Σφολιατένια παιχνίδια
Η σφολιάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν σωρό τρόπους, σε γλυκά και αλμυρά. Ας παίξουμε λοιπόν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε ό,τι γέμιση θέλετε, αλλά και ό,τι σχέδιο θέλετε. Η σφολιάτα είναι ένα εύχρηστο υλικό που μας δίνει πάτημα για δημιουργία!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπαγώνω και ανοίγω την σφολιάτα.
-
2
Την γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε. Εγώ έκανα την μισή με ζάχαρη και κανέλλα και την άλλη μισή με μερέντα.
-
3
Ας φτιάξουμε πρώτα μια σφολιατένια καρδιά. Κόβουμε μια λωρίδα ζύμης.
-
4
Την διπλώνουμε στην μέση
-
5
Και ρολάρουμε τις 2 άκρες (να μην ενωθούν όμως).
-
6
Γυρνάμε όρθια την ζύμη μας (ώστε να έχει δημιουργηθεί μια "τσέπη" με την γέμιση), και ακουμπάμε τα 2 ρολάκια. Φτιάχνουμε και την γωνία και έτοιμη η καρδιά.
-
7
Για το φιογκάκι, παίρνουμε μια λωρίδα και την γυρίζουμε 2 φορές στην μέση, ώστε η γέμιση να είναι από πάνω και στα 2 "φτερά" του φιόγκου.
-
8
Ας κάνουμε και ένα ρολάκι, παίρνοντας μια λωρίδα σφολιάτας και ρολάροντας την μια άκρη μέχρι να φτάσει στην άλλη άκρη.
-
9
Γυρνάμε την ζύμη σε όρθια θέση και έτοιμο το ρολό!
-
10
Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 180 ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας και έτοιμα τα δημιουργήματά μας!
Σχόλια