Σφολιατάκια με τυρί και ντομάτα
Σφολιατένιες μαργαριτούλες γεμισμένες με τυρί και σαλτσούλα από ντομάτα και κρεμμύδι. Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσαν τόσο, αλλά ξαφνιάστηκα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την έχω πολλά χρόνια από κάποιο περιοδικό. Δεν έχω ιδέα ποιο, γιατί είναι κομμένη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι.
-
2
Προσθέτω τις ντομάτες (χωρίς σπορους και φλούδες) και συνεχίζω το σοτάρισμα έως ότου εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
-
3
Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ρίγανη και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
-
4
Βουτυρώνω ένα ταψί και προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
-
5
Τοποθετώ σε επίπεδη επιφάνεια ένα σφολιατάκι με μία φέτα κασέρι και λίγο από το μείγμα της ντομάτας. Σκεπάζω με δεύτερο σφολιατάκι, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσει, αφού έχω βρέξει με λίγο νερό. (Αν θέλω δίνω σχήμα λουλουδιού με κουπ πατ. Τα έτοιμα το έχουν ήδη).
-
6
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία φτιάχνοντας 10 πιτάκια συνολικά, τα οποία βάζω στο βουτυρωμένο ταψί.
-
7
Τα αλείφω με το μείγμα του αυγού και τα ψήνω 15-20', μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια