κύρια φωτογραφία συνταγής Σφολιατάκια με τυρί και ντομάτα

Σφολιατάκια με τυρί και ντομάτα

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
eta
eta @cook_8476953
,

Σφολιατένιες μαργαριτούλες γεμισμένες με τυρί και σαλτσούλα από ντομάτα και κρεμμύδι. Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσαν τόσο, αλλά ξαφνιάστηκα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την έχω πολλά χρόνια από κάποιο περιοδικό. Δεν έχω ιδέα ποιο, γιατί είναι κομμένη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 πιτάκια
  1. 20 σφολιατάκια στρογγυλά (έτοιμα ή δικά σας)
  2. 200 γρ. κασέρι σε φέτες
  3. 30 γρ. βούτυρο
  4. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  6. 2 ντομάτες ώριμες σφιχτές ψιλοκομμένες
  7. λίγη ρίγανη
  8. 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
  9. αλάτι
  10. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι.

  2. 2

    Προσθέτω τις ντομάτες (χωρίς σπορους και φλούδες) και συνεχίζω το σοτάρισμα έως ότου εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ρίγανη και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

  4. 4

    Βουτυρώνω ένα ταψί και προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

  5. 5

    Τοποθετώ σε επίπεδη επιφάνεια ένα σφολιατάκι με μία φέτα κασέρι και λίγο από το μείγμα της ντομάτας. Σκεπάζω με δεύτερο σφολιατάκι, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσει, αφού έχω βρέξει με λίγο νερό. (Αν θέλω δίνω σχήμα λουλουδιού με κουπ πατ. Τα έτοιμα το έχουν ήδη).

  6. 6

    Επαναλαμβάνω τη διαδικασία φτιάχνοντας 10 πιτάκια συνολικά, τα οποία βάζω στο βουτυρωμένο ταψί.

  7. 7

    Τα αλείφω με το μείγμα του αυγού και τα ψήνω 15-20', μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

eta
eta @cook_8476953
στις
,
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η καταγωγή μου είναι από τον νομό Κορινθίας,όμως ζω στα Τρίκαλα τα τελευταία 11 χρόνια όσο είναι κι η κόρη μου. Δυστυχώς δε δουλεύω κι αυτό πολλές φορές με κάνει να μην είμαι καλά με τον εαυτό μου. Μ ε το μαγεί ρεμα δεν είχα πάντα τις καλύτερες σχέσεις όμως τελευταία άρχισα να ασχολούμαι με περισσότερη όρεξη ειδικά από τότε που μπήκα σε αυτήν την παρέα. Ελπίζω να μην παχύνω, σας ευχαριστώ προκαταβολικά για όσα μάθω
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα