάνια δοκίμαζα κάτι διαφορετικό. Ε λοιπόν αυτή εδώ η σφολιάτα είναι φανταστική!! Όντως ανοίγει πανεύκολα και δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, είναι πολύ ελαφριά! 5 πηρουνάκια βεβαίως και αυτήν θα κάνω από δω και πέρα!
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 16-3-10  
    Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα να κάνω φύλλο σπιτικό. Συνήθως έπαιρνα έτοιμο.
    Έκανα την πιπερόπιτα σου με αυτό το φύλλο. Μέχρι το βράδυ η οικογένεια είχε αδειάσει όλο το ταψί. Να 'σαι καλά!!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 16-3-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ AMALIASY, χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 22-3-10  
    Duskoleutika ligo sto zhmoma... para ligo na petakso thn zumh. Evala 150gr aleurh para pano. Kai afou eplina ta xeria mou kai episa thn zumh xana... htan veloudini opos lene oi odhgies xoris na kolaei sta xeria. Ola oraia kai kala... to apotelesma ligo apogohteutiko.. h zumh vghke perissotero san psomh para san fullo sfoliatas... Htan polu geutstiko alla sigoura kati den ekana kala...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 22-3-10  
    Λυπάμαι Zouzouna, που δεν πέτυχες τη ζύμη.
    Το λέει στις οδηγίες ότι θέλει αρκετό και δυνατό ζύμωμα. Δεν προσθέτουμε αλεύρι, με το δυνατό ζύμωμα πετυχαίνουμε να γίνει βελούδινο ζυμάρι. Αν χρειάζεται παραπάνω αλεύρι αυτό είναι όταν ανοίγουμε φύλλο. Ίσως γι αυτό σου έγινε ψωμένια η ζύμη σου. Εύχομαι την επόμενη φορά, να μην παιδευτείς τόσο και να το πετύχεις. ;)
    (πρόσεξε λίγο και τους λατινικούς χαρακτήρες, δυσκολεύτηκα να καταλάβω...)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    35 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Yiouli, 11-4-08  
    MAGEIRISSA αν αλειψω την επιφάνεια με λάδι αντί για λιωμένο βούτυρο θα αποτύχει? Δεν το μπορώ το βούτυρο καθόλου γι αυτό! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 11-4-08  
    το λάδι που αναφέρεται στη συνταγή μπαινει στη ζυμη?ποσο βουτυρο χρησιμοποιείς για να αλείψεις τα δύο φύλλα?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-4-08  
    Yiouli,με λάδι δεν ξέρω πως θα σου γίνει γιατί με το βούτυρο που αλείφουμε τα φύλλα και το βάζουμε στο ψυγείο, παγώνει και γίνονται πολλά. Πάντως αν το δοκιμάσεις με το λάδι πες μας πως έγινε.

    efi1771970, το λάδι που αναφέρεται μπαίνει στη ζύμη. Όσο για το βούτυρο που αλείφουμε τα φύλλα, περίπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, λιωμένο ή και λιγότερο να αλειφτούν καλά οι επιφάνειες.
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 6-6-08  
    Οταν λετε μισο μπουκαλι σοδα,ποιο μπουκαλι εννοειτε;Των 330 ml;
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-6-08  
    για τη σόδα εννοώ το μπουκάλι αυτό των 500ml.
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 8-6-08  
    Σας ευχαριστω για την εγκαιρη απαντηση.Σκοπευω να την φτιαξω αυριο κιολας και το εκτιμω που μου απαντησατε τοσο γρηγορα!!!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 5-10-08  
    εγω εχω το αλουμινενιο κουτακι της ανθρακουχας σουρωτης που γραφει 330 mml
    Θα βαλω το μισο ποτηρι νερο,και 250 mml σοδα,περιπου 1 ποτηρι,σωστα?
    μου αρεσε και οι foto βοηθανε!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 5-10-08  
    μαγειρισα, χιλια συγνωμη,..τα ml εννοώ!
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ: στην κουπα που θα μετρησω το νερο, στην ιδια κουπα ποση σοδα θα βαλω?
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 20-12-08  
    σκεφτομαι τωρα τις γιορτες να χρησιμοποιησω την ζυμη σου.εχω ομως μια απορια.οταν ψηθει,ειναι αφρατη και χωριζει οπως του εμποριου;ο πατερας μου εφτιαχνε σολιατα με βουτυρο πανω στο φυλλο και το διπλωνε ξανα και ξανα και ξανα.συγνωμη που ρωταω.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 22-12-08  
    mara.gr Τη σφολιάτα αυτή τη φτιάχνω έτσι με το βούτυρο, αλείφω τις επιφάνειες ξανά και ξανά (δες το βήμα 4). Είναι ολόκληρη διαδικασία και πολύς ο κόπος, αλλά έτσι βγαίνει η σφολιάτα να χωρίζουν τα φύλλα μετά. Θέλει προσοχή στο ψήσιμο μετά να πετύχει, όχι πολύ ζεστός φούρνος, ούτε πολύ μικρή η θερμοκρασία, μέτρια.
    Καλή επιτυχία εύχομαι καλές γιορτές!
    Περιμένω να μου πεις, πως σου βγήκε.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-3-09  
    Λια κοριτσι μου για πες,εχω σκληρο αλευρι στο σπιτι,για ολες τις χρησεις και φαρινα
    δεν εχω μαλακο .Θα βγει καλο το φυλλο να την κανω αποψε με ενα απο ολα να μην τρεχω??
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 5-3-09  
    Χαρούλα μου, κάνει αυτό για όλες τις χρήσεις, μια χαρά. Καλή επιτυχία και θέλω κέρασμα έτσι;
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-3-09  
    ευχαριστω κοπελιά,ελεγα μηπως γινεται πιο αφρατο με το μαλακο αλευρι,οπως και να εχει την εφτιαξα σημερα,ηδη ψηνεται.Το φυλλο εγινε τελειο!!
    #
    Σχόλιο από paprica, 6-3-09  
    ξέρετε αν αν μπορούμε να φυλάξουμε το φύλλο στην κατάψυξη????
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-3-09  
    Ρaprica να σου πω ότι εγώ φτιάχνω τη σφολιάτα αυτή, 2 φύλλα. Το ένα το χρησιμοποιώ σε μια πίτα και το άλλο σε κάποια άλλη,(σε μικρά ταψάκια 20 εκ περίπου), την οποία τη φυλάω στην κατάψυξη, καλά σκεπασμένη για να μην ξερένεται. Μια χαρά βγαίνει, απλά θέλει σωστό ξεπάγωμα πρώτα κι έπειτα ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, 7-3-09  
    Την έφτιαξα αλλά ήταν δυστυχώς μια αποτυχία. Στη συνταγή δεν ειναι σαφές αν βάζουμε λάδι (όπως αναφέρεται στα υλικά) ή λειωμένο βούτυρο (όπως αναφέρεται στις οδηγίες). Θα παρακαλούσα για μια διευκρίνηση.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 15-4-09  
    Μαγειρισσούλα για ταψάκι 28*35 να κάνω διπλή δόση ή φτάνει και αυτή;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 8-5-09  
    ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ το λάδι το βάζουμε μέσα στη ζύμη, και με το βούτυρο που αναφέρεται στις οδηγίες αλείφουμε τα φύλλα.
    LolliPop θα είναι μια χαρά για αυτές τις διαστάσεις η ποσότητα της ζύμης δεν χρειάζεται να κάνεις διπλή δόση.
    Είναι πλέον το αγαπημένο μου φύλλο για πάσης φύσεως πίτες. Για πιο αφράτο αποτέλεσμα αντί νερό βάζω μόνο σόδα υγρή. Σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά Μαγειρισσούλα για την υπέροχη αυτή συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 29-6-09  
    Γεια σας!Μια ερωτησουλα εχω... Αν δεν κοσκινισω το αλευρι πειραζει?!
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 29-6-09  
    Κ κατι ακομα.Δλδ μετρια φωτια γυρω στους 180?Και ειναι καλυτερα να την ψήσω στον αερα ή πάνω κατω?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από teri, 6-3-09  
    Εγώ βάζω μισό σκληρό και μισό μαλακό αλεύρι, γίνεται ποιο τραγανιστό.
    #
    Σχόλιο από golfo, 30-8-09  
    ΜAGEIRISA την κανω ακριβως ετσι με τη μονη διαφορα οτι απο το μισο κιλο αλευρι που γραφεις η 1 κουπα θα ειναι φαρινα,νομιζω οτι γινεται πιο σφολιατοειδες.
    θα το δοκιμασω ομως μονο με αλευρι οπως τη γραφεις μπορει να ειναι καλυτερη!
    μια δοκιμη θα μας πεισει!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 25-9-09  
    MAGEIRISSA, πολύ καλή η συνταγή σου. Είναι η πρώτη μου πιτούλα με δικό μου φύλλο κι ενθουσιάστηκα :) Έβαλα μόνο σόδα κι εγώ και χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μόνο που δεν έβαλα αρκετή μαργαρίνη όταν τα βουτύρωνα και δεν ξεχώριζαν πολύ τα φύλλα. Την επόμενη σίγουρα θα γίνει ακόμα καλύτερη. Να'σαι καλά, είναι τραγανή και πεντανόστιμη η σφολιάτα σου!!!!
    #
    Σχόλιο από giotakicv, 31-10-09  
    Μπράβο για τη συνταγή σου!!!Τα υλικά και οι αναλογίες πολύ σωστά και η μέθοδος κατασκευής πολύ εύκολη. Εγώ όμως πάντα ανοίγω μικρά φυλαράκια (10 για το κάθε φύλλο) τα τοποθετώ σε πιάτο και τα βουτυρώνω. Έπειτα τα πιάτα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα και μετά τα ανοίγω. Ουσιαστικά είναι η ίδια ακριβώς ιδέα κατασκευής της σφολιάτας με διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης!Και πάλι μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από foukaish, 19-12-09  
    πάρα πολύ ωραία, εγώ έβαλα μόνο σόδα και το μισό αλεύρι ήταν φαρίνα! βγήκε πολύ ωραία και τραγανή! ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-3-10  
    Πολύ καλό το φύλλο, έφτιαξα κάποιες πιτούλες σήμερα και μας άρεσε πολύ. Έβαλα λάδι αντί για βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα γιατί τεμπέλιασα να λιώσω βούτυρο. Την επόμενη φορά θα το κάνω σωστά, σήμερα μου πέσανε μαζεμένες οι δουλειές και με πήρε η νύχτα.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 20-3-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου! Να δοκιμάσεις με βούτυρο την επόμενη φορά, είναι σίγουρα πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα. ;)
    #
    Σχόλιο από mariww, 15-3-11  
    τα σεβη μου!πεντε πηρουνακια!η πιο ευκολη και πιο υγιεινη συνταγη για σφολιατα!!!εβαλα βιολογικο αλευρι και μαργαρινη,αντι για βουτυρο. Την εκανα με γλυκια γεμιση σα στρουντελακια με μηλα και ξερα δαμασκηνα,σταφιδες,μαυρη ζαχαρη,κανελλα,βουτυρο,απλα αφου τηνεβγαλα απο το ψυγειο,την εκοψα σε λωριδες στις οποιες εβαλα τη γεμιση,τις γυρισα και τις εκλεισα,τις εκοψα και εψησα!σιγουρα θα το δοκιμασω σε ολες τις συνταγες που απαιτειται φυλλο-ζυμη και δε νομιζω να ξανααγορασω ποτε σφολιατα!!!!
    #
    Σχόλιο από otinanai, 15-12-11  
    Πολύ κατατοπιστική συνταγή και εύκολη στην εκτέλεση.Εγώ βέβαια δοκίμασα μία παραλλαγή, και αντί για βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα, έβαλα λάδι και βγήκε εξίσου καλή, αλλά με την διαφορά ότι τα φύλλα χωρίζονταν λιγότερο μεταξύ τους.
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 4-2-12  
    Το καινούργιο μου κόλλημα είναι οι πίτες κάθε είδους.Σαν νέα νοικοκυρά έφτασα να κάνω διάφορες από το site για να δω ποια μου αρέσει περισσότερο.Ομολογώ ότι με τη βοήθειά σας τα πήγα πολύ καλά σε όλες μου τις προσπάθειες...αλλά αυτή η ζύμη είναι το κάτι άλλο!!!Η μόνη διαφορά ότι άνοιξα τη σφολιάτα με τη μέθοδο που προτείνει η katerina78 σε άλλη συνταγή σφολιάτας.ΤΕΛΕΙΑ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalopita
    Πίτες/Τάρτες κτλ
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της xristina_nt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 181 αγαπημένων συνταγών, του/της anthiist
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της maria239