ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231

Και μετά την συνταγή της Μηλόπιτας «με σφολιάτα και ξινόμηλα», θα σας δώσω συνταγή για μια πιο οικεία σε όλους μας γεύση. Σφολιατάκια που περιέχουν γέμιση από κόκκινα μήλα και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Όμως είναι δοκιμασμένο και σε δίαιτα και αν φας 4-5 για βραδινό, δεν επηρεάζει τη…ζυγαριά! Λοιπόν δείτε πώς φτιάχνονται

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την συνταγή μου την έδωσε η πεθερά μου και είναι ένα «σύμπλεγμα» δύο συνταγών που έχουν παρουσιαστεί στην τηλεόραση και μαζί…ολίγον από φαντασία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
24 κομμάτια ή και περισσότερα
  1. Θέλουμε 4 μήλα περίπου, κόκκινα
  2. 1 φλιτζάνι ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη)
  3. 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλλα
  4. 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  5. Άχνη ζάχαρη & κανέλλα για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια χονδροκομμένα. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλλα χωρίς νερό και τα βράζουμε για 10΄-15΄ με το ζουμί που θα αφήσουν τα ίδια τα μήλα και η ζάχαρη που θα υγροποιηθεί. Θα βγει αρκετό ζουμί το οποίο αν θέλουμε να το πήξουμε ρίχνουμε λίγο corn flour. Αν όχι, μπορούμε απλά να μεταφέρουμε τα κομματάκια του μήλου στεγνά σε ένα πιάτο με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν κι έπειτα αρχίζουμε να γεμίζουμε τα φύλλα ως εξής

  2. 2

    Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας φέρνοντας την στενή πλευρά του φύλλου μπροστά μας. Βάζουμε εκεί κατά μήκος την γέμιση αφήνοντας 2 πόντους φύλλου κενό, μπροστά-μπροστά.

  3. 3

    Αυτό το κενό έπειτα το διπλώνουμε επάνω στη γέμιση και κάνουμε κι άλλο ένα τύλιγμα σαν το ρολό κι εκεί που σταματάμε κόβουμε το φύλλο με κοφτερό μαχαίρι.

  4. 4

    Το γεμιστό ρολό που φτιάξαμε το μεταφέρουμε στο ταψί -όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα- (μπορούμε να ζουλήξουμε τις άκρες του για να μην μας πέσει η γέμιση).

  5. 5

    Εκεί μες στο ταψί, κόβουμε το ρολάκι σε 4 κομμάτια (ή όσα θέλουμε ανάλογα με το μέγεθος που τα προτιμούμε) κι έπειτα τους κάνουμε χαραγματιές από πάνω κατά πλάτος.

  6. 6

    Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία

  7. 7

    Και φτιάχνουμε κι ένα δεύτερο ρολό.

  8. 8

    Με αυτή την τακτική θα βγάλει 3 ρολάκια το κάθε φύλλο σφολιάτας και 4 μηλοπιτάκια το κάθε ρολό που σημαίνει ότι στο σύνολο, 1 πακέτο σφολιάτας βγάζει 24 μηλοπιτάκια.

  9. 9

    Ψήνουμε στους 200βαθμούς με αέρα για 20΄ περίπου. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα και απολαμβάνουμε ζεστά ή πιο κρύα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
Γενικά οι μηλόπιτες είναι το γλυκό που μας αρέσει, συν ότι αυτές με ζύμη μπορείς να τις καταψύχεις και να έχεις όποτε θέλεις φρεσκοψημένες! \nΠρόσθεσα σταφίδες στα μήλα που έβρασα και δένω πάντα το ζουμί από τα μήλα με κορν φλάουρ \n

Από

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
στις